Poštovani čitatelji želimo Vam Sretan i Blagoslovljen Božić!

0
1376
mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
PIŠE: mr.sc. Arna Šebalj

Prenosimo Vam najljepšu čestitku koju pročitah ove dane,  fra Ivana M. Lotara iz Župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu.

Došao je k nama Blagdan svjetla i Blagdan radosti! Neki su se za ovaj dan revno pripremali, neke je dočekao nespremnima, neki su ga jedva dočekali, neki su ustuknuli od iznenađenja pred njim.

Živimo u nimalo lakim vremenima, no, kako god bilo, Božić je došao. Tu je! Njegova „zaraznost“ širi se među onima koji su otvorena srca. Zaista je bezbroj razloga da nam ovaj Božić bude nesavršen, da ih se ne isplati niti nabrajati, ali jedan je dovoljan kako bi nam ovaj Božić bio upravo savršen: Isus Krist, Sin Božji, dolazi u obličju malenoga djeteta – čovjeka – za svakoga od nas, želi nam biti blizu, s nama Bog!

 

Učinimo stoga da u našim obiteljima umjesto rata vlada mir, u našim srcima umjesto gorčine vlada oproštenje bez uvjeta, u našim glavama umjesto crnih misli, nek vladaju pozitivne misli,  u našim rukama umjesto djela nepravde nek  vladaju pravedna djela, na našim usnama umjesto ružnih  vladaju tople i lijepe riječi. Riječi koje dolikuju miljenicima Božjim o kojemu govori evanđelje!

Božić se izdiže  iznad granica država, kontinenata, boje kože, pa i vjere! Kako? Svaki čovjek potrebit je topline, zagrljaja, blizine drugoga, pohvale, pomoći, ohrabrenja, utjehe  sve su to „valute“ kojima je otvoreno svako srce. Nadalje, Sin Božji postaje čovjekom za svakoga bez razlike. Sve ako se ovoga Božića osjećaš autsajderom, to nije problem! Dođi u zajedništvo s Onim koji te rado prima! Isus ne dolazi u svojoj slavi (danas), nego u liku malenoga djeteta, baš kako ga se ne bismo panično bojali, niti od njega strahovali. Dijete ulijeva povjerenje. Djetetu se lako otvoriti. Dijete je bezopasno. Zato Bog bira sliku djeteta preko kojega nam dolazi i veli: „Dođi k meni danas! Dopusti da se rodim i u tvome srcu! Tvoje srce najljepše su jaslice u kojima želim mirno i sigurno počivati!“

 

Božić je blagdan svjetla! Svjetla rasvjete koje ukrašava naše prekrasne hrvatske gradove, ali i svjetla koje svijetli svjetlošću nebeskom kroz naša svakodnevna dobra djela! Budi svjetlo!

 

Božić je blagdan pjesme! Nijedan blagdan nije ovjenčan tolikim lovorovim vijencima najvećih glazbenih dostignuća kao Božić! Naše tradicionalne Božićne pjesme raspjevano se prostiru od daleke prošlosti do današnjega dana! Neka i naš život tako odzvanja, osvajajući za Isusa svaku dušu!

Budi pjesma!

Dragi naši čitatelji, želimo Vam Sretan i Blagoslovljen Božić!

 HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal