Dodatni CO2 u zraku je potaknuo porast globalne biljne mase što je dobro za poljoprivredu jer širom svijeta povećava prinose usjeva

0
2124

NEMA KLIMATSKE KRIZE, JER SVE LOŠE REČENO O CO2 JE LAŽ
VALJDA NAS DANAŠNJA INKVIZICIJA NEĆE SPALITI NA LOMAČI

 

U istraživanju i modeliranju klime treba znati da se radi o združenom nelinearnom
kaotičnom sustavu, te zato dugoročno predviđanje budućih stanja klime nije moguće.“
(IPCC, 2001)

Prije svega da se predstavim: Ja sam Gerber Zorislav geofizičar-radarski meteorolog u mirovini, kao što je i moj kolega Duško Bižić koji ima svoj blog (https://klimaienergija.blog/) i piše o istim i sličnim temama (zahvaljujem mu na prijevodima na hrvatski jezik nekih Clintelovih poruka), a ujedno smo članovi CLINTEL grupe iz RH, uglavnom zbog istine i činjenica da nema klimatske krize.
Međunarodni panel o klimatskim promjenama (IPCC- Intergovernmental Panel on Climate Change) je ustanovio de je globalna temperatura zraka na Zemlji u posljednjih stotinjak godina porasla za 0,8 ± 0,1 stupnjeva C. Porast je nastao antropogenim utjecajem, povećanjem plinova sa efektom staklene bašte (ugljen-dioksid i metan). U naučnim krugovima i u javnosti najčešće se čuje mišljenje o antropogenom utjecaju na klimu (alarmisti). Nameće se stanovište da postoji naučni konsenzus, što nije točno. Ova teza sve je više zastupljena i u državnim politikama i povezuje se sa zaštitom prirode. Takvo stručno mišljenje predstavlja se i široj javnosti putem elektronskih i štampanih medija.
Pregovorima na političkom nivou na Konferenciji UN o promjeni klime u Parizu 2015. godine usvojen je Sporazum o smanjenju emisije plinova sa efektom staklene bašte do 2030. godine. Cilj je ograničavanje porasta globalne temperature. Da li se političkim odlukama može utjecati na klimu?
Izvučen je sažetak članka kako bi se čitaocu upadljivo naglasio scenario katastrofičnog viđenja budućnosti koji nije realan. I nigdje pri ovakvim katastrofičnim najavama nema ograde u navođenju nesigurnosti proračuna numeričkih modela, koja je velika. Ovakav tekst obično se pojavi posle nekog perioda ljetnje vrućine kako bi se pojačao utisak na čitaoca.
Na osnovu istraživanja o ulozi Sunca na klimatske promjene, R.C. Willson iz NASA-e kaže: suprotno stavovima IPCC-a, naučna posmatranja posljednjih decenija su pokazala da nema „krize klimatskih promjena“. Koncept koji se pretvorio u propalu hipotezu antropogenog globalnog zagrijavanja je zasnovan na pogrešnim predviđanjima nepreciznih zastarjelih modela globalne cirkulacije. Klimu Zemlje prvenstveno određuje zračenje koje dobija od Sunca.

Zbog toga „ekipa“ koja zasijava naše nebo zbog smanjivanja prejakog sijanja Sunca i zagrijavanja Zemlje, dolazi u kontradikciju prema onima „zelenima“ koji zastupaju solarne elektrane, koje tim činom neće dobivati ukupnu sunčevu insolaciju, nego umanjenu za trećinu zračenja i koje je onda iskorištenje takvih solarnih elektrana? Tko je tu lud?

CLINTEL (Global Climate Intelligence Group):

