Plenki nazvao Grmoju kavanskim revolucionarom, a Hasanbegović je napao ‘kafanskog diplomatu’ za upropaštavanje HDZ-a

0
3457

“Drugo je to kad ovakav neviđeni pritisak kakav je radio kavanski revolucionar Grmoja, prozivajući ljude, ili kandidat ovdje za župana, moj matematičar Bauk koji nije dobro zbrojio, kada takav pritisak radite na zastupnike, onda su ljudi u šahu, strah ih je. Takav pritisak HDZ ne radi” – kazao je za Radio Dalmaciju kavanski diplomat Plenković, ovakve glupe usporedbe s nekadašnjim koalicijskim partnerom može napraviti samo diplomatsko dno.

– Događanja pokazuju da u HDZ-u ima puno onih koji sa mnom dijele iste nade i iste bojazni. Njima izražavam zahvalnost. Problemi postaju sve teži, a naše bojazni sve osnovanije. One neće nestati ako pred njima zatvaramo oči. S tim problemima moramo se suočiti. Imajući na umu znakove nezadovoljstva koje u stranci vrije i dvije činjenice, prvo da je Plenković na svoju ruku odlučio hazarderski ugroziti opstanak Vlade i drugo da je HDZ i dalje favorit na izborima koje je realno očekivati, iako položaj favorita više izvire iz slabosti drugih, odlučio sam na kocku staviti svoju političku budućnost. Uvjeren sam da izražavam raspoloženje velikog dijela našeg članstva i da zastupam vrijednosti na kojima je HDZ sazdan. U posljednjih godinu i pol imali smo izbore u dva navrata. Plenković sa svojim nevidljivim mentorima želi dogovorima ispod stola iznevjeriti rezultate izbora i HDZ osuditi na koaliranje s malim strankama koje su svjetonazorski nespojive sa svjetonazorom HDZ-a. To nas na kraju može dovesti i do koalicije sa SDP-om.

– Vrhunac neodgovornost postupanja predstavlja nametanje kandidature Drage Prgometa za gradonačelnika Zagreba mimo stvarne volje gradske organizacije, smatra Hasanbegović i dodaje:.

– Ovo nije lista usmjerena protiv HDZ-a. U svjetlu trenutne političke krize i diletantizma, izbori u Zagrebu po svojoj nacionalnoj važnosti prelaze okrive lokalnih izbora. Ne očekujem laganu pobjedu, ali da u svoja načela ne vjerujem, danas ne bih bio ovdje.-izjavio je Zlatko Hasanbegović o “kafanskom diplomatu” Plenkoviću.

Ipak uz ove zaključke treba reći i nešto što se Hasanbegović ne usudi izjaviti, Plenković je lutka na koncu Gregorića i Valentića, što smo napisali prije godinu dana, a u Saboru su glasno ponovili Grmoja, Bulj i Pernar. Zato je ovih dana velika hajka na njih i na glavnog urednika HOP portala.

Hasanbegović, Esih i Glasnović napravili su najveću grešku podržavajući ovu kaljužu. Ona se poslužila njima kako bi opstala i na vrh piramide postavila Pupovca. Najveće zlo za Srbe i Hrvate, osobu koja živi od nacionalnih trvljenja dviju nacija. 

SDP, HDZ i HNS su upropaštavali Hrvatsku pa je logično da sada ova hrpa lopova je složna protiv stvarnih domoljuba i MOST-a. MOST je sada za udbaške igrače “ćuprija”, a Grmoja kavanski revolucionar, dok Plenković koji štiti Agrokor i tolerira pljačkaški ovršni zakon pod paskom FINA-e je “ugledni gospodin”.

HOP

VEZANI ČLANCI;

GLAVNU PLJAČKU HRVATSKE IZVELI SU GREGURIĆ, LINIĆ I JURČIĆ, A ROHATINSKI JE PREKRŠIO ZAKON O FINANCIJAMA RH

Plenkovićev glup i pokvaren potez prema Bruni Esih povećava šanse Esih u borbi protiv Bandića