Guverner HNB-a za financijsku ugrozu zemlje prima višu plaću od premijera!

0
6498

-HNB – Uvođenjem eura dobivamo europske cijene i hrvatska primanja. Naime, u Hrvatskoj je trenutno zaposleno oko 1 350 000 radnika. Njihova prosječna plaća iznosi 5855 kuna.
Prosječnu plaću zarađuje samo 25% zaposlenih.
Pola milijuna radnika radi za plaću manju od 3 tisuće kuna.
Dok su hrvatski državljani opljačkani, prezaduženi, blokirani i ovršeni Uprava HNB-a ima recimo veće plaće od predsjednice i premijera i pri tome nikome ne polažu račune.

“Za ulazak u tečajni mehanizam zemlja mora pokazati dostatnu količinu makroekonomske sigurnosti 🤔 Hrvatska je demonstrirala zadnjih godina VELIKI napredak 🤣 što u smanjenju makroekonomskih neravnoteža 😂 što u gospodarskom rastu koji je fundamentalno ZDRAV i dugoročno održiv,’ objasnio je viceguverner HNB-a” 💩- Ž. Jurlin.

-Hrvatska od 1994. ima kvazieuro , tkzv. Kunu , vezanu za DEM a sada za Euro u tkzv. “plivajučem” tečaju koji je proizveo SVE ANOMALIJE u Hrvatskoj uz još jednu , puno bitniju činjenicu sa još RAZORNIJIM DJELOVANJEM – tkzv. HNB je prestala vršiti primarnu emisiju novca na osnovi RADA , tj. novostvorene vrijednosti i tu je ulogu prepustila komercijalnim bankama koje su u pravilu u stranom vlasništvu . Sav novac koji ulazi u opticaj je KREDIT , prizašao na osnovu depozita tj. štednje građana – nepostojeći novac koji je kreiran za nevidljivu krađu stvarnog RADA . Poješnjenje sa primjerom “rasta” BDP-a u 2017. g. – osnovi koef. 100 za BDP iz 2016. u 2017stoj godini BDP je porastao za 2.8% tj. za cca 1.5 MILIJARDI dolara ili nešto preko DEVET MILIJARDI kuna .

Ta novostvorena vrijednost hrvatskog gospodarstva NIJE popračena novom emisijom novca za “poravnavanje” cijena već plasmanom kredita banaka što rezultira prelijevanjem rast BDP-a u DOBITAK BANAKA a ne u dobitak hrvatskog proračuna ! Matematičkom računicom lako je utvrditi da je uz kamate na plasirane kredite POČETNI koef. 100 iz 2016. PRETVOREN U MANJI OD 100 . Ova rabota u REŽIJI NEhrvatske NEnarodne banke zaslužuje naziv VELEIZDAJA i ugrožavanje monetarne i financijake sigurnosti RH , odnosno reakciju Sigurnosnoobavještajne agencije ( SOA ) ! Ovo nedjelo protiv RH i hrvatskog naroda PREŠUČUJE i hrvatska ekonomska inteligencija kupljena raznim “povlasticama” a sitaciju da se država ZADUŽUJE i kad BDP raste i kad pada pokušavaju objasniti vrlo upitnim “objašnjenjima” i “savjetima” koji ne daju rezultate , NITI IH MOGU DATI !!! MATEMATIKA NE LAŽE !!! … ima još toga , ali i ovo je dovoljno da svatko tko zna računati može zorno utvrditi VELIČINU ove prijevare i izdaje nacionalnih interesa te ugroze nacionalne sigurnosti … -Ž. Mišnić.

Razmišljanja građana o uvođenju eura…

HOP