Miokarditis nakon cijepljenja protiv COVID-19: incidencija, mehanizmi i klinička razmatranja

0
2533

Učestalost miokarditisa povezana s cjepivima protiv COVID-19 procjenjuje se na 20-30 na milijun pacijenata.  Učestalost miokarditisa veća je kod cjepiva protiv COVID-19 koja koriste mRNA tehnologiju od onih koja koriste tradicionalni pristup virusnim vektorima. Vjeruje se da miokarditis više pogađa muškarce nego žene zbog različitih učinaka spolnih hormona na proizvodnju citokina.

Čak i u rizičnoj populaciji, miokarditis povezan s cjepivom dovodi do mnogo manje hospitalizacija nego COVID-19 i uzrokuje mnogo manji pobol i smrtnost. Rizik od miokarditisa povezanog s cjepivom trebao bi odgoditi cijepljenje u bolesnika s već postojećim neriješenim miokarditisom ili perikarditisom. Mehanizmi miokarditisa nisu jasni, ali mogu uključivati molekularnu mimikriju kao što sugerira veliki broj zajedničkih epitopa između šiljastog proteina SARS-CoV-2 i ljudskih vlastitih antigena.

Miokarditis može biti potaknut unakrsnom reaktivnošću između komponenti mRNA cjepiva protiv COVID-19 i RNA receptora urođenog imunološkog sustava. Opće smjernice za liječenje miokarditisa treba primijeniti na miokarditis povezan s cjepivom s brzom imunosupresijom za simptomatske pacijente, liječenjem zatajenja srca ako je potrebno i standardnim mjerama opreza u fazi oporavka. (Expert review of cardiovascular therapy

https://doi.org/10.1080/14779072.2022.2066522

U radu se preporuča nastavak cijepljenja u skupina koje nisu rizične s obzirom na srčane bolesti, unatoč pojavi miokarditisa kao komplikacije tzv. cjepiva. Ne spominje se, međutim, nekoliko ključnih čimbenika da bi te tvrdnje bile točne: koji su stvarni podaci o smrtnosti i zaraženosti od Covida, podaci o (ne)liječenju oboljelih, koliko su pouzdani podaci o komplikacijama Covida, tj. što je s ostalim komorbiditetima koji se uglavnom pripisuju Covidu…

Ovo navodimo zbog činjenice da je gotovo nemoguće objaviti znanstveni rad u prestižnom medicinskom časopisu ako se u bilo kojem kontekstu ne spominje važnost tzv. cijepljenja. Na neki način autore se time ucjenjuje.

Spominjući rizik od miokarditisa a ne spomenuti stalne rizike kao i vjerodostojnost ključnih podataka: stvarna smrtnost i stvarni broj pozitivnih slučajeva, porijeklo strukture nazvane SARS-Cov-2, podatke o (ne)liječenju itd. obezvrjeđuje potpuno vjerodostojnost izjave da „cijepljenje“ premašuje štetne učinke pojave miokarditisa!

Slika 2 ZNANSTVENE VIJESTI 96 DIO

Posali smo o šokantnim mikroskopskim fotografijama krvnih ugrušaka izvađenih od onih koji su “iznenada umrli” – kristalne strukture, nanožice, čestice krede i vlaknaste strukture, a koji su direktan uzročnik brojnih „iznenadnih smrti“, obično u nekoliko mjeseci nakon cijepljenja protiv tzv. covida. Najčešće je riječ o miokarditisu.

https://www.hop.com.hr/2022/06/14/ekskluzivno-sokantne-mikroskopske-fotografije-krvnih-ugrusaka-izvadenih-od-onih-koji-su-iznenada-umrli/

https://banned.video/watch?id=62a7b0ba71d5801bf19e8056

Ovi se ugrušci često nazivaju “krvnim ugrušcima”, ali oni uopće nisu nalik normalnim ugrušcima, a sastoje se od mnogo više od pukih krvnih stanica. Za razliku od normalnih ugrušaka koji su želatinasti, gotovo poput željeza, ovi takozvani “ugrušci” sadrže iznimno velike, složene, ponavljajuće strukturne elemente koji se očito stvaraju u krvi žrtava koje su umrle od tih ugrušaka.

Kad će struka, svi oni koji sve ovo znaju, progovoriti?

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal

Telegram kanal Arna Šebalj:

https://t.me/arnakanal

Chat, grupa

S Arnom i istinom:

https://t.me/arnasebalj

SVJEDOČANSTVA:

https://t.me/+sDUqfUv-QRdmM2Q0

Youtube channel:

https://www.youtube.com/channel/UCS_UVM46msLtQSvd46Cd5_A

 HOP