Marijana Petir nokautirala Acu Stankovića

0
3420

Komentar Antuna Babića

Rijetko se odlučujem gledati emisiju NU2 koju vodi Aco Stanković, čovjek koji mrzi sve što je hrvatsko. No, kad sam u zadnji tren doznao da će gost biti europarlamentarka Marijana Petir bio sam nekako uvjeren da bi to mogao biti vrlo zanimljiv duel između dvije osobe sasvim drukčijeg svjetonazora. Marijana Petir predstavlja razmišljanje većine hrvatskog naroda, a Aco Stanković stajališta neokomunista, neojugoslavena, ateista i agnostika i naravno protivnika samostalne hrvatske države.

 

Nisam se prevario i bio sam oduševljen nastupom Marijane Petir, koja je pokazala savršenu staloženost, širinu znanja i nepopustljivost u obrani temeljnih i tradicionalnih vrijednosti hrvatskog naroda. Posebno je to došlo do izražaja tijekom Stankovićeve neviđene deset minutne verbalne agresije na Marijanu Petir da prihvati njegovo stajalište kako “Molitvenim skupinama”, nije mjesto ispred crkve i da te molitvene skupine provociraju osobe koje idu u bolnicu, ali i ljude u društvu koji se protive takvim javnim molitvama. Marijana Petir bila je nepopustljiva, totalno superiorna i mirna u objašnjavanju razjarenom Stankoviću zašto te molitvene skupine ne čine ništa loše nego samo dobro za mlade trudne žele, koje na kraju odustaju od pobačaja i na svijet donose nove živote. Kad je bilo potrebno, u pravom trenutku je znala prijeći u kontru i stjerati Acu u ugao kao grogiranog boksača.

 

Marijana Petir treba biti predsjednica HSS-a

 

Samo na temelju svojeg nastupa u današnjoj emisiji NU2 Marijana Petir zaslužuje biti predsjednica Hrvatske seljačke stranke, čije je obraz u cijelosti danas osvijetlila. Razlika u nedavnim nastupima Kreše Bejaka i današnjeg nastupa Marijane Petir može se slobodno usporediti s nastupom jedne poštene i obrazovane osobe, s jedne strane i neobrazovanog, grubog i nepopravljivog lažova, s druge strane. Bravo za Marijanu Petir. Hrvatska europarlamentarka Marijana Petir zaslužuje čestitke ne samo svih članova HSS-a nego cijele hrvatske državotvorne i vjerničke javnosti. Međutim, u ustima ostaje gorčina da netko poput Ace Stankovića može na hrvatskoj javnoj televiziji i dalje bez ikakvih sankcija grubo napadati i omalovažavati Hrvatsku i hrvatske društvene i vjerske vrednote. Tomu treba stati na kraj.