DO KADA ĆE HRVATSKA MEDIJSKA JAVNOST BITI TAOC KRIŠIMIRA MACANA I RBA ZADRUGA?!

0
1204

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić potvrdio je da je hrvatski marketinški stručnjak Krešimir Macan uključen u  kampanju njegove stranke, ali se nije baš usrećio…

Pajtić je u izjavi “Politici” rekao da se DS konzultira sa Macanom zato što je procijenila da će on “najbolje razumjeti način razmišljanja Tonija Blera, glavnog Vučićevog savjetnika, pošto obojica dolaze iz zemalja članica EU”.Kako stoji u Macanovoj zvaničnoj biografiji, objavljenoj na sajtu njegove marketinške kompanije “Manjgura”, on je PR stručnjak “specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije”.Danas vodi savjetničku kompaniju Manjgura (u dubrovačkom dijalektu – curetak), osnovanu još 1997, kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću.

“Izgleda da im toliko dobro ide ta kampanja da ne znaju šta više da kažu, pa pričaju šta stignu. Što vas narod manje hoće, to više imate da pričate. Neka se Macan mane ćorava posla i politike i neka radi drugi posao, jer ne ide mu baš najbolje”, zaključio je Vučić.

Pod time je Vučić mislio na sve gubitničke kampanje čovjeka koji vedri i oblači našim medijskim prostorom, a kao komunikolog više djeluje zadužen za komunikacije na Dolcu prema rezultatima na državnom nivou.

Na poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn navedeno je da je radio nekoliko pr kampanja za strane investitore u Hrvatskoj i političke kampanje za lokalne izbore 2005. i 2009. Uz tako loše rezultate uspješno vodi za investitore. Koliko su ti investitori strani, a koliko se iza njih krije kapital naših moćnika u slijedećem nastavku…

Mediji su prenijeli da je riječ o kampanji za gradonačelnika Spilta Željka Keruma. Jedina kampanja sa većim uspjehom.

Radio je, prema istom izvoru, i kampanje za parlamentarne izbore u Makedoniji 2008. i u Srbiji 2012, ali ništa specijalno uspješno. Uspješno gostuje na HRT-u kada god poželi, oštećenici RBA u više navrata su ovog čovjeka optužili za utjecaj na medije, odnosno nemogućnost iznošenja svojih stavova, jer je “MACAN” ZABARNIO”. Glavni protuargument ovog čovjeka je zabrana ili tužba, tako komunikolog u Hrvatskoj komunicira sa javnošću. U nekoj normalnoj zemlji takav lik, koji se toliko tužaka već bi odavno bio nezanimljiv, ali u zemlji kriminala, takav način zastrašivanja je prvo što se čini uobičajno.

Prijetnje tužbom zbog uvrede časti, gdje je jedna kriminalna manjina stjerala narod pred kontejner i prijeti tužbama na sve strane, a zemlja je  pokradena do temelja ima i svoje granice izdržljivosti.

Macan naravno kao pravi macan ne štiti taj narod, već pune džepove. Tako se odlučio štiti i RBA zadruge, koje su doslovno pokrale građene sa reketaškim kreditima, ilegalno ih plasirajući u našu zemlju.

Macan tvrdi da nitko narod nije tjerao da uzima taj kredit. Ilegalano poslovanje, u torbama donošenje novca u zemlju, znači na ilegalan način, po njemu nisu neki veliki problem. Zakon je mijenjan u Saboru zbog krumpira ili zadruga?

Objavom liste štediša RBA zadruga, Macan je počeo ponovo prijetiti sudskim tužbama. Što je tako loše ako ljudi štede i imaju ogroman novac? Čemu panika? Koga smeta bogatstvo ako je stečeno na pravilan način? Pa svaki malo bolji tabloid piše o bogatstvu glumaca i  javnih osoba. Ipak naše javne osobe okupljene oko curetka i Macana iz jedne liste napravili su paniku?!… Nisu li zapravo baš tim potezom najbolje pokazali što se krije iza cijele akcije i tužbi? Čemu panika Macane? Do kada ćete krojiti svoje viđenje stvarnosti? Jesmo li mi svi ovce za Macanovo šišanje ili će to šišanje prestati? Je li Macane? Ili je panika gdje se nalazi orginalni dokument Macane?

MRCINA
KOMUNIKACIJA SA JAVNOŠĆU NA HRVATSKI NAČIN

HOP portal