CLINTEL-ova poruka političarima i svjetskim vođama na COP-u 26


CLINTEL-ova poruka političarima i svjetskim vođama na COP-u 26

November 2, 2021
CLINTEL-ova poruka političarima i svjetskim vođama na COP-u 26 (Glasgow 2021.)
1. Pouzdane činjenice pokazuju da globalno zatopljenje NIJE katastrofalno, pa stoga NEMA klimatske krize. Zaustavite svoje poruke koje izazivaju strah. Strah uvijek vodi do pogrešnih odluka i prije svega uništava umove naših mladh. Umjesto toga, nadahnite ih pozitivnom perspektivom!
2. Velika klimatska slika nam govori da se polako, kroz uspone i padove, krećemo u sljedeće ledeno doba. Izlazak iz Malog ledenog doba je bio koristan za čovječanstvo i prirodu. Uživajte u današnjoj relativno blagoj klimi! Jednom u budućnosti ćemo opet prijeći u hladniju fazu i naposljetku u sljedeće ledeno doba.
3. Velika klimatska slika nam također govori da je ekstremno vrijeme, koje se sastoji od toplinskih valova i hladnih fronta, suša i poplava, uragana i snježnih oluja, itd., sastavni dio Zemljine klime. Prestanite birati vremenske prilike koji odgovaraju vašem planu zastrašivanja!
4. Već dugi niz desetljeća promatranja u stvarnom svijetu pokazuju da klimatski modeli IPCC-a značajno odstupaju od nepristrane znanosti. U stvarnosti promjene emisija CO2 imaju zanemariv utjecaj na vrijeme i klimu na Zemlji. Također je ćinjenica da je porast razine mora stoljećima stabilan i mali.
5. CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju. Također koristi poljoprivredi, povećavajući prinose usjeva diljem svijeta (vidi sliku 1), što nam omogućuje rješavanje globalne gladi.
6. Molim vas, prestanite ropski slijediti Pariški klimatski sporazum iz 2015. godine. Zasnovan je na strahu i samo će osiromašiti države svijeta. Umjesto toga, izradite konkretne planove klimatske prilagodbe, u regionalnoj suradnji. Politike globalnog ublažavanja posljedica basnoslovno koštaju, a nikada nisu spasile niti jedan život. Nacionalni planovi prilagodbe djeluju, bez obzira na uzroke klimatskih promjena (vidi sliku 2).
7. Energija vjetra i sunca mogu igrati samo malu ulogu u energetskoj tranziciji. Koristite čista fosilna goriva za povećanje energetske potrebe, posebno u zemljama u razvoju. U međuvremenu, surađujte širom svijeta na razvoju nuklearnih elektrana budućnosti zajedno s novim tehnologijama skladištenja i transporta. To će rezultirati prosperitetom za sve.

Screenshot_20230325-103220_Microsoft 365 (Office)

Clintelova Svjetska deklaracija o klimi:
https://clintel.org/croatia-wcd/

Ne postoji izvanredno stanje klime

Znanost o klimi bi trebala biti manje politična, a klimatske politike trebale bi biti znanstvenije. Posebno bi znanstvenici trebali naglasiti da rezultati njihovih modela nisu rezultat čarolije: računalne modele su napravili ljudi. Njihovi rezultati potpuno ovise o onome što su teoretičari i programeri postavili u njih: hipotezama, pretpostavkama, odnosima, parametrizacijama, ograničenjima zbog stabilnosti, itd. Na žalost, u glavnoj struji klimatske znanosti većina ulaznih podataka i pretpostavki nije objavljena.
Vjera u rezultate modela je vjera u ono što su njihovi autori stavili u njih. Ovo je upravo problem današnje klimatske diskusije za koju su klimatski modeli od središnjeg značaja. Klimatska znanost se izrodila u diskusiju zasnovanu na vjerovanjima, a ne zdravoj samokritičnoj znanosti. Trebamo se osloboditi naivnog vjerovanja u nezrele klimatske modele. Ubuduće istraživanje klime mora značajno više pridati važnost empirijskoj znanosti.

Ne postoji izvanredno stanje klime
Globalna mreža 1400 znanstvenika i stručnjaka je pripremila ovo hitno priopćenje. Znanost o klimi treba biti manje politična, a klimatske politike znanstvenije. Znanstvenici se trebaju otvoreno suočiti s nesigurnostima i pretjerivanjima u svojim predviđanjima globalnog zagrijavanja, dok političari trebaju bez strasti izračunati stvarne troškove, kao i zamišljene koristi svojih političkih mjera.
Prirodni i antropogeni (ljudski) faktori uzrokuju zatopljenje

Geološki podaci otkrivaju da se klima Zemlje mijenjala od postanka planeta, s prirodnim hladnim i toplim fazama. Malo ledeno doba je završilo nedavno, oko 1850.g. Zbog toga nije iznenađenje da smo sada u razdoblju zatopljenja.
Zatopljenje je puno sporije nego što je predviđeno

Svijet se zagrijava znatno manje nego što je IPCC predvidio na osnovi modeliranog antropogenog forsiranja (zračenja). Raskorak između stvarnog i modeliranog svijeta nam govori da smo daleko od razumijevanja klimatskih promjena.
Klimatske politike se oslanjaju na neodgovarajuće modele
Klimatski modeli imaju mnoge nedostatke i ni izdaleka nisu vjerodostojni kao oruđe globalne politike. Oni preuveličavaju efekt stakleničkih plinova kao što je CO2. Dodatno ignoriraju činjenicu da je obogaćivanje atmosfere s CO2 blagotvorno.

