Kajin na sjednici Sabora govorom spriječio ovrhu u tijeku

0
906

Damir_Kajin_REXJučer smo vidjeli na djelu koordinaciju medija i politike protiv zakonskog kriminala. Na sjednici Sabora Damir Kajin u svome jednostavnom i jezgrovitom govoru bez nepotrebnih političkih uvijanja, poput Radića, prozvao je RBA zadruge za pljačku građana, pohvalio usvajanje zakona, koji je  sdepeovska vlast morala pod pritiskom javnosti  ,aktivista i medija podržati.

Ipak da nije klasični politički formalista dokazao je Kajin više puta, ali jučer je oduševio za govornicom Sabora, kada je gotovo dramatično objavio tragediju gospođe Borke Vojnović, koja baš u tom trenutku trebala je  biti izbačena iz svoje nekretnine na osnovu lopovluka nelegalnih RBA zadruga i pravosuđa ove zemlje.

-Dok mi ovdje izglasavamo zakon gospođa Vojković iz Velike Gorice ima osobnu tragediju i ovršitelji je izbacuju na ulicu baš zbog RBA zadruga. – rekao je Kajin.

Njegove riječi su toliko bile snažne, da je sama ovrha prekinuta, a gospođa Vojnović se zahvalila Nenadu Koljaji i samom Kajinu, koji su podijelili informaciju sa javnošću. Time se  jasno vidjelo koliko neka medijska moć može biti snažna, kada bi bilo volje i manje kontrole svakakvih dušebrižnika. Vidjevši prozivku na  malo ekranu, ovršitelji su zaustavili svoju šaradu. Naravno, ova medijska moć je bila slučajna, a samo snalažljivost Kajina je dovela do uspješne situacije.

Treba isto reći da u Saboru,  saborska struktura navikla na lizanje guzica  sabornicima,   odurno se ponijela prema oštećenicima RBA zadruga, koji su sa galerije pratili sjednicu. Prvo su ih očito po želji vladajućih smjestili na galeriju desno, sa koje se apsolutno ne vidi govornica, vjerojatno iz razloga da ne bi netko ovjekovječio ovaj trenutak, iako je centralna galerija bila potpuno prazna, a djelatnik iz sigurnosne službe Sabora je više djelovao kao čoban sa ovcama, nego čovjek koji uvažava nesretne ljude,  sa nekim smotanim papirom u ruci vrlo drsko je  prijetio kada bi se netko ustao i htio vidjeti što se u sabornici događa. Bahat kao i sabornici radio je budalu iz naroda koji ga plaća. Koja je svrha dolaska u Sabor oštećenika ako ne mogu vidjeti što se događa? Ovaj krajnje podli i pokvareni čin oslikava društvo u kojem se nalazimo.

Od političara, Jadranka Kosor odmah se prikrpala oštećenicima, da bi se uslikavala sa njima, iako baš ništa nije napravila za njih.

Zastupnik Šuker je postavio pitanje za vrijeme sjednice zašto ovaj zakon vlada nije napravila prije 6 mjeseci, jer i tada je imala konsenzus, već je  odbila raspravu. Na taj komentar javio se dežurni smutljivac Nenad Stazić i vrlo pokvareno okrenuo priču da to znači kako je HDZ protiv ovoga zakona, što naravno nije točno. Time je još jednom pokazao činjenicu o vlastitoj bitnosti saborskih guzica, pred narodom. Sabornica je bila gotovo prazna do izglasavanja zakona, što isto govori koliko ovaj saziv Sabora misli ozbiljno raditi.kregar

Zastupnik Kregar, zamjenik Ive Josipovića u stranci, baš prozvanog za vezu sa RBA zadrugama, smatra da će ovaj zakon pasti na Ustavnom sudu, što je više pila naopako zbog Josipovića nego što je realnost. Tome se još jedino nadaju Kregar i Josipović, zbog nimalo bistre uloge Josipovića u svemu ovome.

Igor Drenjančević

hop