Željko Kerum,Ledinski ,Vuković,Plazonjić ,Kuduz i Rimac u Hrvatskom saboru su jedino rekli:prisežem

0
980

kerum_prsutNesumljivo je da Hrvatski sabor treba biti mjesto odlučivanja,a ne mjesto glasovanja kako ga dugovremeno tretiraju HDZ i SDP, kad su na vlasti. Hrvatski sabor bi trebao biti mjesto sučeljavanja i pronalaženja najboljih rješenja za napredak i prosperitet građana i zemlje. Zastupnici bi za svoj rad prije svega trebali odgovarati građanima,kako onima koji su glasali za njih tako i svim ostalima.
Očito je kako stranke tretiraju građane kao “ovce za šišanje”.
Kakve su poruke o instituciji Hrvatskog sabora slali bivši i sadašnji zastupnici,kandidati i na ovim izborima možete se uvjeriti iz pregleda aktivnosti zastupnika u pojedinom sazivu Hrvatskog sabora:
– vjerovali ili ne Željko Kerum,Ledinski Darko,Vuković Josip,Plazonjić Željko,Kuduz Tugomor i Rimac Josipa(zastupnici 7. saziva ) u Hrvatskom saboru su jedino rekli:prisežem,nakon toga nisu ništa progovorili u Saboru, a neki su nas godišnje koštali 480 000 kuna odnosno nešto manje od 2 milijuna kuna za četiri godine mandata;
-u stopu ih prate Jelečević Perica,Rapo Marija -javili su se 2 puta za riječ,Krnić Josip 3 puta,a Tomislav Karamarko 6 puta;
-Zoran Milanović se zbog “probema sa preponama”,kao zastupnik 6.saziva Sabora javio za riječ 60 puta;
-Ruža Tomašić se kao zastupnica u 5. sazivu Sabora javila za riječ 91 put,Ivo Josipović 90 puta, Vesna Pusić 66 puta,a Ljubo Jurčić 15 puta;
-Drago Prgomet je kao zastupnik u 5. sazivu Sabora govorio “čak” 29 puta.
Eto,egzaktnog pokazatelja kako pojedinci omalovažili dužnost saborskog zastupnika i kako su doprinijeli da Hrvatski sabor nije mjesto odlučivanja već mjesto dizanja ruku.
Željko Kerum,Tomislav Karmarko,Zoran Milanović,Vesna Pusić,Drago Prgomet,Ljubo Jurčić,Ruža Tomašić;ivo Josipović itd…opet su kandidati. Hoće li nas opet omalovažiti ako budu oporbeni zastupnici i reći prisežem-uredno primati plaću za “rad” ,a vas tko šiša???Jesmo li “ovce za šišanje” ili ćemo ih javno pitati zašto omalovažavaju birače i Sabor.
Naima,većina njih je zadnjih mjesec dana dala više intrevjua,nego što je imala javljanja u Saboru za četiri godine mandata,nisu uptili niti jedan zakonski prijedlog u proceduru,nisu postavili niti jedno zastupničko pitanje.

Pero Kovačević