CO2 je hrana za biljke, osnova cjelokupnog života na Zemlji

CO2 nije zagađivač. On je ključan za cjelokupni život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je blagotvorno za prirodu i ozelenjivanje Zemlje: dodatni CO2 u zraku je potaknuo porast globalne biljne mase. To je također dobro za poljoprivredu jer širom svijeta povećava prinose usjeva.
Globalno zagrijavanje nije povećalo prirodne katastrofe
Ne postoje statistički dokazi da globalno zagrijavanje pojačava uragane, poplave, suše i slične prirodne katastrofe niti da su one učestalije. No, postoji obilje dokaza da su mjere smanjivanja CO2 emisija štetne i skupe.
Klimatska politika mora uvažavati znanstvenu i ekonomsku stvarnost
Ne postoji izvanredno stanje klime, tako da nema razloga za paniku i uzbunu. Žustro se protivimo štetnoj i nerealističnoj politici nulte stope emisije CO2 predviđenoj za 2050. Ako se pojave novi pristupi, a sigurno hoće, imamo dovoljno vremena da promislimo i ponovno se prilagodimo. Cilj globalne politike bi trebao biti „blagostanje za sve“ osguranjem stalne pouzdane i priuštive energije. U razvijenom društvu muškarci i žene su obrazovani, stopa nataliteta je niska, a ljudi brinu o svom okolišu.
Epilog
Svjetska deklaracija o klimi je okupila vrlo različite kompetentne stručnjake iz cijelog svijeta*. Značajno znanje i iskustvo ove grupe je neophodno da bi se postigao uravnotežen, nepristran i kompetentan uvid u klimatske promjene.
Od sada nadalje ova grupa će raditi kao „Vijeće globalne klimatske inteligencije“. Vijeće CLINTEL-a će davati željene i neželjene savjete o klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji vladama i tvrtkama širom svijeta.
* Ono što se računa nije broj eksperata nego kvaliteta argumenata
Signatories
1. Dušan Bižić MSc, meteorologist, WCD Ambassador
2. Zorislav Gerber MSc, meteorologist
© 2023 Clintel.org | All Rights Reserved | Climategate | RES in Beeld | by: Ber|Art and Clintel

Otvoreno pismo CLINTEL-a COP 27
2. studenoga 2022. by Dušan Bižić (prijevod)
Amsterdam, 1. studenog 2022.
Vaše ekcelencije,
Do 2030. godine povjesničari će se s čuđenjem pitati kako se moglo dogoditi da je UN prethodnih desetljeća predlagao dalekosežne mjere povezane s klimom koje nisu uspjele zaustaviti globalno zatopljenje, ali su dovele do neželjene posljedice dosad neviđenog negativnog utjecaja na svjetski prosperitet i blagostanje.
Pitat će se zašto su mnogi ljudi u to vrijeme bespogovorno vjerovali u “egzistencijalnu klimatsku krizu.” Taj se krizni narativ temeljio na zastarjelim “pregrijanim” računalnim modelima (čiji rezultati su bile nerealno visoke temperature) i bio široko podržan od strane mainstream medija. Smatrat će nevjerojatnim da viši dužnosnik UN-a u rujnu 2022. drsko izjavljuje: “mi smo vlasnici znanosti i mislimo da bi to svijet trebao znati, a također i društvene mreže.”
Doista, zašto su UN i IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) ignorirali pisma CLINTEL-a (posljednje u listopadu 2021.), koja su jasno isticala ozbiljne znanstvene nedostatke u Šestom izvješću IPCC-a? Zašto je IPCC odbio bilo kakvu otvorenu raspravu o tim nedostacima? Zar UN ne shvaća da CLINTEL-ova globalna mreža sada obuhvaća veće objektivno stručno znanje nego što postoji unutar IPCC-a?
Pitat će se zašto svijet nije glasno prosvjedovao protiv širenja praznovjerja da je znanost o klimi u potpunosti shvaćena (“Znanost je riješena”, izjavili su UN i političari). To praznovjerje je nažalost dovelo do zakona o potpuno nepotrebnim mjerama društvenog inženjeringa neto-nula CO2 ciljeva (“ublažavanje”).
Doista, zašto UN nije želio da svijet vidi kako su mjere ublažavanja koje su predlagali bile znanstveno besmislene, tehnički neizvedive, ekonomski nedostupne i, u konačnici, društveno neprihvatljive?
Zašto nisu priznali kako je to ublažavanje i na globalnoj razini – što je već dokazano u pandemiji 2020. – imalo nezamjetan učinak na klimu?
Zašto također nisu htjeli da svijet sazna za činjenicu da je CO2 osnovni gradivi element za život na Zemlji? Više CO2 je neophodno je za zeleniju Zemlju. Sagledavajući sve činjenice, više CO2 će prije donijeti više koristi nego štete!
Također će se pitati zašto se provodio izuzetno skup prijelaz na nestalne obnovljive izvore energije ne shvaćajući da će tranzicija dovesti do velikih gospodarskih problema.
Zašto onda ljudi tada nisu prepoznali da će masovna proizvodnja energetskih izvora pomoću sunca i vjetra stvoriti ozbiljnu nestašicu materijala kao što su bakar i neodimij.
I zašto su onda konvencionalne elektrane na fosilna goriva zabranjene, osobito u Africi, dok još ne postoji pristupačna i pouzdana alternativa? Za veliki dio ozbiljne energetske krize pogrešno se okrivljuje rat u Ukrajini; stvarnost je međutim da svjetski vođe nisu promicali ulaganja u konvencionalnu pouzdanu proizvodnju energije za održavanje ekonomskog blagostanja i stabilnost društva.
Na sreću, danas još nije 2030. i još uvijek imamo vremena učiniti potrebne promjene.
Imamo tri prijedloga za vas, globalne političke vođe:
1. Depolitizirajte znanost o klimi, odbacujući računalne modele koji ne odgovaraju stvarnosti i umjesto toga se fokusirajte na stvarna klimatska promatranja i najnoviju klimatsku znanost, slušajući pritom pažljivo objektivne intervencije nezavisnih stručnjaka.
2. Promijenite klimatsku politiku s besmislenog pristupa ublažavanja na uspješnu metodu prilagodbe. Ublažavanje je preskupo, nikada nije spasilo niti jedan ljudski život i može učiniti vrlo malo kako bi promijenilo klimu koja se stalno mijenja. Prilagodba je, s druge strane, pristupačna, može biti precizno fokusirana i već je spasila milijune života. Prilagodba je bez sumnje pravi put u klimatskoj politici.
3. Uložite u proširenje i obnavljanje svjetskih rezervi nafte i plina. Budite realni, svijet će još nekoliko desetljeća trebati naftu i plin. Paralelno, krenite punom parom s razvojem nuklearne energije, izvora energije budućnosti.

