MOST BLOKIRA REGISTRACIJU HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, U BEOGRADU SPC PROGLASILA HPC USTAŠKOM!

0
9695

Skandalozno ponašanje Srpske pravoslavne crkve se nastavlja. U Beogradu ovoga ponedjeljka SPC održava veliki skup protiv HPC-a. U našim kontroliranim medijima niti riječ.

SPC se zahvaljujući Ivici Račanu ugurala u platni spisak naše države, a s kojim je ista potpisala sporazum. Sam ugovor potpuno je nezakonit. Od potpisivanja ugovora do danas Spc je izvukla oko pola milijarde kuna od naše države, ali nije dobila niti dinara od Srbije do dana današnjeg. Prema tome obrascu Hrvatska je kolonija republike Srbije i 17000 ubijenih Hrvata u domovinskom ratu poslužilo je za taj obrazac.

Nakon 1945. godine partizani su pobili kompletno hrvatsko svećenstvo Hrvatske pravoslavne crkve i sve pravoslavce proglasili Srbima. Taj komunistički obrazac vlada i dalje našom zemljom. Nezahvalna crkva SPC dobila je od Hrvata na poklon crkvu na Cvjetnom trgu u Zagrebu, da bi danas u Beogradu ona proglašavala HPC ustaškom crkvom. Neviđeni nacionalistički teror jedne crkve ustoličene na prijevaru u Hrvatskoj, danas raspravlja u Beogradu; smijemo li imati pravoslavnu crkvu. Inače SPC niti u jednoj zemlji regije nije vodeća crkva regije, osim u Hrvatskoj.

arhiepiskop-hpc-i-branitelj
Arhiepiskop Aleksandar HPC i branitelj

-U Hrvatskoj neki političari namjerno odugovlače registraciju HPC-e. Drugima pak to nije bitno. Ovaj plakat SPC-e i  pozovi na ovaj skandalozan skup bio bi dobar poziv našim političarima da odu na “edukaciju” u Beograd, kao što je većina navikla. Priznanje registracije HPC-e od strane Hrvatske države odugovlači se već 5 mjeseci. Stalno se izmišlja nova papirologija, a kako se meni čini, nitko nema osnovnog pojma u administraciji što je HPC-a i koji ona ima značaj u hrvatskom narodu. -kratko nam je komentirao skup u Beogradu Arhiepiskop HPC Aleksandar.

 

Sam plakat jasno govori da se SPC pribojava HPC, jer je prisvojila njenu imovinu u Hrvatskoj, iz Hrvatske se  financira SPC,  u Srbiji od države ne dobiva novac i zbog toga smeta HPC.  Proglašavanjem HPC ustaškom crkvom je sramotno, dok u svojim crkvama SPC dozvoljava fašističke koljačke četničke pjesme i uči od malih nogu u svojim vrtićima  djecu četničke koljačke pjesme. 

Bivši pomoćnik u ministru uprave  iz tzv. Pupovčeve kvote, Milošević, inače rođak Milorada Pupovca velika je smetnja rješenju ovoga problema, jer navedeni lobira protiv pozitivne odluke za HPC.

Kovačić iz MOST-a koji drži ministarstvo uprave još uvijek je slijep na situaciju koju trpi HPC.

Igor Drenjančević

HOP