92 nepoznata spoja u sintetičkom mlijeku, krem siru, smoothiju i sladoledu!

0
8287

‘ Neoznačeni i neregulirani ’: Sintetički mliječni protein s 92 Nepoznate Spojeve koje koristi More Than a Dozen Food Brands

Ispitivanjem Instituta za zdravstvena istraživanja pronađeno je 92 nepoznata spoja u sintetičkom mlijeku Bored Cow — proizvedenom iz “ oblika genetskog inženjeringa ” — uz značajne nedostatke hranjivih sastojaka. Preko desetak tvrtki koristi slične formulacije u proizvodima poput krem sira, smoothija i sladoleda.

značajka proteina od sintetičkog mlijeka za dosadnu kravu
Nedavno ispitivanje otkrilo je 92 nepoznate molekule — i fungicid — u “ sintetički ” mlijeko koje se sada prodaje uobičajeno lanci prehrambenih proizvoda, prema Institutu za zdravstvena istraživanja (HRI).
Proizvod, koji prodaje Dosadna krava, koristi lažni protein surutke nazvan “ ProFerm ” koji je napravio biotehnička tvrtka i partner Savršen dan. Savršen dan koristi genetski modificiranu “mikroflora” za proizvodnju sintetičkog mliječnog proteina.
Prema Bored Cow-u, njihov je proizvod nova vrsta “ bez životinja ” alternativa mlijeku “načinjen od pravog mliječnog proteina od fermentacije. ”HRI, neprofitni neovisni laboratorij sa sjedištem u Fairfield-u, Iowa, ispitao je više uzoraka mlijeka okusa Bored Cow “ original ” koristeći masena spektrometrija testirati tvrdnju da je sintetički protein koji sadrži isti kao i pravi mliječni protein.Sintetičko mlijeko nikada prije nije konzumiralo ljude i nije podvrgnuto sigurnosnim ispitivanjima od strane SAD-a. Uprava za hranu i lijekove (FDA), prema HRI-jevom glavnom znanstveniku i direktoru John Fagan, doktorirao.

Rezultati ispitivanja tek trebaju biti objavljeni, ali Fagan je podijelio nekoliko istaknutih rezultata Branitelj, uključujući da sintetskom mlijeku nedostaje mnogo važnih mikronutrijenata koji se nalaze u prirodnom mlijeku poput omega-3 masne kiseline, vitamina E i nekih vitamina B.

Sadržavao je i mnoštvo spojeva koji mogu biti štetni za ljudsko zdravlje, rekao je Fagan.Ova vijest dolazi kao Italija je prošlog mjeseca zabranila prodaja sintetički proizvedenog mesa, što ga čini prva zemlja koja je zabranila sintetičku hranu, prema Udruženje ekoloških potrošača.

Fagan — molekularni biolog i bivši istraživač raka na Nacionalnim institutima za zdravlje — bio je svjetski pionir u testiranju genetski modificirani organizmi (GMO).
Komentirajući nalaze svog laboratorija, rekao je The Defender, “ 92 nepoznate molekule koje smo pronašli nikada nisu proučavali znanstvenici. Dakle, ne znamo jesu li sigurni ili opasni, jesu li hranjive tvari ili toksici. ”

Bilo je moguće prepoznati samo osam spojeva. Ostalo je “ nonarakterizirano ” u znanstvenoj literaturi. Objasnio je:

  • “ U bilo kojem prirodnom materijalu vjerojatno ćete naći većinu spojeva koje znanost nije proučila.
  • “ Ljudska bića imaju ovu arogantnu ideju da znaju sve, ali u stvari, znamo samo mali fragment onoga što treba znati o živom svijetu …
  • “ [Na primjer, uzorak] pšenice imat će mnogo spojeva koji su nauci nepoznati. Ali razlika je u tome što vi i ja — naši preci koji sežu unatrag 4 000 godina — jeli pšenicu. I tako iz tradicionalne uporabe znamo da sve što ima u pšenici, sigurno je da jedemo.
  • “ Ne možemo to reći o sinkronom mlijeku. To je ono što se u Europi i Kanadi naziva ‘nova hrana.’ ”

Takve zemlje zahtijevaju da se nova hrana testira na sigurnost prije nego što se stavi na tržište, dodao je, ali ne i SAD.

