NEOKOMUNISTI U HND-u I NA HRT-u RUŠE KARAMARKA

0
1126

U emisiji Otvoreno na HRT-u gostovali su Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, Miodrag Demo iz stranke Bandić Milan 365, Željko Fiolić iz HDZ-a, Krešo Beljak iz HSS-a i novinar HRT-a i 24 sata Boris Rašeta, a tema razgovora bila je trenutna politička kriza u čijem centru stoji prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

boris rašeta1Na HRT-u radi tragikomična ekipa, što se vidjelo već prema izboru gostiju. Novinar Rašeta komentirao je slučaj Karamarko u emisiji, makar bi bio najprikladniji kao novinar SAO Krajine, a da se k tomu radi o sinu omraženog oca, oficira JNA –  svi već znaju. Slijedi drugi moralist, inače kradljivac autoradija Beljak, od nekih hesesovaca prozvan ´bljak´. Fiolić je svakako potpuni promašaj izbora hadezea za ovu emisiju. Kada tome pridružimo Sinčića – prevaranta iz crvenog lonca koji falsificira skupštine zbog čega se vodi kazneni postupak protiv njega i čelnih ljudi njegove stranke, čovjek koji ostavlja ljude na cjedilu, a glumi poštenjaka; jasno je da u ovoj emisiji nije gostovao nitko tko bi bio na razini problema. Prva trojica su klasični navijači HRT-a za rušenje Karamarka. HRT poziva vlastitog novinara u emisiju – nečuveno koji “gebelsovski” postupak! Očekivao se sraz osoba poput  Letica, Raspudića, Puhovskog ili Banca, a dobili smo trio koji puše u isti rog. HRT je zapravo iskoristio tri trabanta lijeve opcije za rušenje Karamarka, što je do te mjere vidljivo da je svatko jasno mogao osjetiti pristranost.

saša-lekovićKoliko je ta propaganda bila gadljiva, i koliko je pritisak pojačan da se izvrši smjena Karamarka, govori i drugi stadij ´gebelsove škole´, onaj na čelu HND-a. Šef HND-a Saša Leković je nedavno izjavio da Karamarko kontrolira HRT, za naše i strane medije, šireći na taj način goru propagandu od samog Aleksandra Vasiljevića, a što je baš ova emisija pokazala. Leković je otišao u zastrašivanju novinara i korak dalje izjavom; “Evo sad kontrolira HRT na način da je novinare koji su mu išli niz dlaku, koji pišu pamflete, instalirao na HRT. ” Tim pritiskom  klasični pamfletaš i manipulator Leković sebi daje ulogu suca za pisanje i procjenu pamfleta, te na taj način stigmatizira novinarstvo. Kada povežemo HRT-ovu školu propagande i HND dolazimo do zaključka da bez obzira na nečiju krivicu ili pravdu mediji imaju svoju presudu prema svome nalogodavcu. Na taj način je stvorena vrlo opasna situacija u zemlji te se ispiranjem mozga javnosti, postavlja opcija bliska Lekoviću i Radmanu na vodeće pozicije u društvu.

otvoreno rašeta sinčićPotpuno šizofrena situacija nastaje kada skupina očito neuravnoteženih osoba koja vlada medijskim prostorom bez ikakve odgovornosti djeluje samo u jedino u cilju provođenju određenog političkog plana. Koliko je to opasno vidi se iz slanja dezinformacija u svijet o “fašizaciji” Hrvatske dok se zapravo provodi projekt propagande velike Srbije kroz lik i djelo Aleksandra Vasiljevića. U hrvatskim vodećim strankama domoljubi očito ne postoje, budući da je Srbija dugogodišnjim subverzivnim radom uspjela instalirati svoj kadar na vodeće pozicije u medijima u Hrvatskoj. To je svakako mogla učiniti samo iz jednog razloga; jer su hrvatski politički kadrovi uništili i pokrali Hrvatsku što srpske tajne službe itekako dobro znaju. U Hrvatskoj se ne radi ni o kakvom neoliberalizmu nego o neokomunističkom fašizmu koji je 1945. godine iselio prvo Židove, Hrvate, Nijemce i Talijane iz Hrvatske, a potom pokrao cijelu Hrvatsku i od tada kontinuirano naseljava svoj pokorni kadar. Moralist Petrov koji je prevario svoje birače i narod, danas odlučuje o sudbini Karamarka, ali srećom tu odluku još nije ovjerio kod javnog bilježnika, kao ono svoje predizborno obećanje. Sve ove igre oko navodne “fašizacije” Hrvatske, protesta “kulturnjaka” i “ugrožene” slobode lijevo kontroliranih medija provode se koordinirano i zbog uvijek istog cilja i programa: zbog održanja komunističke ideologije. Po svemu sudeći, Hrvatska je još uvijek ostala zadnja komunistička zemlja u Europi.

Igor Drenjančević

HOP portal