Ovo je najvažniji film o klimatskim promjenama koji ćete ikada vidjeti

0
2329

EKSKLUZIVNO

Ovo je najvažniji film o klimatskim promjenama koji ćete ikada vidjeti, a traje samo 4 minute.

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Prije dva dana uncutnews.ch je izvijestio o objavi Ivora Cumminsa na Twitteru. Riječ je o videu o bušenju leda na Grenlandu.

“Slušajte pažljivo. Ovo je najvažniji video o klimatskim promjenama koji ćete ikada vidjeti, a traje samo četiri minute”, napisao je. “Provjerite pa procijenite sami. Opametite se!”

 

U snimci, glaciolog Jørgen Peder Steffensen pokazuje jezgru leda iz vikinškog doba. To je palo u srednjovjekovno toplo razdoblje, kada je bilo prosječno 1,5 stupnjeva toplije nego danas.

Ledene jezgre sadrže važne informacije o klimi na Zemlji. Na temelju ledenih jezgri, koje su ukupno duge tri kilometra, znanstvenici se mogu osvrnuti 120.000 godina unatrag, takoreći.

 

Jørgen Peder Steffensen je uspio odrediti prosječnu temperaturu u posljednjih 10.000 godina do tisućinke stupnja. Što je ispalo? Prije četiri tisuće godina bilo je prosječno 2,5 stupnjeva toplije nego danas.

Između 4000. i 2000. godine prosječna temperatura na Grenlandu pala je za 2,5 stupnja. Zatim je temperatura lagano porasla tijekom srednjovjekovnog toplog razdoblja. Nakon toga temperatura je ponovno pala, da bi ponovno porasla oko 1875., otprilike u vrijeme kad su počela meteorološka promatranja.

 

Ista opažanja zabilježena su i drugdje na sjevernoj hemisferi.

Bit će vrlo teško dokazati da je porast temperature u 20. stoljeću uzrokovao čovjek ili rezultat prirodnih varijacija, istaknuo je Steffensen. “Konačno smo počeli s mjerenjima na najhladnijoj točki u posljednjih 10.000 godina.”

 

Već više puta pisali smo, još od početka ove plandemije, o ekologiji i obmani kojom se služe oni koji nam guraju tzv zelenu energiju ali i klimatske promjene.

O istome sam pisala i u knjizi: „Mediji i medijske manipulacije, utjecaj internetskih portala na društvo i komentiranje čitatelja“, problemi i posljedice“, još u studenome 2017.

 

U rujnu 2012. dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, Ivar Giaever, podnio je ostavku na mjesto u Američkom udruženju fizičara (APS) pismom koje počinje riječima: „Ne obnavljam svoje članstvo jer ne mogu živjeti sa službenom izjavom ovog Udruženja  koja izjavljuje da su ‘dokazi neoborivi : globalno se zagrijavanje odvija. Ukoliko se ne poduzmu olakotne radnje, doći će do značajnih poremećaja u zemljinom fizičkom i ekološkom sustavu, društvenim sustavima i vjerojatno će doći i do ugrožavanja sigurnosti i zdravlja judi.

Moramo reducirati emisiju stakleničkih plinova i to moramo učiniti odmah.’ U ARS-u je prihvatljivo razgovarati o tome mijenja li se masa protona tijekom vremena i kako se ponaša multiverzum, ali dokazi o globalnom zatopljenju ostaju neupitni?“ ( https://matrixworldhr.com/

“Sve što nam je rečeno od strane glavnostrujaške znanstvene zajednice i medija o navodnoj šteti    koju uzrokuju staklenički plinovi, osobito o ugljik dioksidu, bilo lažno jer, kako su pokazali podaci koje je prikupio NASA-in Langley istraživački centar, atmosferski plinovi zapravo hlade naš planet.”

 Za clanak - Slika 2 - klimatske promjene 8 05 2023

” Kako je izvjestio Principia Scientific International (PSI), Martin Mlynczak i njegovi kolege iz NASA-e su pratili infracrveno zračenje iz zemljine gornje atmosfere tijekom i nakon solarne oluje koja se odigrala u razdoblju između 8. i 10. ožujka 2012.g. Ono o što su otkrili jest to da je velika većina energije otpuštene sa Sunca tijekom tog masovnog koronarnog izbacivanja reflektirana natrag u svemir i nije pohranjena u zemljinu nižu atmosferu. “

 

„Ugljični dioksid i dušikov oksid su prirodni termostati,“ kaže James Russell sa Sveučilišta Hampton, a koji je bio jedan od istražitelja uključenih u ovu revolucionarnu studiju. „Kada se gornja atmosfera (ili ‘termosfera’) zagrijava, ove molekule daju sve od sebe kako bi ovu toplinu odbacile natrag u svemir.“

 

 „Šok otkrivenja se suprotstavlja osnovnoj tezi o tzv. teoriji stakleničkih plinova koja tvrdi da veća količina CO2 znači i veće zagrijavanje našeg planeta.”

Odakle tolika strast za globalnim zatopljenjem i zbog čega se ova tema nameće javnosti? Postoji nekoliko razloga tome, a najbolje je započeti pitanjem: „Tko od toga ima koristi?“, odnosno potrebno je slijediti trag novca.

 

“Lažno klimatsko uzbunjivanje mnogima donosi koristi te pruža vladina sredstva za istraživanja i postaje razlog rasta državne birokracije. Lažno uzbunjivanje također pruža ispriku za podizanje poreza čime porezni obveznik financira tvrtke koje razumiju kako radi politički sustav i koje se služe takvim mamcima kako bi zaprimile velike donacije kojima će, navodno, spasiti planet. “

 

I znanstvenici se slažu da nam političke marionete pokušavaju isprati mozak kako bismo povjerovali u laži kao što su „ugljični dioksid je opasan zagađivač“ ili „narodu ne treba zdrava hrana, njemu su potrebna cjepiva i lijekovi“. A društvu koje vjeruje u takve laži prijeti raspad i kolaps. “

 

 Potražite ovih par naslova na Googlu:

1. Vladajuće sile provode pripreme za uvođenje totalitarizma zbog klimatskih promjena;

2. GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE: Umjetno stvoreni oblaci utječu na promjenu klime više nego li CO2;

3. ZABORAVITE NA GLOBALNO ZATOPLJENJE: Znanstvenici otkrili kako glečeri u Aziji rastu!

 

Znači, bila je 2017.godina kad sam ovo pripremala u knjizi koja je izašla iz tiska u ožujku 2020. Tada je izrečena ta bitna i proročka rečenica Nobelovca Ivara Giaevera “… i znanstvenici se slažu da nam političke marionete pokušavaju isprati mozak kako bismo povjerovali u laži kao što su „ugljični dioksid je opasan zagađivač“ ili „narodu ne treba zdrava hrana, njemu su potrebna cjepiva i lijekovi“.  A društvu koje vjeruje u takve laži prijeti raspad i kolaps. “

 

Upravo živimo sve navedeno.

 

HOP

 HOP -portal na Telegramu
https://t.me/hopportal