ITALIJA I NJEMAČKA PRVE METE RUSKOG NUKLEARNOG UDARA

0
2463

Seminar i pitanja – Danilo Dolci

Prvi sati nuklearnog  sukoba rezultirat će s više od 90 milijuna ubijenih i ozlijeđenih ljudi

Mnogi od preživjelih umrli bi od izloženosti zračenju.
Simulacija Sveučilišta Princeton koja prvi nuklearni korak pripisuje Rusima datira od prije dvije godine:

“Četverominutni audiovizualni sadržaj temelji se na neovisnim procjenama trenutnih pozicija američkih i ruskih snaga, planova nuklearnog rata i ciljeva nuklearno oružje. Koristi velike skupove podataka o trenutno raspoređenom nuklearnom oružju, snazi oružja i mogućim ciljevima za određeno oružje, kao i borbenom poretku procjenjujući koje će oružje ići na koje ciljeve, kojim redoslijedom i u kojoj fazi rata, kako bi pokazao evolucija nuklearnog sukoba, od taktičkih faza do strateških, do urbanih ciljeva”. Vodi ga Program za znanost i globalnu sigurnost (SGS), koji provodi analize i aktivnosti znanstvenog i tehničkog istraživanja za mirovne politike.

Simulaciju su razvili Alex Wellerstein, Tamara Patton, Moritz Kütt i Alex Glaser uz pomoć Brucea Blaira, Sharon Weiner i Zie Mian. Zvuk potpisuje Jeff Snyder.
Očito je riječ o simulaciji prvih sati početka nuklearnog sukoba.

Što će se dogoditi sljedećih dana, ne razmišlja se (nuklearna zima)?

Ugovori o kontroli nuklearnog oružja postupno su napuštani. UN-ov Ugovor o zabrani nuklearnog oružja, koji je ratificiralo 66 država, a potpisalo 20, bojkotirali su SAD i NATO. Italija, pozvana na sastanak u lipnju, povinujući se želji Washingtona, nije čak ni sudjelovala kao promatrač iako se u početku pridržavala Ugovora.

Povratak europrojektila
INF Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa, koji su 1987. potpisali predsjednici Gorbačov i Reagan, očistio je Europu od kopnenih nuklearnih projektila srednjeg dometa (između 500 i 5500 km). Pershing II i Cruises koji su se očekivali u Comisu na Siciliji 1980-ih eliminirani su zajedno sa sovjetskim SS-20. Međutim, povlačenjem SAD-a iz INF sporazuma, koje se dogodilo 2. kolovoza prije dvije godine, europrojektili su ponovno raspoređeni.
Godine 1975. ratificirali su Ugovor o neširenju nuklearnog naoružanja koji otvoreno krši Italija držeći atomsko oružje u Ghediju i Avianu.

Naime, u članku 2. utvrđuje se: “Svaka od vojno nenuklearnih država obvezuje se da neće primiti ni od koga nuklearno oružje, niti kontrolirati takvo oružje, izravno ili neizravno”. Riječ je o projektilima B61 koji se nadograđuju ubojitijim B61-12 podesive snage do 50 kilotona (4 puta više od bombe na Hirošimu) namijenjenim za bombardiranje podzemnih bunkera u kojima se očekuje operativno sklonište ruskog vrhovnog zapovjedništva. Prevozit će ih potpuno novi F35A, iz nuklearnog napada, stacioniran u Ghediju. Talijanski piloti za tridesetak lovaca i 60 nuklearnih projektila spremnih za upotrebu, prema naredbi američkog zapovjedništva.

Simulacija pokazuje, neiznenađujuće, kako se očekuju prvi nuklearni napadi na talijanskom sjevernom poluotoku, u blizini Ghedija i Aviana; slijediti Camp Darby na teritoriju između Livorna i Pise koji će prethoditi NATO bazi Sigonella u blizini Catanije i području Niscemi koje će usprkos sebi ugostiti MUOS, Mobile User Objective System. Konačno, bit će nuklearno bombardiranje Zapovjedništva združenih savezničkih snaga (JFC)-Napulj, sa sjedištem u Lago Patria, zaseoku Giugliano u Campaniji, Napulj.

Dokument o nuklearnim operacijama koji je sastavila američka vojska već je pripremio teren odobrivši upotrebu taktičkog nuklearnog oružja, mini nuklearki, na ograničenim ratnim pozorištima.

Mnogi uklanjaju mogućnost nuklearnog sukoba prema logici raširenoj tijekom godina Hladnog rata.

Tih godina tješili smo se idejom o ravnoteži terora. Nuklearni rat se nikada neće dogoditi, rečeno je jer neće biti ni pobjednika ni gubitnika… Ignorira se da je već dugi niz godina dominantna vojna strategija oko koje su se reorganizirale vojne velesile ona AFS-a, Atomic First Strike, koja pruža mogućnost nanošenja iznenadnog napada na neprijatelja koji može minimizirati njegov odgovor koji bi na kraju bio neutraliziran.

Prema danas dominantnom sustavu dezinformiranja, moramo se bojati covida i zaštititi se od njega maskama i cjepivima, negirajući samu učinkovitost i postojanje tretmana, dok terminali za regasifikaciju u lukama u blizini naseljenih središta i atomska eskalacija moraju ne uplašiti nikoga.

Povijesno smo prošli pod jaram SAD-a/NATO-a. Trebalo je spriječiti rast ekonomsko-političkog odnosa između Europe, Rusije i Kine, potencijalno sposobnog definitivno zasjeniti hegemoniju Sjedinjenih Država na globalnoj razini, pred svijetom koji je sada zapravo bio multipolaran.
Umetnuti rat između SAD-a i Rusije preko Ukrajine ima dakle za cilj uništenje europskih zemalja, prvenstveno Njemačke i Italije (1).
Neosporna dominacija devijantnih informacija zajedno s raširenom nesposobnošću da nas autonomno osvijeste o stanju stvari, od kojih percipiramo samo fragmente, vodi nas prema ponoru.Proces deindustrijalizacije koji je u tijeku u Europi: “Visoke cijene prirodnog plina tjeraju europske proizvođače da se presele u Sjedinjene Države. Rat u Ukrajini povećava troškove energije u Europi, dok relativno stabilne cijene i poticaji za zelenu energiju privlače tvrtke u Sjedinjene Države“.

Obrada Igor Drenjačević

HOP

HOP na Telegramu