Fagan je rekao da je utvrdio da uzorci Bored Cow sadrže pesticid — fungicid nazvan Bentiavalikarb-izopropil.
“ Mislim da je razlog zbog kojeg je ovaj fungicid prisutan zato što su ga dodali procesu fermentacije kako bi inhibirali rast gljivica koje bi mogle kontaminirati proizvodni sustav, ” rekao je, “ Dakle, stvari koje ovdje vidimo nisu baš dobre za nas, dopustite mi da to kažem. ”
HRI je ove rezultate usporedio s uzorcima prirodnog mlijeka krava hranjenih travom.

69 važnih hranjivih sastojaka u prirodnom mlijeku nema u sintetičkom mlijeku

“ Bilo je 69 važnih hranjivih sastojaka u prirodnom mlijeku, od kojih je većina bila potpuno odsutna u sinkronom mlijeku. Nekoliko ih je bilo prisutno u malim ili tragovima, rekao je Fagan.
Na primjer, mlijeko Bored Cow imalo je samo trag riboflavin, poznat kao vitamin B2, dok prirodno mlijeko ima vrlo visoku razinu, rekao je. Pantotenska kiselina, poznat kao vitamin B5, bio je “ apsolutno odsutan u sinkronom mlijeku. ”
Slično tome, vitamin E je bio “ značajno odsutan, ali je bio prisutan u znatnim razinama prirodnog mlijeka, rekao je ”.

Uz to, oblici od karnitin koji su “ stvarno važni za metabolizam energije ” ili su nedostajali ili su samo u količinama u tragovima u proizvodu synbio, rekao je.
Sintetičko mlijeko imalo je “ samo maleni trag važne omega-3 masne kiseline alfa-linolenska.
Alfa-linolenska kiselina je “ najobilnija omega-3 masna kiselina u biljkama. ” Prirodno mlijeko krava hranjenih travom obično ima “ značajne razine ”, objasnio je Fagan.
Fagan je dodao da je “ broj ostalih lipida ili masti — diglicerida i mono i triglicerida — nedetektiran u sinbio mlijeku. ”

Ovi rezultati su u suprotnosti Savršen zahtjev za dan da je proizvod — koji koristi Bored Cow — “ identičan onome što čine krave. ”Industrija ga naziva ‘ precizna fermentacija ’, a ne ‘ genetski inženjering ’

Bored Cow jedna je od najmanje deset tvrtke koje prodaju “ sintetički ” ili “ synbio ” mliječni proizvodi.
Synbio” — kratak za “ sintetička biologija ” — je metoda koja koristi genetski inženjering za modificiranje mikroorganizama poput kvasca, algi ili bakterija za proizvodnju novih proizvoda, u skladu s projektom Non-GMO.

The Projekt Non-GMO rekao je, “ Biotehnološka industrija prodaje ovu metodu kao ‘precizna fermentacija’ jer koristi prirodni proces. ali zapravo je oblik genetskog inženjeringa. ”
Doista, Savršeni dan izbjegava opisati njegov proizvodni postupak kao uključivanje “ GMO ” i, umjesto toga, objašnjava na svojoj web stranici “kako učimo mikrofloru stvaranju održivog proteina.”

U međuvremenu, kritičari — uključujući skupine poput neprofitne organizacije GMO / Toksin Slobodna SAD koji smatraju da je proizvod GMO — recimo da sinbio mlijeko mora proći sigurnosna ispitivanja prije nego što FDA dopušta prodaju.
GMO / Toksin Slobodna SAD pustila je popis 12 marki ustanovili su da u svoje proizvode uključuju sinbio mlijeko, poput alternativnog mliječnog sladoleda, mlijeka, proteina surutke i vrhnja.

Pored Bored Cow, marke su bile Brave Robot, Nickov, Coolhaus, Strive Nutrition, Nestle Cowabunga, Whey FWRD, JuiceLand, Apollo, Moderni Kuhin, Nurish i Mars CO2COA.

