Šef kampa pri gradnji kampa tjerao radnice da rukama uzimaju ljudski izmet na ljetnoj vrućini

0
3130

Pisali smo o volonterskoj udruzi Suncokret koja djeluje na području poludjela mjesta Vrginmost, o svjedočenju komunalaca, o pregršt igli u dječjem kampu, što godinama prolazi mirno kraj socijalne službe, policije i pravosuđa, jer institucije štite srpska sela nasilnika i sam gradić.  Naš izvor tvrdi da se to dozvoljava jer se okreće veliki novac.

Predrag Mraović i njegov kamp za volontere je zapravo samo maska za pranje novaca jer isti dobiva od države poticaje iz europskih fondova , te preko HZZ-a uzima radnike u javne radove, te se nad njima on i njegova partnerica Maja iživljavaju,  nad radnicima koji su željni bilo kakvog posla.

Pa tako npr. 2012. u javnim radovima bile su zaposlene žene, koje su morale  s nekadašnje pruge Sisak-Karlovac komade od tračnica nositi u njegov kamp, udaljen od pruge nekih 50 metara,  da bi mu napravili ogradu i ograđivali njihov kamp za volontere, po najvećem suncu 40 C, u podne,  kamenje tovarili, a žene su padale u nesvijest.

Sadili mu vrtove i natjeravali žene da iz tkz. humusa uzimaju gnoj za vrt, a zapravo se radilo o pomiješanoj piljevini, ljudskom izmetu iz WC-a koji bacaju u taj kompost pomiješan sa ostatcima druge trave. Zamislite koji je to smrad bio za žene na toj vručini,  rukama su morale to sve raditi prilikom sadnje vrta.

-Drvene kuće su se morale sređivati izvana i iznutra kao da smo građevinski radnici, izvodili smo teške fizičke poslove.- rekao je jedan od zlostavljanih radnika.

Kad bi došla Maja u obilazak radnika u kampu, drsko se  ponasala  i svađala sa ženama radnicama,  nazivala ih pogrdnim rijecima (neradnici).- nakon svih psina koje je izvodila- rekla nam je jedna radnica.

Predrag Mraović i Maja su “vlasnici ” toga kampa i vode Suncokret  za mlade. Na ruku im ide sadašnji donačelnik Jovičić, isti koriste kinosalu u Gvozdu gdje se okupljaju ti  tzv. volonteri.

Predrag i Maja imaju dvije napravljene drvene kuće u selu Jovčićima blizu Gvozda, samo se pitamo otkud im novci, svima je jasno da se u udrugu sljeva silni novac izvana,  te od države, koji dobivaju zaposlenjem u javnim radovima ljudi,a  oni biraju samo podobne koji rade za njih. Ne razumijemo  zašto država takvima daje ljude u javne radove, kad se oni ponasaju kao robovlasnici.- konstatirala je jedna od radnica.

HOP