SLUČAJ OREŠKOVIĆ: KOMUNISTIČKA HRVATSKA POKAZALA DA PREZIRE SVOJU DIJASPORU

0
2031

Slučaj Orešković jasno govori da Hrvati iz dijaspore nisu dobrodošli u Hrvatskoj. Tri vrlo kvalitetna čovjeka iz dijaspore; Danijel Markić, Dragan Lozančić i Tihomir Orešković ne valjaju u Hrvatskoj ali valjaju u svjetskim razmjerima. Prvo je nastradao Lozančić jer Kolinda Grabar-Kitarović puno više voli Zdravka Mamića, inkriminiranog s bezbroj afera. Lozančić se proslavio u svjetskim okvirima u svezi pregovora o iranskom nuklearnom programu u kojem je sudjelovao i Danijel Markić, a njegovom zaslugom je u Briselu pronađen glavni terorist ISIL-a koji je operirao po Europi. Lozančić je cijenjen i kao vrhunski predavač NATO saveza u Garmisch-Partenkirchenu, ali kod nas nikada nije valjao. Prvo je maknut za vrijeme rada SDP-ove ministrice Antunović, a na kraju ga uklanja i sama predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Lozančić je završio katoličke škole, ali u zemlji koja se naoko diči katoličanstvom, očito ipak vlada komunizam kao glavna religija i svjetonazor.

Danijel Markić isto tako smeta HDZ-u, pa je zato HDZ opstruirao glasovanje za njega. Armin Muharemi, Mesićev najbolji prijatelj bez problema je prihvaćen od vlade HDZ-a, iako ga Amerikanci ne puštaju u svoju zemlju zbog sumnje u njegove veze s islamskim teroristima. Orešković je također meta komunističke Hrvatske koja je pljačkom naroda i hrvatskih resursa nabila 200 milijardi duga, pa je upravo ta klika proglasila Oreškovića dežurnim krivcem za kompletnu pljačku Hrvatske kako bi prikrila vlastiti lopovluk. Šeparovićevo etičko sudište je od svega načinilo lakrdiju kada je okrivilo Oreškovića kao privrednog zločinca. To najbolje govori u kakvoj opasnoj, komunizmom zadojenoj zemlji živimo. Orešković je u Saboru ovog četvrtka vrlo jasno rekao zbog čega ga žele maknuti; komunistička lopovska elita u HDZ-u i SDP-u pokrala je INA-u, prodala giganta INA-u jednoj maloj kompaniji MOL, pa sad želi spriječiti istragu o cijelom slučaju. Zbog toga je “domoljub” Karamarko silno želio kontrolu nad tajnim službama, u čemu nije uspio. Na kraju želi smijeniti samog premijera, Oreškovića.

– pljačka policijske uprave u Heinzlovoj

– afera Mamić/Grabar-Kitarović

– provala u auto u svezi afere Grizli (izmišljena afera što se vidi iz glupo napisanog ugovora koji sam po sebi optužuje MOST, a kojeg ne bi potpisala ni zadnja budala) kojom je HDZ-ova klika htjela spriječiti daljnju istragu oko INA-e 

– provala u vozilo šefa vojne policije i nestanak važnih dokumenata

Svim ovim aferama zajedničko je jedno: nestanak važnih dokumenata u vezi korupcije. Iz svih događanja jasno se razaznaje zajednički rukopis SDP-a i HDZ-a te njihov zajednički cilj: skrivanje istine, što koordinirano provodi medijska i špijunska ekipa poslušnika. Zbog toga je zadnjih dana Bujanec putovao po Kanadi i svoja predavanja naplaćivao Hrvatima 10 dolara po glavi , uvjeravajući ih kako će im uz Karamarka teći med i mlijeko.

Dragi naši iseljeni Hrvati! Vi ste samo krava muzara za komunistički lopovluk kojemu mi u Hrvatskoj ne vidimo kraja. Slučaj Lozančić i Orešković najbolje govori o tome kako prolaze Hrvati iseljene Hrvatske u Hrvatskoj u srazu s komunističkom elitom. Slučaj INA zapravo najbolje pokazuje usklađenost poluga HDZ-a i SDP-a, jer su sve vlade do sada svjesno uništavale tog diva hrvatske privrede. Sada im smeta Orešković u krajnjem uništenju tog nekadašnjeg diva. Svoj odnos prema Hrvatima, vlast je zorno pokazala prešutnim odobravanjem stalnog iseljavanja, dok Hrvate u inozemstvu istovremeno crpi – za svoj vlastiti džep.

Igor Drenjančević

HOP portal