Istraživanja sugeriraju da od 1 – 6% stanovništva ima narcisoidni poremećaj, koliko je to u politici?

0
4111

Istraživanja sugeriraju da od 1 do 6 posto stanovništva ima narcisoidni poremećaj ličnosti, pišu mediji. Ako je to istraživanje i približno točno onda je još više zabrinjavajuće da među političarima i onim što sebe zovu političkim aktivistima taj se postotak penje sigurno preko 50%, a oni koji dobivaju medijsku pažnju još je u puno većem postotku broj takvih osoba.

Našu politiku obilježavaju upravo takve karakterne osobine, a birače pak vrlo brza zaboravnost političkih grešaka. To je svakako put u propast.

Oporba je u Hrvatskoj pokazala svoju nakaradnost na Trgu sv. Marka, dernjajući se , radeći svakojake grimase, djelujući potpuno antipatično u fizičkom smislu govorom tijela, o govorancijama bi najbolje izrekao sud “Brzi” iz “Mučki” .

Kada znamo kako su uglavnom nesposobni i lijeni na vlasti  sami oporbenjaci u Saboru, u biti svojim neradom zovu kompromitirani HDZ na vlast ponovo. Zato je točno da je DOSTA! Ali je dosta i njih kao i same vlasti.

Nekako bih rekao da je poprilično dosta i svakojakih aktivista, ubačenih od vlasti ili tzv. oporbe . Sistem rada oporbe i aktivista je uvijek isti.

Prvo krene neka tema inicirana u medijima, a onda se ta bezglava ekipa uhvati toga kao pijan plota.

Tako smo nedavno imali priliku čuti  provincijalnog zubara koji prodaje “znanje o medijima”, njegov provincijalni prijatelj pak je gnjilio o metereologiji kao da je popio svu pamet svijeta, a sve je to slušala nekakva intelektualna elita i pljeskala. Nitko tu dvojicu nije pitao koja su stručna djela napisali ili od kuda su sve to “izbiflali”.

Imamo mi pravnike aktiviste koji su popili svu pamet svijeta oko cjepiva, potresa, zaprašivanja iz zraka, znaju apsolutno sve, isto tako nitko ne pita koliko je njihovo stvarno znanje, a koliko prepisano da bi svoj ego nahranili?!

Pa neće takvi rješavati naše nagomilane probleme, već će biti šutljivi i pokorni u Saboru kao i svi ovi u vrijeme Plandemije uz eventualno dogovorenu kuknjavu za Saborskom govornicom, čisto da izgleda kako se stvarno nešto događa.

U poplavi takvih teško se može probiti misao dr. Srećka Sladoljeva kao opcija. On je bio jača karika svijesti od kompletnog Sabora i vlade. Od kompletnog aktivističkog svijeta. Kakav je bio u ratu, takav je bio i u miru. Nije mijenjao ime i prezime kao mnogi novinari u Hrvatskoj, poneki aktivisti, modni mački i medijske zvijezde, te humanitarci…

Kao što je legitimno mijenjati ime i prezime, tako je legitimno pitati koliko treba uopće vjerovati osobi koja mijenja identitet promjenom svoga imena, jer ispada da se sama srami svog porijekla ili pak zvučnijim imenom i prezimenom želi sebi dati na značaju.

Na Facebooku lažni profili su isto dokaz kompletne ljudske prevare i kukavičluk. Naravno da u to ne spada kad vam Facebook izbriše par puta profil jer se borite za istinu i više vam pod vašim podacima ne dozvoljava djelovanje.

Nije li politika zapravo samo vještina da se laže u pravi čas?.” Voltaire

“Država ima sva prava, a čovjek ih nema, umjesto da bude obratno.” Antun Gustav Matoš

“Državom se naziva najhladnija od svih hladnih nemani. Hladna, i laže; i ta laž gmiže iz njezinih usta: Ja, država, ja sam narod.” Friedrich Nietzsche

Država laže na svim jezicima dobra i zla; i što god govorila, laže – i što god imala, ukrala je. Na njoj je sve lažno; grize ukradenim zubima, ljutica. Lažna je čak i njezina nutrina.” Friedrich Nietzsche

Ako su ova razmišljanja točna čemu mi uopće biramo i preplaćujemo te ljude?

Čemu oni služe? Našem uništenju?

Mi u Hrvatskoj imamo osobu koja sa osam razreda škole želi biti predsjednik države, a nije sposoban niti voditi stranku. Mi u Hrvatskoj imamo osobu koja sa osam razreda škole glumi pravosudnog eksperta. Ljudi hodaju  za njima i vjeruju im, postoje novinari svakojakih izdajničkih profila koji sve čine da naštete društvu i samo Bog još čuva zemlju od svakojakih spasioca…

Što je zajedničko tim likovima?

Neka vrsta poremećene narcisoidnosti. Oni će uvijek vidjeti vašu pogrešnu životnu logiku, ali svoju neće preispitati niti kada su sudionici svoje ili tuđe tragedije.

Prozivat će vas za vaš privatni život, nevraćanje dugova, pozivati se na Boga, a izdati će sebe i one najbliže oko sebe. I to zbog pet minuta slave, iza koje se krije laž.

Pa imamo mi novinara promjenjenog prezimena koji je u vrijeme lockdowna žderao i pio u ilegalnom lokalu jednog političara skupa sa nakaradnom političkom ekipom, pozivao na cijepljenje, a danas je glavna moralna vertikala kontroliranih medija. I kao da je narod preživio lobotomiju –  plješće mu, jer on sad govori što bi narod htio čuti…

Na takvima se naš svijet bazira.

Poznata su mi i iskustva sa nadolazećom aktivističkom antizvijezdom koja danas piše mailove, preko osamdesetak, osobama koje za nju i njezinu lažljivost ne žele niti čuti, bez da ta narcisoidna poremećena osoba primjeti “da  netko ne želi s njom komunicirati”, jer se radi o kompletnom davežu , umjesto “da više prestane gnjaviti nezainteresirane  sa svojim mailovima”. Takva osoba ne može shvatiti da ona nije bitna. Ona opravdava ignoranciju svoje bitnosti  činjenicom “da se nje netko boji ili je kukavica. Ne pada joj napamet pomisliti kako zapravo širi svoj odurni ego. Ali i u njoj mnogi vide spasioca, umjesto da vide narcisoidnost.

Screenshot_20240309_090004_Yandex Mail

Kao što vidite osoba se prepoznala u tekstu i poslala 81 mail koji nikoga ne zanima osim njenog ega. U mailu piše da je osoba koja ne odgovara na 80 mailova gubitnik i narcis. Da nije smiješno bilo bi bolesno. Takvi će nas spasiti od Plenkovića, koji se češu gdje ih najviše svrbi i za to optužuju druge?

Njena narcisoidnost ide toliko daleko da se i Plenković čini manje narcisoidnim i nezahvalnim…Zato i pobjeđuje HDZ  takav truli aktivizam, ljudsku bijedu goru od svoje. Ego vlada takvim poremećenim ljudima. Zlo i otrovnost je sva energija koju mogu dati dok vas nazivaju “dragim ljudima” .

Takvi su nezahvalni ako im pomognete oko promocije, interakcije na društvenim mrežama, oko njihovih publikacija i jedino što od takvih “plenkovića u sjeni možete dobiti za svoj trud” – prezir.

Baš kao što i  vlast prezire narod i sakriva svoj elitizam u velikim dozama pokvarenosti.

I koga onda uopće birati? Svatko može sam prije izbora, a svi mogu sa svima poslije izbora…drugim riječima, samo im trebaju porezne budale da se domognu velikih primanja i ugodnog života.

Cilj je svjetske politike da u Saboru budu njihovi politički patuljci koji su vas pozivali na cijepljenje , progonili necijepljene, huškali na necijepljene , beskarakterni likovi koji u tome nisu vidjeli ništa loše. A i takvi mediji guraju takve likove. Izlaz svakako nije u izborima. Izlaz se sve više nazire u cijeloj Europi. I pitanje je svijesti.

Kod nas za sada prevladava svijest da pevaljke mogu okupiti više istomišljenika nego istina jer se mnogi aktivni u politici trude zavesti što više gusaka u maglu.

I.D.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal