Ostojić ‘izbjeglim teroristima’ omogućio ponovno da dobiju osobnu iskaznicu

0
800

11390437_1596680113953936_4447694631495344938_nUSKORO TISUĆE NOVIH SRBO-ČETNIČKIH MIROVINA

Na ovo su branitelji koji prosvjeduju u Savskoj 66 upozoravali javnost cijelo vrijeme. Neki dan  je Matić priznao a Milanović podržao da je u izradi novi popis civilnih stradalnika Domovinskog rata kojeg uz Matića nadopunjuje i pomaže u izradi Documenta koja je srbo-četnički orijentirana a koja radi po naputku Josipovića. Taj popis bi sačinjavao i imena agresora srbo-četnika koji su ranjeni, odnosno ostali invalidi. Pozadina ovoga popisa i zakona koji je u izradi je vrlo jasna. Sa priznanjem statusa civilnog stradalnika za vrijeme Domovinskog rata, ta će osoba dobiti status invalida, a najvjerojatnije i mirovinu bez obzira što je bio pripadnik srbo-četničke agresorske vojske, jer kao što je Milanović rekao oni su abolirani i ja sam tu nemoćan?

Postavlja se pitanje dali će ostvariti samo pravo na invalidninu i mirovinu ili će dobiti i zaostatke. Prosječna invalidska civilna mirovina je oko 2100 kn pa bi to sa ranjavanjem 91,god. u zaostacima iznosilo nešto više od 600 000 kn, pa vjerojatno i tužba protiv RH to bi na kraju bili milionski iznosi po pojedincu.

U Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata nalazi se i zakon o civilnim invalidima rata, u kojem se navodi da ta prava mogu ostvarivati i koristiti državljani Republike Hrvatske koji su stradali od strane terorista ili pripadnika Jugoslavenske narodne armije, odnosno ne mogu ostvariti osobe koje su: u Domovinskom ratu oštećenje organizma dobile kao pripadnici, pomagači ili suradnici neprijateljskih vojnih i paravojnih formacija, odnosno koje su osuđene pravomoćnom sudskom presudom zbog sudjelovanja u neprijateljskim vojnim i paravojnim formacijama ili zbog ugrožavanja ustavnog poretka i sigurnosti Republike Hrvatske, kao i članovi njihovih obitelji. Ovo je sporno za priznavanje statusa srbo-četnika i zato se u novom zakonu uvodi naziv civilna žrtva rata i izbacuje dio čija je to žrtva odnosno od koga je stradala. Kako je to riječima danas branio Kotromanović pa znamo tko je bio agresor. Da znamo, ali ako ne piše u zakonu na koga se to odnosi ili ne odnosi, po tome imaju pravo svi koji su stradali kako oni to znaju reći u „oružanom sukobu“.

Kada kažu da nema popisa civilnih žrtava rata pa ga oni sad rade lažu. Svi civili koji su ranjeni evidentirani su bolnicama a vjerujem i da su skoro svi kad je izašao zakon o pravima vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata išli tražiti neka pripadajuća prava i kao takvi također upisani.ostoja bin kurton

U ovome je dosta pomagao i Ostojić koji je u Srbiju poslao faksom 3 dokumenta iz svojega ureda gdje se vidi njegov potpis i ovjera. Ti dokumenti su kružili internetom između „izbjeglih terorista“ koji je zapravo bio naputak kako da ponovno dobiju osobnu iskaznicu iako nisu građani RH više od 20 god. a vjerojatno sa ciljem ostvarivanje prava.

Mirovine onih koje sebe nazivaju antifašistima, koji su toliko napravili zločina nad hrvatskim narodom su u izumiranju. Već tri generacije za njih odvajaju da bi oni uživali za počinjene zločine. To se opet ponavlja sa pripremom ovoga zakona gdje će naša djeca i unuci od svojih primanja izdvajati za mirovine novih zločinaca . Zločinci iz II svjetskog rata će nastati a sa njima antifašisti i stranke koje ih podržavaju. Zato su odlučili dati mirovine drugim zločincima tako imati ljude ljude narednih 50 god. koji će ih podržavati. Dali je to razlog za novi zakona o civilnim žrtvama rata ili su ti koji ga donose zapravo oni koji su cijelo vrijeme bili mislima, srcem i dušom na srbo-četničkoj strani.

Napisao/la izvorni članak: Fighter Građanska akcija

hop