Poštovane ekscelencije, sastajete se početkom studenog na COP27 u Egiptu, očito radi promocije nastavka promašene globalne klimatske politike. Bio bi zločin protiv afričkog naroda zahtijevati od njih da svoj energetski sustav temelje na nestalnoj energiji vjetra i sunca. Uostalom, to bi gurnulo više od 1,3 milijarde tamošnjih ljudi još više u siromaštvo. Ekonomski razvoj se ne može dogoditi bez pristupačne i pouzdane opskrbe energijom.
Afrika mora u potpunosti iskoristiti pristupačna autohtona fosilna goriva za proizvodnju energije, a također i planirati mrežu suvremenih nuklearnih elektrana. Uz obilje pristupačne energije, također se može zajamčiti opskrba čistom pitkom vodom.
Treba uložiti puno truda u primjenu tehnologije prilagodbe, posebno za uzgoj usjeva po mjeri (uzgoj specifičan za pojedinu lokaciju) i za zaštitu od ekstremnih vremenskih uvjeta („minimalizacija rizika”). To su, kao što dobro znate, stvarne i hitne potrebe Afrike. Gore navedene točke su poruke CLINTEL-a svim globalnim političkim vođama koji stižu svojim privatnim zrakoplovima kako bi prisustvovali sastanku COP27 u luksuznom ljetovalištu Sharm El-Sheikh. Molimo vas, naše političke vođe, da budete svjesni svakodnevne stvarnosti mučnog siromaštva zaboravljenih ljudi koji žive na afričkom kontinentu u sjeni vaših letova.
U ime ambasadora CLINTEL-a,
Guus Berkhout predsjednik CLINTEL-a
CLINTEL želi podržati i ohrabriti članove parlamenata i predlaže im kako oporaviti ekonomiju bez rizičnih eksperimenata.
Kralj Knut Veliki nije mogao zaustaviti porast razine mora. Ne možemo ni mi. Ne možemo spriječiti prirodne pojave kao što su potresi, cunamiji, vulkanske erupcije, ekstremno vrijeme, globalno zatopljenje i hlađenje, prirodne mutacije, ekonomske cikluse itd. Kada se dogode takvi „crni labudovi“, na mikro ili makro razini, trebamo ih rano identificirati i prilagoditi se na pametan način. Povijest evolucije pokazuje da je čovječanstvo vrlo uspješno u prilagođavanju.
Prirodne promjene su dio života
Uspjeh civilizacije ovisi o našoj mogućnosti prilagodbe promjenama. Prilagodba funkcionira, a mi smo uspješni u tome. Oblici života koji se nisu mogli prilagoditi nisu preživjeli. Idealistički pokušaji ponovnog stvaranja prirode pomoću super računala i utopijskih „zelenih planova“ kako bi se spriječile neizbježne promjene su uvijek propadali. Molimo vas da prestanete propovijedati beznađe kako bi se ekonomija mogla oporaviti. Umjesto toga, vaše politike trebaju davati nadu i pokazati na put brzog oporavka odgovarajućim i realističnim mjerama.
Nemojte pokušavati zaustaviti klimatske promjene, prilagodite im se
Mi se možemo i trebamo prilagoditi toplijem vremenu i porastu razine mora, kad postanu dovoljno značajni za djelovanje. Imamo vremena napretek. IPCC-ova politika smanjivanja (emisija CO2) nikad nije spasila nijedan život, dok je prilagođavanje već spasilo stotine tisuća života.
Nemojte pokušavati zaustaviti prirodne mutacije, prilagodite im se
Možemo i trebamo se prilagoditi posljedicama novih virusnih epidemija poduzimajući pravovremene korake za sprečavanje širenja. U ovom slučaju prilagodba zahtijeva trenutnu akciju! Da je Svjetska zdravstvena organizacija izvijestila o epidemiji odmah nakon što je otkrivena i da je insistirala prema kineskim vlastima da odmah izoliraju područja Wuhana, mogli su sačuvati svijet od duboke globalne krize.
Ne obazirite se na profitere beznađa
Poštovani članovi parlamenata, molimo vas da ne postanete marionete nadnacionalnih organizacija koje tvrde da mogu zaustaviti ili spriječiti prirodne pojave („crne labudove“). Također, ne obazirite se na lažne proroke čiji će „zeleni“ planovi na dugo razdoblje uništiti globalnu ekonomiju.
Ne borite se protiv neizbježnog. Potaknite građane da se prilagode
Prestanite trošiti novac na utopijsko smanjivanje (emisija CO2). Nakon izolacije (lockdown-a) prijeđite na prilagodbe po mjeri.
Guus Berkhout
Predsjednik CLINTEL-a, [email protected]
PISMO CLINTEL-a BILL GATESU
Poštovani gospodine Gates,
CLINTEL s poštovanjem osporava Vašu objavu: “COVID-19 je strašan. Klimatske promjene bi mogle biti gore”
Grupa klimatske inteligencije (CLINTEL) predstavlja 900 znanstvenika, inženjera i drugih profesionalaca iz 33 zemlje s klimatskog i srodnih područja.
Jedno od pitanja na kojima intenzivno radimo je klimatska osjetljivost – koliko globalnog zagrijavanja je prirodno, a koliko smo sami uzrokovali svojom aktivnošću. Suprotno projekcijama trenutnih klimatskih modela, zaključili smo da je klimatska osjetljivost prema dvostrukoj količini CO2 u atmosferi daleko od zabrinjavajuće; u stvari manja od polovine IPCC vrijednosti. Naš zaključak je u skladu sa svim mjerenjima napravljenim posljednjih 60 godina.
S dužnim poštovanjem, vaša izjava da bi klimatske promjene mogle imati lošije posljedice od trenutne pandemije, slijedi niz sličnih “i ja tako mislim” izjava konsensusa klimatskih katastrofičara. Proglašena “klimatska kriza” postoji samo u računalnim modelima. Mnogi znanstvenici su već pokazali da je katastrofični scenarij RCP 8.5 izrazito nevjerojatan. Posljednji uvidi i mjerenja jasno potvrđuju da ne postoji klimatska katastrofa. Zašto smrtno plašiti školsku djecu vašim zastrašujućim pričama? Umjesto toga biste ih trebali nadahnjivati!
CLINTEL vas poziva da razmotrite sljedeća pitanja:
1. Koliko, u velikoj ili maloj mjeri, globalno zatopljenje zaista uzrokuje čovjekova aktivnost povrh prirodnih doprinosa?
2. Zašto predviđeno, dobijeno računalnim modelima, globalno zagrijavanje premašuje za više od 200% zagrijavanje potvrđeno mjerenjima?
3. Je li velika dobrobit od više CO2 u atmosferi argumentirano uzeta u obzir?
4. Je li trošak pokušaja smanjivanja globalnog zagrijavanja veći od izbjegnutog troška prilagodbe?
5. Što s desetinama milijuna ljudi koji svake godine umiru zato što si ne mogu priuštiti skupu “obnovljivu” struju i kojima su oduzete alternativne mogućnosti pristupačne i pouzdane energije?
6. Zar nam povijest nije opetovano pokazala da prilagodba promjeni predstavlja snažnu strategiju preživljavanja i razvoja?
Svijet treba provoditi pametnu višedesetljetnu prilagodbu i energetsku strategiju koja je tehnički izvediva, ekonomski pristupačna i društveno razvijajuća (posebno u zemljama u razvoju). Prilažem nekoliko linkova koji prikazuju CLINTEL-ove stavove o klimatskim promjenama.
CLINTEL upravo završava svoju objavu “Energetska politika bez žaljenja”, koja prikazuje kako bez utopijske uloge energije Sunca i vjetra “zaista postoji privlačna zelena zamjena za način na koji funkcionira današnja industrijska ekonomija”. Bili bismo sretni omogućiti koristan dijalog između vaše klimatske grupe i dijela naših svjetski priznatih stručnjaka.
U ime 22 ambasadora CLINTEL-a, s najboljim željama,
Guus Berkhout Predsjednik CLINTEL-a
Krešimir Mišak ima više emisija s Fred Goldbergom (Mišak-Fred Goldberg (video) https://2012-transformacijasvijesti.com/video/na-rubu-znanosti-fred-goldberg-iza-vela-globalnog-zatopljenja), ali ova najviše govori o istini i lažima koje producira WMO (svjetska meteorološka organizacija), slično kao i WHO, UN, FDA, EMA, ma nema im kraja sve korumpirane administrativne službe u funkciji globalizacije svemira i okolice.
Izvještaji (WMO) IPPC-a su frizirani i govore o porastu temperature zraka, visini razine mora, otapanju ledenjaka, zakiseljenosti mora i raznim drugim parametrima. To je velika laž, da bi stvorila strah kod ljudi.
JAKO VAŽNO ZA ŽIVOT NA ZEMLJI (ZAKLJUČAK IZ VIDEA):
Ako razina CO2 padne ispod 200 ppm (broj čestica na milion) prestaje u biljnom svijetu fotosinteza (gradivo osnovne škole), pa time i proizvodnja kisika koji je potreban životinjskom svijetu, pa i nama, dakle prestaje život na Zemlji (nastupa novo globalno izumiranje vrsta bez udara asteroida, kako je u prošlosti bilo).
Vulkani, američka vojska, oceani su glavni proizvođači CO2. Samo jedna erupcija vulkana izbaci na tone CO2 (najnoviji na Havajima Mauna Loa), a da ne govorimo o letovima američke vojne mašinerije (tu je ljudski učinak najveći), a ne grijanje na krivo nazvana „fosilna“ goriva i uzgajanje stoke koja generiraju svojom probavom staklenički plin metan zanemarivom količinom u odnosu na prethodno spomenuto.

