VLADA I BANDIĆ NE REAGIRAJU NA STALNE PROSVJEDE PROTIV TITOVOG TRGA

0
3169
Tito je bio i ostao jedan od najvećih zločinaca u 20. stoljeću
Danas je na trgu ispred HNK-a u Zagrebu održan još jedan veliki prosvjed na kojem je najoštrijim riječima osuđen jugoslavenski komunistički diktator Tito, kojeg su svjetski poznati povjesničari stavili na listu deset najvećih ratnih zločinaca u 20. stoljeću. Prema stranim povjesničarima, Tito je odgovoran za ubojstva najmanje 570.000 ljudi.
Na prosvjedu su se okupili brojni građani grada Zagreba, ali uz njih bili su nazočni i hrvatski domoljubi iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine. Nije izostala ni nazočnost Hrvata iz dijaspore, čak i iz daleke Australije, kao što su poznati hrvatski poduzetnik Marko Franović iz Sydneya, jedan od danas najaktivnijih domoljubnih aktivista u Australiji. Došla je i gospođa Ina Vukić, najpoznatija hrvatska aktivistkinja i publicist iz Sydneya. Bio je tu hrvatskih iseljenika i iz brojnih država Europe.
Treba odmah istaknuti kako je, za razliku od nepodnošljive razine političke komunikacije i ponašanje u Hrvatskom saboru, ovaj skup prošao na visokoj razini dostojanstva i zrelosti, a prije svega zajedništva hrvatskih domoljuba, ujedinjenih u želji da se što prije s javnih prostora u Hrvatskoj skine svaki oblik sjećanja na masovnog ubojicu hrvatskog naroda, od Bleiburga do brojnih drugih stratišta diljem Hrvatske i Slovenije, kao što je Huda jama itd.
Nažalost, ono što na ovakvim skupovima još nedostaje jest hrabrost da se otvoreno u javnosti progovori kako zločinac Tito nije Hrvat Josip Broz, koji je ubijen u Španjolskom građanskom ratu, nego strani agent koji je ukrao identitet bravara iz Kumrovca Josipa Broza. Kad to jednog dana bude sastavni dio javnog diskursa u Hrvatskoj, a američka tajna služba CIA je to već u svojim istraživanjima već utvrdila kako je to činjenica, bit će srušeno i zadnje uporište hrvatskih komunista i Jugoslavena kad je riječ o Titu i zločinačkom komunizmu.
Na skupu su govorili Ivo Banac, Slovenac Boštjan Turk, Marko Grubišić, predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika i Željka Markić i Hrvatima dobro poznati istraživan Udbinih i komunističkih zločina Roman Leljak. Zadnji je govorio predsjednik građanske inicijative Krug za trg Ante Beljo.
Na prosvjed su došli i Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i general Željko Glasnović, koje je voditeljica programa Maja Runje pozvala da podrave nazočne, što su oni i učinili. U vrlo kratkim porukama dali su jamstvo da će uz njihovu pomoć i pomoć svih nazočnih omraženo ime zločinca Tita biti uskoro maknuto s Kazališnog trga, što je izazvalo ovacije i oduševljene nazočnih.
Nažalost, mainstream mediji, iako su u kraćim crtama zabilježili prosvjed ispred HNK, i dalje pokušavaju umanjiti njegovo značenje s objavljivanjem slika na početku okupljanja naroda, što je potpuno krivi prikaz masovnosti današnjeg prosvjeda.
Nadam se da iduće godine u ovo vrijeme neće više biti potrebe za prosvjed ispred HNK, jer bi do tada tabla s imenom zločinca Tita trebala nestati, po danu ili kroz noć.
Antun Babić
HOP