ODVJETNIK BROZOVIĆ SE NATJEČE ZA MJESTO USTAVNOG SUCA, A VODI SE POSTUPAK ZA NESAVJESNO ZASTUPANJE PROTIV NJEGA

0
1713
Antonio Linardić  vodio je sud sa bivšom djevojkom 18 godina, kako bi dokazao svoja ulaganja u stan,a rezultat u konačnici je plaćanje oko 80000 kuna sudskih troškova i gubitak slučaja.
Dolazili su i odlazili svjedoci u sudnicu, mijenjali se suci, mijenjale se odluke i presude suda, da bi Antonio na kraju sve izgubio.
Najstrašnije se pokazalo kada je i odvjetnik od Linardića Želimir Brozović odveo presudu u krivo, svojom procjenom. Prva presuda suda je bila u korist Linardića, što točno znači da je on dobio priznanje, kako je uložio izvjesna sredstva, a sud  je nudio 350 000 kuna odštete. Njegov odvjetnik nakon prvostupanjske presude smatrao je taj novac  premalo, pa je uložio i žalbu na taj slučaj. Rezultat je bio poražavajući kaže nam Antonio, umjesto veće odštete, presuda je promijenjena, viši sud, onaj županijski je presudu preinačio u korist tužene osobe.
I tako pobio presudu Krćkog suda. Tom odlukom je Antonio izgubio 430 000 kuna, izgubio je 350 000 kuna odštete i morao je platiti 80 000 kuna sudskih troškova.
Uz takvu presudu teško da nije  imao duševne boli za nevjerojatan bezobrazluk suda, koji je sudio 18 godina, nakon mase svjedoka i prijašnje presude, taj isti sud je proglasio Antonijeva ulaganja ništavnim. Pravosudnom logikom Antonio nije ništa ulagao u stan njegove djevojke, već je zafrkavao sud godinama i sad mora platiti troškove suda.
Njegovi svjedoci su bezvrijedni, njegovi novci u ovom slučaju su bezvrijedni, vrijedno je jedino bilo raditi Antonija budalom. Sumnja Linardića na svoga odvjetnika Brozovića da je upravo on svojim nedolascima i odlukama dogovarao ovakav ishod. Odvjetnik Brozović četri put nije došao na raspravu. Opravdanje izostanka nije podnio na vrijeme, već znatno kasnije, a ponekad je slao vježbenika na raspravu bez pravosudnog ispita. Na kraju je Linardić pokrenu postupak protiv odvjetnika za nesavjesno obavljanje zastupanja.
Koliko je Brozović shvatio štetu najbolje govori činjenica njegove prijava za mjesto ustavnog suca. Bio bi i više nego skandal, ako takva osoba dobije mjesto ustavnog suca, a vodi se postupak za nesavjesno obavljanje službe.
HOP portal