Slijedeći tekst je objavljen na službenim stranicama DHMZ-a (Državnog Hidrometeorološkog Zavoda):
http://meteo.hr/objave_najave_natjecaji.php?section=onn&param=objave&el=priopcenja&daj=pr18052022
Sve Vam je jasno kada vidite pri kraju teksta da se spominje godišnji sastanak svjetskog ekonomskog foruma u Davosu (čitaj Claus Schwab) i Izvješće o globalnim rizicima svjetskog ekonomskog foruma.

MA, KAKVE ONI VEZE IMAJU SA METEOROLOGIJOM I KLIMOM, JER KOLIKO ME PAMČENJE JOŠ SLUŽI DONEDAVNO SU BILI POZNATI EPIDEMIOLOZI ?
Najbolje je klimatske promjene opisao Oliver Morton urednik časopisa Nature, 2007. godine:
„Zemlji nisu potrebne ledene kape niti permafrost, niti neka određena razina mora. Takve stvari dolaze i odlaze, uspinju se i padaju s vremenom. Živi sustavi planeta prilagođavaju se i razvijaju, ponekad na način koji izaziva negativnu povratnu spregu, ponekad s povratnom pozitivnom spregom koja pojačava promjenu. Planet koji je preživio velike bio-geo-kemijske promjene iz kasnog perma (geološko doba u paleozoiku) nije pretjerano ugrožen udvostručavanjem (pa čak ni upeterostručavanjem) vrlo niske razine ugljičnog dioksida koja je prethodila industrijskoj revoluciji, niti nestankom velikog dijela šume i morskih grebena, niti izumiranjem polovice životinjskih vrsta, niti stanjivanjem ozonskog sloja na velikim visinama … ako se upotreba fosilnih goriva nastavi neograničeno, razine ugljičnog dioksida, mogle bi doseći razinu iz eocena (geološko doba u kenozoiku), prije oko 50 milijuna godina… ali eocen nije bio tako strašan. Moramo prevladati tu apsurdnu ideju da mi ugrožavamo planet“.

Glavne opasnosti po „ jačini“ učinka na život, koje milionima godina prijete planeti Zemlji su:
Asteroidi i kometi
Zemljotresi
Vulkani
Otrovna isparavanja i plinovi
Tsunamiji
Poplave
Veliki požari
Orkanski vjetrovi, tornada i uragani (negdje zvani tropski cikloni i tajfuni)
Pošasti i epidemije (prirodno i umjetno izazvane)
Ratovi (naročito nuklearni) na koje planet nema utjecaja, nego političari
Zagađenje zraka i okoliša (velike količine smeća na kopnu i moru)
Suše i eksremni meteorološki događaji (topljenje ledenjaka, oluje sa tučom, jaki vjetrovi, bujične poplave, klizišta, mraz, najezde skakavaca u nekim dijelovime Zemlje i ostale nepogode koje utječu na poljoprivredu, objekte i kompletan život, pa i na hranu)
Glad i pitka voda
Sve gore navedeno odnosi ljudske živote, tako da se na svjetskoj razini radi na mogućoj zaštiti od nekih navedenih opasnosti (od nekih još nismo u mogućnosti to učiniti).
Sve te pojave direktno i indirekto utječu na razne načine na život same planete koja se ponaša isto kao živo biće.

UMJESTO ZAKLJUČKA
Već više od dvije godine dana živimo u Europi i svijetu, gdje se istina proglašava laži, a laž istinom. To moramo ispraviti, istina mora izaći na vidjelo. Građani moraju dobiti slobodu i jednakost. Ljudi nisu dosta uplašeni svakodnevnim ispiranjem mozga od cenzuriranih medija o broju zaraženih i umrlih od „virusa“(statistika je varljivi dio matematike, gdje možeš uzorak podataka uzeti i naštimati kako ti odgovora), pa im se u zadnje vrijeme dodatno plasiraju katastrofične posljedice klimatskih promjena i u budućnosti nedostatak hrane, pa i vode.

Na primjer Grenland u prosjeku gubi oko 270 gigatona leda tokom godine dana, i ako se nastavi ovakav trend porasta temperature sav led bi se otopio za oko 10.500 godina (to je samo klimatološki model). Isto tako „okrivljeni“ ugljični dioksid kako znamo još iz osnovne škole je potreban biljnom svijetu, da bi pomoću fotosinteze (foton-čestica svjetlosti) bio dobiven kisik, koji je potreban nama za normalno disanje.

Možete ovo sve nazvati teorijom zavjere, kao što je i teorija struna sa 11 dimenzija u hiperprostoru ili tvrdnjom Heisenberga o principu neodređenosti da u kvantnoj mehanici istovremeno nikada nećemo saznati položaj i brzinu neke čestice (npr. elektrona) u kontinuumu prostor-vremena ili kako je materija evoluirala od jednostavne vibracije atoma vodika, pa sve do čovjeka. Većina tih „teorija zavjere“ s vremenom postaju istina.
Na globalnoj razini odvijaju se potpuno isti scenariji kao i u RH (zar to nije čudno?).

Manipulacija medija i cenzura (tko laže, taj i krade), farmakomafija, bankarska mafija (informacija da je RBA ukrala ljudima oko 700 milijuna kuna, afere s INA-om, Fortenova, pa i Petrokemija, nikad kraja), politička mafija i psihopatogena mafija (kako drugačije nazvati to kada netko uživa u ubijanju drugog čovjeka), nepotizam i slučajevi sukoba interesa, to je Hrvatska.
Po Maltusovoj teoriji ima previše ljudi na Zemlji, a slijedi ga izjava malog Bila još prije pandemije kako treba broj ljudi na zemlji smanjiti, te prve žene Europske centralne banke Christine Lagarde (čitaj Klaus Schwab) kako stariji predugo žive i postoji rizik za globalnu ekonomiju i kako se nešto mora učiniti (to je i bio razlog zašto su stari po domovima bili prvi cijepljeni, pa ko preživi pričat će). Cijepljenje mladih dovest će do masovnog steriliteta u budućnosti, pa time i manje novo rođenog stanovništva. Sve je to planirano davno prije, i kada se stiša „bura“ zbog klimatskih promjena, dolazi 2025. godine novi SPARS virus (Institut John Hopkins je spreman), pa napad vanzemaljaca, itd, ali neću širiti temu, nego jednostavno prestanite nabavljati veliku količinu skupocjenih cijepiva protiv COVID-19 virusa, za koje nakon isteka roka trajanja plaćamo ponovno njeno uništavanje, nego taj novac ulažite u neke korisnije stvari.

DAKLE, LJUDI NEMA KLIMATSKE KRIZE, NE BOJTE SE, NE VJERUJTE LAŽIMA MEDIJA I BORITE SE ZA ISTINU !!

Za sada smo samo nas dvojica iz RH, kao pridruženi članovi CLINTEL-a po struci geofizičari-meteorolozi u mirovini, ali iz spiska imena ima preko 1400 ljudi raznih profesija koji dijele isto mišljenje o klimatskim promjenama koje se do nekad zvalo globalno zagrijavanje (kad su vidjeli da to baš i nije zagrijavanje, promjeniše ime, jer po Milankovićevim ciklusima vezanim uz gibanje Zemlje i njenog nagiba prema sunčevim zrakama i aktivnosti Sunca, povremeno dolazi i do zahlađivanja atmosfere i klime, zvano ledeno doba). Iz prošlosti je vidljivo da se to dešava cca svakih 10.000 godina, a naš svijet ide prema tome, jer je već u 17. stoljeću došlo nepredviđeno zahlađenje (Maunderov minimum).
Sunce je bomba vodika koja nas grije (fuzija pretvara vodik u helij i pri tom oslobađa energiju i toplinu) i to bi trebalo raditi još dugo (oko 5 milijardi godina), ponekad stvara jake magnetske oluje i donekle se drži svog 11-godišnjeg ciklusa sa manjim odstupanjima minimuma i maksimuma svoje aktivnosti, a oni ovise o broju sunčevih pjega i protuberanci. Malo odosmo u astronomiju, ali je klima Zemlje ipak najviše ovisna o Sunčevom zračenju.
„Nalazimo se u ratu informacija i percepcije, koji cilja na vaše kognitivne predrasude… Novo bojno polje je doslovno vaš um… U posljednje 3 godine, zapadne vlade, nevladine organizacije, transnacionalne organizacije, korporacije farmaceutske industrije, mediji i financijske korporacije su sarađivale putem javno-privatnih partnerstava, kako bi proveli najmasovniju, globalno usklađenu psihološku i propagandnu operaciju u povijesti svijeta!” – Dr. Robert Malone
Izvori:
Linkovi vezani za tu temu (neki su tekstovi prikazani):

World Climate Declaration

Otvoreno pismo CLINTEL-a Billu Gatesu

ZNANSTVENI MANIFEST

Ne borimo se protiv prirode, prilagodimo se

CLINTEL na ruskoj TV

Nobelovac Ivar Giaever i 1200 znanstvenika tvrde da klimatske opasnosti ne postoje ( u 150 godina ‘povećanje’ 0.8%)!


Ivan Toman, Sveučilište u Zadru, Pomorski odjel, Zadar, Hrvatska
https://gamma.meteoadriatic.net/meteoadriatic/research/Analiza%20klimatskih%20promjena%20u%20Hrvatskoj%20-%20Prvo%20izdanje%20-%20MeteoAdriatic.pdf
Krešimir Mišak-Fred Goldberg (video) https://2012-transformacijasvijesti.com/video/na-rubu-znanosti-fred-goldberg-iza-vela-globalnog-zatopljenja
https://youtu.be/PSC-l792A_4 (video) Naša realnost
https://youtu.be/aq_qQTf2eHk (video) poplava u Kaliforniji
https://klimaienergija.blog/2023/03/03/perpetuum-mobile/ o ugljičnom dioksidu i metanu
Gerber Zorislav (uz zahvalu D. Bižiću i N. Todoroviću)

HOP

HOP -portal na Telegramu
https://t.me/hopportal