Preko savjetničke uloge Kolindi i Plenkoviću, general Gotovina se sprema za predsjedničke izbore

0
4083

Umirovljeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač,  zajedno će surađivati u Vijeću za domovinsku sigurnost- to je bila vijest 11.4. 2015. godine.

17.11.2016. godine Gotovina postaje savjetnik ministra obrane Damira Krstičevića. Odlučila je Vlada na sjednici u Vukovaru, a potvrdio sam ministar Krstičević putem svog Facebooka.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo, dragi prijatelji, podijeliti sa vama da je na današnjoj sjednici Vlada Republike Hrvatske u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao rješenje kojim generala Antu Gotovinu imenuje posebnim savjetnikom ministra obrane RH.”-rekao je tada Krstičević. U tome trenutku Andrej Plenković potpisao je rešenje kojim se general Ante Gotovina imenuje i posebnim savjetnikom potpredsjednika vlade.

Ovi ulasci Gotovine u politiku nisu slučajni i samo dekorativni, kako bi HDZ izgledao domoljubnije. Prema našem izvoru plan je puno zanimljiviji. Radi se o učenju političkih uloga, ophođenja, donošenja odluka, kao i općeg znanja na osnovu kojeg se donose odluke. Kako doznajemo Gotovina uči zanat za vodeće uloge u politici i zato se kreće na relaciji predsjednički ured- ured predsjednika vlade. Najviše radi u tišini sa generalom Krstičevićem.

Peglanje imagea nakon godina blaćenja u medijima isto se radi smišljeno. Nigdje nema zlih tekstova, mediji jednostavno šute o Gotovini, pa čak ga niti srpski mediji ne spominje toliko glasno generala, iako je bilo pokušaja oko optužnica za Mrkonjić grad. Pupovac i Goldstein uvukli su se u svoje komunističke utore i ne spominju Gotovinu, a na dan presude hrvatskim generalima baš je stariji Goldstein u emisiji Maje Sever najviše blatio Gotovinu, promovirajući novu knjigu o Gotovini kao zlom čovjeku. Milanović je zajedno sa obojicom pred kraj mandata ručao i tako počeo peglanje odnosa u pozitivnom pravcu. Nakon velikog gafa predsjednice sa Lozančićem, koja je završila smjenom Lozančića, predsjednica je zahladila odnose i sa velikim bratom. Očito je to postao povod za novonastalu situaciju.goldi i gotovina

Glavni PR generalu Gotovini radi Antun Vrdoljak sa svojom filmom o generalu Gotovini. Vrdoljakov film treba iz Gotovina stvoriti potvrdu legende, koju je godinama nosio Gotovina za vrijeme bijega. Nakon povratka u zemlju iz Haaga njegova zvijezda je malo načeta, jer narod je više očekivao od njega u svezi političkog angažmana, što je Gotovina do prije par godina redovito odbijao i bavio se ribarskim poslovima. Poglavito mu je najviše zamjereno dosta pasivno promatranje borbe branitelja i policije pred crkvom sv. Marka za vrijeme braniteljskih prosvjeda u mandatu milanovićeve vlade. Danas se jasno vidi kako je to bio jako mudar potez, jer su na kraju braniteljski protivnici Matić i Klemm zajedno roštiljali u klemmovoj vikendici nakon smjene vlasti i time pokazali kako sve i nije onako kako mediji prikazuju.

Plenkovićeva struju ima plan progurati Gotovinu na predsjedničkim izborima i Gotovina je dobio rok od tri godine da nauči sve ovlasti i djelokrug rada jednog predsjednika, kako bi bio potpuno spreman za tu ulogu.

Savjetnički položaji samog Gotovine u ovoj vladi trebali bi generalu pomoći u tome smislu, a film o njemu s vremenom će postati najbolja promidžba za tu poziciju. Svi oni koji su bili začuđeni snimanjem filma o generalu, za njegova života, a imamo generala Blagu Zadru kao temu nikada obrađenu, sada su dobili odgovor. Sadašnja predsjednica imala bi znatno manje šanse opstati na tome položaju u slučaju kandidature generala Gotovine.

Njegova aktivacija na toj poziciji bila bi bitna i zbog geostrateških igara u pozadini.

HOP