Projekt Non-GMO imenovano više tvrtki, uključujući Hitnu kompaniju, kalifornijsku izvedbu Co. i Bothland Foods. Čak General Mills sada prodaje proizvode proizvedeno sa sinbio mlijekom, prema Bored Cow.  
Savršen Dan također navodi partnerstva s Nestlogradom, Mars, Myprotein, mlin za obnovu i Bel Group.
GMO / Toksin Free USA je rekao, “ Ovo je još jedan korporativni pokušaj korištenja Amerikanaca kao njihovih laboratorijskih štakora. NE NEGOVORI. ”Ken Roseboro, osnivač i urednik Izvještaj Organic & NEMO, dogovoreno, govoreći Defenderu, “ Tvrtke dobivaju milijarde novca rizičnog kapitala dok javnosti prodaju sinkro mliječne proizvode. ”
Roseboro, koji uređuje jedini svjetski imenik organskih, ne-GMO i regenerativnih dobavljača “ nazvan ”Izvornik Organic & Non-GMO,” rekao je da proizvodi nisu “ nisu ne-GMO. ”
“ Projekt Non-GMO zabranjuje proizvode sybio kao što je to potvrđeno kao ne-GMO, dodao je.

Ostalo započeti projekti u razvoju mliječnih proizvoda koristeći fermentaciju GMO-a uključuju Novu kulturu (SAD), Promijenite hranu (SAD i Australija), legalnu hranu (Njemačka), bolju mliječnost (UK), Remilk (Izrael), Drvo kornjače (SAD i Singapur), Kultivirane bioscience (Švicarska),  Promjena Bio (Kina), Phyx44 (Indija), Reboot Food (UK.) I Fonterra (Novi Zeland).The Europska unija nedavno je izdvojila 50 milijuna eura u sektor “ precizna fermentacija ”.

Sadrži li sinbio mljeko GMO?

U međuvremenu, Savršeni dan tvrdi ProFerm ne sadrži GMO.
Fagan je napomenuo da tvrtke mogu tvrde da je GMO DNK uklonjen tijekom prerade fermentiranih proteina, ali vrlo je malo vjerojatno da bi mogli ukloniti svu GMO DNK. “ Trenutno istražujemo kako bismo to procijenili, rekao je ”.

Važeći savezni zakon ne zahtijeva proizvode koji sadrže ProFerm označen kao bioinžinjering ili kao što sadrži GMO. Projekt Non-GMO kaže da proizvodi synbio idu “neoznačeno i neregulirano na tržištu. ”

Zapravo, FDA na svojoj web stranici o Uredba o GMO-u kaže da samo “ određene vrste GMO-a imaju otkrivanje koje vam daje do znanja da li je hrana ili sastojci koje jedete bioinženjerirana hrana. ”
Od nije potrebno označavanje GMO-om za proizvode sa proteinskim mliječnim proteinima, ljudi možda ne znaju da kupuju proizvod na bazi GMO-a, rekao je GMO / Toxin Free USA.Na primjer, sastojci navedeni za Pohranjeni okus Cow “ izvorni ” su:

  • “ Voda, protein surutke bez životinja (od fermentacije), suncokretovo ulje, šećer, manje od 1%: vitamina A, vitamina B12 (cijanokobalamin), vitamina D2, riboflavina, agruma, soli, dikalijev fosfat, akacija, gelan guma, miješani tokoferoli (antioksidans), kalcijev kalijev fosfat citrat, prirodni okus. ”

Na etiketi se ne navodi da je protein sirutke proizveden genetskim inženjeringom kvasca.‘ Nema ništa precizno u procesu ’

Roseboro je nazvao HRI-jeve nalaze “ vrlo u vezi s ” i rekao da bi proizvodi za mlijeko s sinkro-om trebali proći “ opsežno ispitivanje sigurnosti. ”
“ Ove tvrtke za sintetsku biologiju tvrde da koriste ‘ preciznu fermentaciju ’, ali pronalaženje 92 nepoznata spoja pokazuje da nema ništa precizno u procesu stvaranja Perfect Day’s proteina, ” rekao je, dodajući:

  • “ Za njih je jednostavno smiješno da postupak nazivaju ‘ preciznim. ’ To je proizvod neke tvrtke za odnose s javnošću.
  • “ Kažu da koriste ‘ mikroflora, ’ što je lijep pojam za GMO kvasac.
  • “ Očito pokušavaju izbjeći upotrebu izraza ‘ GMO ’ zbog negativnih konotacija. ”

Na pitanje branitelja je li njegov proizvod ne-GMO, glasnogovornik Savršenog dana nije izravno odgovorio i umjesto toga je rekao:

  • “ Naš postupak, precizna fermentacija, sigurno se koristi u prehrambena industrija desetljećima stvarati zajedničke sastojke poput mikrobnog sirila u većini sireva, limunske kiseline, aminokiselina, vitamina B12 i više. ”

S obzirom da proces fermentacije Savršenog dana uključuje upotrebu GMO-a, nejasno je kako je FDA zaključio da bi proizvod mogao biti “ koji se uglavnom smatra sigurnim, rekao je Roseboro.

