Tvrtka ‘Pevec’ želi preuzeti Z1 televiziju

0
2876

Osječki kralj željeza Željko Biloš kupio je od Grada i države parcelu, čija je namjena bila poljoprivredno zemljište koje je nakon prodaje prenamijenjeno u građevinsko. Ubrzo je odobrena i gradnja robne kuće, a vrijednost zemljišta strelovito je narasla. Policija je pokrenula tajnu istragu: kako bi utvrdili jesu li slučajno kupili zemljište ili su, pak, imali povlaštene informacije.  Televizija Osječka bio je drugi korak …

Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, bivše šefice osječkoga područnog ureda Porezne uprave Ružice Kovačević i poduzetnika Željka Biloša.

Optužnica kaže da je Biloš tražio da se njegovoj tvrtki odobri otpis poreznog duga s osnove kamata u iznosu od gotovo 8,4 milijuna kuna te stopira ovrha poreznog duga većeg od 27 milijuna kuna, iako za to nije imao zakonske uvjete. Njegov je zahtjev za otpisom duga odbijen u srpnju 2012. godine, no Ružica Kovačević je, navodno, podređenim službenicima naložila da prihvate Biloševe zahtjeve.

Po tome je Biloš bio poznat godinama, a mnogi su govorili kako je on glavni čovjek uspjeha Velimira  Bujanca, čije emisije je širio u javnost i stoji iza njegove materijalne sigurnosti.

Na Z1 su velike promjene prema našem izvoru sa televizije . Vlasništvo nad televizijom želi preuzeti tvrtka Pevec. Samoborka, samoborska tvrtka na čelu sa Želimirom Kodrićem povećala vlasnički udio u Pevecu s 12-ak na 25%, ali još uvijek većinu Peveca drže mali dioničari na čelu sa NO-a i  Matkom Bolančom, nekadašnjim šefom uprave Plive. Prema tome scenariju Velimir Bujanec bit će na čelnoj poziciji glavnog urednika Z1 televizije. Pevec ima pola nadzornog je iz Osijeka, Glavašev Bubalo direktor.

Za takav scenarij mora se složiti  Vijeće za elektroničke medije, kojem je prošle godine Bujanec uručio papirnatu Mirajnu Rakić sa petokrakom zvijezdom. Bit će zanimljivo.

Ne znamo da li će tada Z1 prestati sa jednom stupidnom politikom programa, prema kojoj možete kupiti od njih svoj prostor za emitiranje i vaš očajan program jeftino dobiva logo Z1 televizije, ako uplatite određenu sumu.

Tako je svojevremeno gnjavio gledatelje izvjesni Stjepandić sa daleko najglupljim emisijama na Z1 televiziji, srećom više nije imao novaca plaćati svoje stupidne emisije i zaglavio u dugu od 2000 eura i tako nas sve poštedio glavobolje glupih intervju koje ne zna niti sam zašto je vodio,  najgori intervju koji  je vodio smatra se emisija kada je Stavrosa nagovarao da govori o svojem obrezivanju…Nadamo se trajnog obrezivanja takvih primitivaca sa Z1 televizije. Poštedite nas Obame iz Dubrave donje…

HOP