Neka Bog govori u vašem životu, jedan je Pravednik

0
8254

U konačnici, sve ovo što se događa oko.nas,  za cilj ima da nas odvoji od ljubavi Božje kroz neopraštanje, neprihvaćanje, nepodnošenje, osvetoljubivost …

U protekle tri godine neki su prije, a neki kasnije “progledali”, no još uvijek je malo onih koji shvaćaju da se vodi duhovni boj za ljudske duše.

FB_IMG_1686591913126

Glavno neprijateljevo oružje je strah za vlastitu egzistenciju. Manipuliranje se događa tako što je neprijatelj zauzeo ona područja na kojima smo gradili dosadašnju sigurnost i prijeti nam to izmaknuti ispod nogu ukoliko se ne prilagodimo njegovim planovima.

Njemu ne odgovaraju samo postupci onih koji slijepo slijede naputke nego i reakcije onih koji tvrde da “vide”, a ponašaju se kao anti-svjedoci.

FB_IMG_1686591695620

Rijetki su oni koji ne uzmiču pred zlom te odvažno svjedoče tj. služe i u istini i u ljubavi. Spremni su na svaku žrtvu, ali isto tako ne odstupati niti milimetra kad je dobro pojedinca, obitelji, društva, Crkve,  u pitanju.

Kakvim god se metodama neprijatelj i Boga i ljudi koristio on ne može pobjediti ukoliko mi kao Crkva i narod ne klonemo duhom.

Čuli ste sigurno bezbroj puta kako pojedinci govore da su se umorili jer vide da ono što govore ne donosi ploda. Nemojte se povoditi za takvima. Takvo nešto je razumljivo samo kao trenutak slabosti, no to ne smije postati konačno stajalište.

Ne možemo mi ni sebe promijeniti svojim snagama a kamoli drugog. Promjena je moguća samo po milosti Božjom ,našom suradnjom s njome. Uspostava “vlasti” se treba najprije dogoditi nad našom nutrinom. Bez tog kraljevskog dostojanstva svaka aktivnost je farsa, krinka.

Uostalom sve ovo što nam se događa biva stoga jer je Gospodin dopustio da se dogodi, budući smo ga izbacili iz svojih života i okrenuli se ponudi Zavodnika.

Mi smo ti koji smo svojom mlakošću i osrednjošću “prizvali” da se nas sruči sve ovo protiv čega smo danas gorljivo protiv.

Nemojmo stoga krivce tražiti u drugima , nego u svom licemjerju i nedosljednosti. “Čovječanstvo neće naći mira sve dok ne zazove moje milosrđe”- proročke su riječi …

M. BUŠIĆ

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal