ABOLIRANI SRBI U MUP-u RH NEKAŽNJENO KORISTE SLUŽBENA POLICIJSKA VOZILA ZA SVOJE PRIVATNE DERNEKE, A ISTI MUP SUSPENDIRAO KLABOTU

0
2762

Primjenu dvostrukih pravila u RH u redovima policije i specijalnih postrojbi najbolje potvrđuje slučaj Alena Klabote, heroja Domovinskog rata koji je prošao sva bojišta u usporedbi s policajcima RH, bivšim milicionerima SAO Krajine, aboliranima nakon Domovinskog rata. Država u kojoj je uopće moguće staviti oba slučaja u istu rečenicu, a kamoli suspendirati heroja na osnovu anonimne prijave, a zažmiriti na prekršaje aboliranih milicionera koji su dokumentirani fotografijama i dokazima je u najmanju ruku problematična država. Kao i u slučaju Jokićevog kurikuluma u kojemu smo došli do saznanja da postoji jedan hrvatski a drugi komunistički institut za ista istraživanja u istoj državi, tako i ovdje vrijede različita pravila za isti prekršaj – od kojih jedan možemo nazvati krajnje upitnim i nedokazanim, dok je drugi dokazano počinjen.

alen klabotKada je bivši ministar Ostojić drakonski suspendirao zapovjednika Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alena Klabotu, naglasio je da se radi o iznimno časnom specijalcu, ali koji se “mora držati zakona koji vrijedi za sve”. Kakav zakon je Alen Klabot prekršio? Sudeći po anonimnoj prijavi, Alen Klabot upalio je rotirke na službenom vozilu i tako proslavio vjenčanje svoje kćeri, dakle, navodno je zloupotrijebio službeno vozilo u privatne svrhe. Zbog toga je bio suspendiran od dužnosti punih 6 mjeseci (od rujna 2015. do travnja 2016. godine). Napominjem još jednom da se radilo o anonimnoj prijavi protiv Klabote, te da nije učinjen nikakav dodatni trošak državi kao u slučaju premijera Milanovića koji je koristio službeni helikopter u privatne, izvanobiteljske i vanbračne svrhe. U međuvremenu je iskrsnuo pravi razlog Klabotove suspenzije i “anonimne” prijave, a on se krije u činjenici da je Klabot neposredno prije, povodom 25. obljetnice svoje postrojbe,  podnio prijavak predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, umjesto ravnatelju Vladi Dominiću. Osim toga, policijskom vrhu nikako nije odgovaralo što su se tom prigodom Klabotovi specijalci medijima požalili da zarađuju samo oko 5000 kuna, a spašavaju živote. Uostalom, i sam zapovjednik neprekidno je upozoravao na nedopustive uvjete u kojima rade njegovi ljudi, zbog čega je Zdravko Janić iz Zapovjedništva specijalne policije vršio pritisak kako bi se Klabota razriješilo. Klabot je tek u travnju ove godine vraćen na svoj posao, a nitko nije odgovarao ili snosio posljedice za ovaj sramotni postupak prema zapovjedniku elitne postrojbe specijalaca. Hrvatska država je svom heroju nanijela tešku ljagu zbog navodne “teže povrede službene dužnosti” i suspendirala ga na 6 mjeseci.

S druge strane država i policija ne reagira na djelatnike u svojim redovima, bivše pripadnike milicije SAO Krajine i sadašnje hrvatske policajce kada koriste službena vozila policije RH da bi se malo zabavili na svom derneku na kojem su okupili opet istu ekipu koja je ratovala na strani agresora i milicije srpskih krajina. Za tu privatnu svrhu derneka koji se održao 2012. godine, Mile Babić i ostali su koristili službena vozila policije RH. Zar to nije teža povreda službene dužnosti? Prijatelji Mile Babića su bivši teroristi i milicajci u SAO zapadnoj Slavoniji, kao i Lužajić. Miodrag Milanović je djelatnik MUP-a RH, a Milenko Ečimović je otišao u mirovinu kao pripadnik MUP-a RH. Veselko Subotić rodom iz Okučana koji je 1991. “radio u klaonici”, a sada živi u BiH. Donosimo slike njihovog slavlja na koje su išli službenim vozilima MUP-a RH:

mile b.3 bmile babić 9 mile b.1 mile b.2 mile babić milenko ećimović

Svi su oni povezani preko svojih fb profila i redovito se druže i podsjećaju se na svoje “lovačke priče” s početka ´90-tih, kada su doduše izgubili rat, ali bez ikakvih posljedica po njih same, koji su bili sudionici agresije na Hrvatsku.

mile babić mile babić veselko subotić  veselko subotić

Hrvatska je postala raj za abolirane  milicajce RSK i teroriste, a pakao za hrvatske policajce koji su bili branitelji u Domovinskom ratu. Dok se vladajući trude premostiti nepremostivi jaz između navodnih “različitosti”, velikosrpska ideologija nesmetano zapošljava svoj kadar u redovima hrvatske policije i profitira od hrvatskih poreznih obveznika koji taj užas još i financiraju. Za kraj donosimo i službena “rešenja” iz 1992. godine u kojima se vidi da su svi prijatelji Mile Babića bili u sastavu MUP-a RSK. Po istoj osnovi se druže i sastaju i danas, te bez problema uživaju blagodati abolicije u RH, a neki od njih danas rade kao policajci MUP-a RH. Ovo su prijatelji policajca MUP-a RH Mile Babića: Milorad Duhač, Milenko Ećimović, Milorad Milanović, Danko Poplašen i Veselko Subotić. Svi oni su početkom devedesetih bili u sastavu MUP-a RSK. 

mile babić subotić veseljko mile babić poplašen danko mile babić milanović miodrag mile babić ećimović milenko mile babić duhač milorad

HOP portal