MISTERIJA VITRUVIJEVOG ČOVJEKA

0
1878

MISTERIJA VITRUVIJEVOG ČOVJEKA

Vitruvijev čovjek je svjetski poznati crtež Leonarda da Vincija iz oko 1487. godine. Uz crtež se nalaze i bilješke temeljene na djelu slavnog starorimskog arhitekta Vitruvija.

Fascinacija najpoznatijim prikazom Vitruvijanskog čovjeka Leonarda da Vincija nije samo u masovnoj svijesti, već je posljednjih 500 godina inspirirala umjetnike i matematičare na dublje istraživanje o tome tko smo.

Herodot je 400. godine prije Krista posjetio piramide u Egiptu i otkrio da je visina spomenika Giseh promjer kruga koji čini opseg tog kruga jednak opsegu kvadratne baze, preko 1,272 zlatnog korijena.

Zatim je Leonardo da Vinci dobio narudžbu da nacrta Vitruvijanskog čovjeka 1509. godine, tajno prerušavajući taj omjer ovog Mističnog ispravljanja kvadrata u ljudsku biometriju.

To je dodatno popularizirao pokojni John Michell (1933.-2009.) u svojoj klasičnoj knjizi City of Revelation pub. 1973. koji je otkrio Mističnu kvadraturu kruga kao jednake perimetre, a ne jednake površine, vidljivu u Velikoj piramidi, da je kvadrat okomite visine ne samo jednak svakoj od 4 trokutaste stranice, već da je opseg kruga čiji je promjer zlatni Korijen od 1,272 bio je jednak opsegu baze koji je ispravak kvadrata. Pokazao je suvremenom svijetu da je kut baze piramide od 51 stupanj i 51 minuta ugrađen u Vitruvijev čovjek, kompleks krug-kvadrat. Uzimajući u obzir debljinu vrha olovke, klasični crtež Leonarda da Vincija samo je djelić kraći od savršenog Zlatnog korijena. Naš fizički oblik kodira ovu božansku matematiku. Dakle, kao aproksimacija, Zemaljsko susreće Nebesko.

Drevni Majstori skrivali su svoju Mudrost na platnu. Vitruvijev čovjek jedan je od onih Da Vincijevih kodova. Smatran jednim od najpoznatijih umjetničkih djela u masovnoj svijesti, jednak slavi Mona Lise, Vitruvijev čovjek s 4 ruke i 4 noge utjelovljenje je mistične kvadrature kruga koja se u biti temelji o Phi ili božanskoj proporciji (1:1.618) otkrivajući kako nas Vitruvijev čovjek, sa svojim vodoravno raširenim rukama, uči da stanemo unutar kvadrata, da je udaljenost naših ispruženih ruku jednaka našoj okomitoj visini; a X-Man s raširenim rukama i nogama pokazuje kako se uklapamo u Krug. Kada se površina kvadrata izjednači s površinom kruga, zemlja i nebo se susreću.

Jain nas vodi na Putovanje kada prekrije drugi Krug Zlatnim kutom: 360 stupnjeva podijeljeno s Phi ili 1,618… što daje veliki kut od 222,5 stupnjeva i manji kut od 137,5 stupnjeva. Vidite, prikazani osjenčani kut od 137,5 stupnjeva gotovo je točno područje ispruženih ruku. Broj 137 štuju znanstvenici poput Einsteina i Feymanna koji smatraju da je njegova recipročna vrijednost od 0,007 povezana s konstantom fine strukture i fizikom savijanja vremena. Ovo je dio Da Vincijevog koda, jednog od najboljih Jainovih otkrića do danas. Daljnji Jain prekriva još jedan Krug preko prethodna dva i otkriva više tajnog znanja kada je Beskonačno ponavljajući kod od 24 Fibonaccijevog niza, koji ima zbroj 108, ispisan oko crteža. Cilj matematike je otkriti Kozmički poredak i da je on ugrađen u svaki dio našeg tijela, jer na mjestu gdje se lakat savija u odnosu na cijelu dužinu ruke, on se savija u omjeru 8:13. ili 1:1.618… pokazujući nam da je matematika našeg tijela hrama ista kao i matematika cvijeća. Starogrčka riječ “Kosmos” znači Red, podsjećajući nas da smo stvoreni na sliku Više inteligencije.

Cilj matematike je otkriti Kozmički poredak i da je on ugrađen u svaki dio našeg tijela, jer na mjestu gdje se lakat savija u odnosu na cijelu dužinu ruke, on se savija u omjeru 8:13. ili 1:1.618… pokazujući nam da je matematika našeg tijela hrama ista kao i matematika cvijeća. Starogrčka riječ “Kosmos” znači Red, podsjećajući nas da smo stvoreni na sliku Više inteligencije. Sveta matematika i geometrija Vitruvijevog čovjeka nadahnut će vas da dublje sagledate misterij naših urođenih staničnih sjećanja i međupovezanosti čitavog života. Kako učimo više i ulazimo dublje u ove da Vincijeve kodove, u mogućnosti smo posvetiti više poštovanja kodovima stvaranja koji djeluju kao korektivne frekvencije koje nas vode do sljedeće oktave svijesti.

Screenshot_20230308-035852_Facebook

HOP

HOP na Telegramu