Jesu li Srbi laž da dolaze Vučić i Dodik koristili za dolazak većeg broja Srba na posvećenje crkve?!

0
3631

FB_IMG_1691131002013

Piše  urednik Igor Drenjančević

Posvećenje srpske pravoslavne crkve u Vrginmostu pratili smo na drugačiji način nego srpsko-hrvatski udruženi masovni mediji…pa krenimo sa njihovom pričom;

“VRGINMOST – Prеosvеćеni еpiskopi gornjokаrlovаčki Gеrаsim i dаlmаtinski Nikodim osvеštаli su dаnаs u Vrginmostu u Hrvаtskoј Hrаm Sаborа srpskih svеtitеljа – prvi prаvoslаvni hrаm u ovom kordunskom grаdiću i opštinskom sјеdištu u koјеm su priје posljеdnjеg rаtа 95 odsto stаnovništvа činili Srbi.

Prеdsјеdnik Odborа zа pomoć Srbimа nа Кosovu i Mеtohiјi Milorаd Аrlov, koјi је prisustvovаo osvеštаnju Hrаmа, izјаvio је dа је osvеštаnjеm, molitvom i crkvеnim zvonimа Bog htio dа povеžе Srbе nа ovom prostoru sа prаvoslаvnim sviјеtom.” Piše srpski medij u Hrvatskoj, Banija.

Ono što je ovaj Arlov govorio treba prevesti na realan riječnik, mislio je povezivanje Srba sa Srbijom, a ne sa pravoslavljem. Rumunjsko i Bugarsko pravoslavlje miljama je udaljeno od Srpskog. Upravo zbog djelovanja srpske crkve.

IMG-20230825-WA0000

Neki od manje bitnih govornika pred srpskim narodom spominjali su kako je crkva napravljena na mjestu gdje su ustaše skupljale Srbe i odvodili u Glinu na likvidaciju. Još jedna laž za širenje mržnje između Hrvata i Srba.

To je toliko velika laž kao i laž da će ova crkva biti veličine one od Save u Beogradu što su Srbi širili hvalospjeve po općini Gvozd, dok nije počela gradnja.

Screenshot_20230825-092327_Google

Baš i nije tako.

Još prije dva tjedna za vrijeme obilaska tog kraja, Srbi su se hvalili da će Porfirije , pjevač četničkih popevki i četnički vojvoda Vučić doći u Vrginmost na posvećenje. Mi smo tu informaciju objavili da vidimo što će se događati, jer prikupljenim informacijama smo došli do zaključka da tu nešto ima, jer službe sa jedne i druge strane provodile su ispitivanje terena kao i kod prošlog posjeta Vučića. Jedan stariji Hrvat navodno je čuo i najavu na radiju Banovini na dan posvećenja kako dolaze i Vučić i Dodik.

Fašističke govorancije Vučića

https://youtu.be/b2CUONXlxQ8?si=f2p1Z772qQvuU2Yw

Meni je taj igrokaz bio sumnjiv iz više razloga. Nakon Dodikovog posjeta na Hvaru Milanoviću, naše službe nisu si mogle dozvoliti još jedan skandal, a s druge strane lažljivi četnički vojvoda Vučić nakon onoliko gafova za vrijeme posjeta Vrginmostu i potcjenjivanja Pupovca, političkog oca modernog poltrona Plenkovića, izgubio je sav kredibilitet za  političke srpske igranke.

Zato on šalje svog poltrončića umoćenog u svakakve ‘biznise po Banovini’, za izvlačenje novca , Miodraga Lintu. On kao i uvijek neometano širi laži, mržnju onako nepismen, da bi prikrio čime se zapravo bavi na terenu, uz prešutnost naše države. A srpska manjina to već dugo guta kao nešto normalno.

Da bi pojačali svećanost, poput jogurt revolucionara devedesetih, Pupovac i društvo su doveli Srbe sa autobusima iz BiH i Vukovara. Da se vidi da ih ima…

Za vrijeme liturgije bilo je značajno manje vjernika nego kad je krenula podjela gulaša , ispod šatora i srpski dernek koji je trajao do 23 sata.

Da sve oko svećanosti i derneka nije išlo kako treba govori činjenica da su hrvatskim braniteljima i Hrvatima općine Srbi nudili 20 eura po satu za postavljanje šatora za dernek. Očito 20 eura na “crno”. Znači nisu baš imali “svojih” za tu akciju…poslije ih se skupilo…

Da li prevara kako će doći Vučić i Dodik ih je izvukla toliko na ulicu ne znam, ali može se pretpostaviti. Uglavnom ova dva politička klauna nisu došla. I tu je poraz srpske provokacije. Ako smo ičime ikome otvorili oči, drago nam je, jer je nedavno srpski dernek bio na samoj cesti, navodno srpski svećenik nije htio dati teren besplatno za postavljanje šatora.

Srpski zbor na Banovini održan na županijskoj cesti!

I u  tome se vidi da srpska manjina radi što želi, poglavito jer se to događalo u rodnom kraju pročetničkog trabanta vojvode Vučića- Miodraga Linte, pobjeglog 1995. u Srbiju. Gdje odlično živi kao i mnogi srpski psi rata iz devedesetih i jedino čime se bave je huškanje preostalih Srba protiv Hrvata, da bi njihova patologija mržnje opstala uz zarasla neobrađena imanja i potpunu zaostalost općine na čijem čelu su nesposobni čelnici SDSS-a.

Ono što je isto znakovito da su naše službe bile par dana prije posvećenja i derneka u Vrginmostu, te slikali kuće i vozila osoba koje su pretresali za vrijeme posjeta Vučića Vrginmostu. Zeleni pasat zagrebačke registracije i policajac u njemu dozvolio si  je čak ulaziti u dvorište Hrvata, što nam je jedan od njih i svjedočio. Srpski ekstremizam ne vide pred očima, ali vide nevidljivi hrvatski. Naravno da se tu traži i poveznica sa HOP portalom koji najviše bode u oči srpske četničke elemente.

Ponekad se pitam u čijoj je državi Vrginmost i da li je ovo i dalje prešutna politička srpska krajina? Zločinačka kvazi država kao da nam nije  bila dovoljno upozorenje.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal