HOP prvi doznaje ime vinkovačkog heroja u obrani od detonacije- Stipo Stanković

0
1252

stipo

Veća količina eksploziva, navodno oko 4 kilograma, pronađena je u ponedjeljak ujutro u dvorištu u samome središtu Vinkovaca, u pješačkoj zoni. Uz eksploziv je navodno bio i do pola dogorjeli sporogoreći štapin, no policija nam to nije mogla potvrditi. Zapravo nam nisu dali nikakvu konkretnu informaciju o ovom događaju, osim o samom pronalasku eksploziva, koji je bio u crnoj torbi.

Dvorište u kojem je pronađen opasano je dvometarskim zidom, a u zgradi koja se nalazi na samoj vinkovačkoj šetnici smješten je jedan ugostiteljski objekt, grafička tvrtka, dva odvjetnička ureda te jedan stan u kojam živi starija gospođa. Tko je i zašto ostavio eksploziv u dvorištu za sada je velika nepoznanica- piše Jutarnji list.

Grad je očito obranjen od nemilog događaja kako pišu svi mediji. Nismo htjeli špekulirati koji je uzrok ove situacije, niti čiji je bolesni mozak doveo do iste, naš portal se pozabavio herojom, koji je po pisanju medija obranio grad od detonacije i vjerojatno spasio veliki broj života, ako su medijski napisi točni. stipooo

Stipo Stanković je branio ovaj grad u domovinskom ratu, a kako vidimo njegova ljubav prema domovini se održava i danas, pomažući svojim građanima u tako teškim situacijama, kao što je bila danas.

Stipo Stanković je prvi hrvatski redarstvenik  od 5.8.199o i po tome je svima znan u vinkovačkom kraju.Prvi hrvatski redarstvenik zapravo je začetak Hrvatskih oružanih snaga. 1760 redarstvenika postrojenih 5. kolovoza 1990. godine u prostoru Policijske akademije činili su prvu legalnu oružanu postrojbu u modernoj neovisnoj Hrvatskoj.
Odlikovan spomenicom domovinskog rata, spomenicom domovinske zahvalnosti, medaljom Oluja i redom hrvatskog trolista ponos je ovoga grada, a danas je baš on bio krucijalna karika spasa jedne nemile situacije.
Stipo je inače pravi slavonac po svemu, ponosan, snažan i blag kao “domačin”, kako kaže vinkovačka ulica, a kao policajac, baš kao i  ratnik, uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme. Vinkovci zahvaljuju svojem heroju.

stipo 2

hop