Srpski zbor na Banovini održan na županijskoj cesti!

0
3452

Poštavano uredništvo , zahvalan što  se jedini bavite stanjem na Banovini kroz sve ove godine, a time je i vaše medijsko djelovanje pokazalo spregu vlasti i ekstremne srpske politike, koja je i dovela do prethodnog krvavog rata, te mnogima otvorila oči, reagiram na tekst vašeg urednika Igora Drenjančevića koji je napisao jedan zanimljiv tekst o učmaloj općini Gvozd.

Točne su informacije da tzv. srpski zborovi, koji su po mome mišljenju više evociranje velikosrpskih vremena nego neko srpsko kulturno okupljanje u zadnje vrijeme su zapriječeni srpskim svećenikom, koji traži naknadu za postavljanje zabavljačkih šatora.

Jedan Srbin se meni žalio da je svećenik za zbor u Boviću tražio oko 1500 eura, što moram reći da je potpuno neprovjerena informacija, s tim u svezi tvrdio je kako bi piva koštala 5 eura samo da bi se pokrili troškovi u skladu s ovom informacijom. I od zbora se odustalo.

Zbog toga su prije neki dan organizatori tzv. Srpskog zbora u zabačenoj Perni , organizirali dernek na samoj cesti. Da dobro ste razumjeli. Na jednom kolničkom traku bile su postavljene bačve i šator koje sam morao zaobići tijekom vožnje, a vama šaljem sliku stanja iz vozila. Radi se o županijskoj cesti 3186.

Ujutro kada sam prolazio oko 8 sati nije bilo šatora na cesti, oko 11 sati je postavljen, kada sam se vraćao cestom. Šator je postavila firma iz Karlovca. Morao sam prijeći u drugu traku ceste da bi zaobišao bačve i noseće stupove šatora na cesti! Nitko se nije usudio to maknuti. A kamoli prijaviti.

Zato što je zabačen kraj, pustara, to rijetko i policija obilazi, tako da je dernek prošao sa činjenicom da se ugrožavao promet, ljudski životi, netko bi se narugao i rekao kao u vrijeme balvan revolucije. Kako kažu Srbi, itekako posjećen. Mogli bi ovaj Srpski zbor Srbi proglasiti imenom SIGURNOST I POVJERENJE.

Iskreno ne znam što se događa sa sigurnošću na banovini, ali ovo je katastrofa.

Pismo čitatelja

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal

HOP

Porfirije i Vučić dolaze u Vrginmost na posvećenje crkve koja nije ipak ispala grandiozno kao ona u Beogradu?