Glasnogovornik Savršenog dana rekao je ocjenu FDA za ProFermova GRAS obavijest bio je “ vrlo temeljit i detaljan o sigurnosti, prehrani i kvaliteti. ”
Ali takva se procjena ne računa mnogo, prema projektu Non-GMO, jer je američki regulatorni sustav oko GMO-a “ uglavnom performativan. ”

Projekt Non-GMO rekao je Defenderu:

  • “ FDA ne provodi, ne zahtijeva ili zahtijeva obvezna sigurnosna ispitivanja GMO-a koji ulaze u opskrbu ljudskom hranom. Određene GMO-ove reguliraju druge vladine agencije, poput EPA [Agencija za zaštitu okoliša] ili APHIS [SAD. Odjel za poljoprivrednu zdravstvenu zaštitu životinja i biljaka], temeljen na potencijalnim utjecajima na okoliš. ”

FDA razmatra samo dobrovoljno istraživanje pred-tržišta koje su osmislile i provele tvrtke koje proizvode GMO proizvode.
“ jasan sukob interesa ” da su ove tvrtke “ koje imaju koristi od GMO komercijalizacije ” one koje rade na istraživanju, rekao je projekt Non-GMO.
Suština je, prema projektu Non-GMO, da sinbio mlijeko “ sadrži neidentificirane spojeve i nije prošlo neovisno, dugoročno sigurnosno ispitivanje. ”
“ Nije identično prirodnom kravljem mlijeku, koje je tisućama godina bilo dio naše prehrane, ” dodala je grupa

‘ Kupci pazite ’
Roseboro se složio. Njegov savjet roditeljima zabrinutim za njihovu djecu ’ zdravlje je bio, “ Kupci pazite. ”
“ Ovi proizvodi stavljeni su na tržište bez ikakvih sigurnosnih ispitivanja, ” rekao je, “ FDA im je dala propusnicu i trebali bi biti testirani na sigurnost. ”
Dodao je, “ Isto vrijedi i za ostale proizvode proizvedene u sinkrociji poput Brave Robot Ice Cream, nemogući Burger, Motif Foodworks, Remilk i druge koji tvrde da koriste ‘ preciznu fermentaciju ’ i ‘ mikroflora. ’ ”

Je li sinbio mliječni protein vegan?

Marketinška točka Savršenog dana je da je njegov protein sinbio mlijeka “ljubazniji” životinjama i “bez životinja.”
Ali je li ProFerm vegan stvar je mišljenja. Projekt Non-GMO rekao je da sinkro mliječni proteini poput ProFerm “ neće ispuniti strogu vegansku definiciju veganske alternative proteina, ” dodajući:

  • “ Strogo govoreći, veganski proizvodi ne uključuju životinje ili životinjske proizvode u bilo koji dio razvojnog procesa.
  • “ Stvaranje sinkro mliječnih proteina moguće je jer je krv izvučena iz krave korištena za mapiranje njezinog genoma u 2009. godini.
  • “ Te su genetske informacije pohranjene u računalnoj bazi podataka i korištene za programiranje genetski inženjerijskih mikroorganizama. ”

Proizvod nije kao ‘ zeleni ’ kako tvrdi tvrtka
Savršeni dan tvrdi da njegov proces generira “ do 97% manje emisije ugljika …[i] koristi do 99% manje plave vode [izdane iz slatkovodnih jezera, rijeka i vodonosnika] od tradicionalnog mlijeka. ”
Međutim, Fagan se nije složio. Rekao je:

Proračuni koji Savršeni dan objavljuje “ potpuno zanemaruju ugljični otisak poljoprivrednih procesa koji daje inpute za fermentaciju, rekao je ”.
“ Dakle, u stvari, iako kažu da su ugljiko neutralni ili ugljiko-negativni, kada pogledate cijelu sliku, oni stvaraju ozbiljne količine stakleničkih plinova i troše vodu, ” dodao je Fagan.
Bored Cow nije odmah odgovorila na zahtjev Defendera da komentira HRI-jeve rezultate ispitivanja.

A.S.

 HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal