Milanović je ljut na Plenkovića jer ovaj skriva nešto bitno od njega?

0
2939

– Imali smo situaciju sa privođenjem jednog većeg broja ljudi, viđenijih ljudi, poznatijih ljudi… saznali smo da premijer nema pojma o istragama najveće magnitude koje se vode, što naravno ne vjeruje nitko. Ne znaš je li gore to da on to ne zna ili govori neistinu da ne zna. Ništa nije poduzeto godinu dana i tako je počelo. Onda se dogodio napad na zgradu Vlade, na policajce. Podredno, moguće da je i predsjednik Vlade bio nekakva meta – rekao je i dodao da iz onog što znamo da je ‘napadač jedna očajna, sluđena mlada osoba za koju se i možda nije moglo zaključiti da bi bila sklona napraviti takvu stvar’.
– Po internetu je pretraživao svašta, pa i Pantovčak. Odlučio se za Vladu jer, sada ja mogu spekulirati kao i što svi spekuliramo, zato što je tamo najlakši pristup. Upozoravao sam nekoliko puta da se osiguranje pojača.

Kada se taj grozni čin dogodio nazvao sam predsjednika Vlade i izrazio podršku – rekao je Milanović i dodao da je Plenković rekao da on tu podršku nije doživio tako. – Dogovorili smo se da nećemo inzistirati na vijeću za nacionalnu sigurnost – rekao je Plenković i dodao: ‘Međutim, čovjek je otišao dan kasnije u Bruxelles i u jednom sluđenom ispadu me optužio da zbog nekakve izjave iz 2016. godine ja snosim odgovornost. To je najluđi napad koji je pamtim u hrvatskoj politici u zadnjih 20 godina – rekao je Milanović.

Kazao je i kako je nakon toga smatrao da je ‘vrijeme za Vijeće za nacionalnu sigurnost kao krovno tjelo’. – Predsjednik Vlade je to na jedan bezobrazan način odbio. Onda je sazvao, protivno zakonu, koordinaciju sustava domovinske sigurnosti koja služi isključivo kao provedbena ruka Vijeća za nacionalnu sigurnost. Sam je rekao da je došlo do radikalizacije u Hrvatskoj. To je jedna konzilijarna dijagnoza koju ne može postaviti nitko sam. Spustio je to na jednu niže tijelo kojem nije predsjedavajući već je tom tijelu nadređeno Vijeće za nacionalnu sigurnost u kojem sam, ako ćemo formalno gledati, ja predsjedavajući. To tijelo je donijelo nekakav zaključak, koje je poslalo natrag Vladi, dakle sve mimo procedure i mimo zakona – izjavio je Milanović i dodao da je na tom tijelu ‘iz kolegijalnosti bio prisutan’ i njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost. Rekao je i kako mu te zaključke nisu dostavili osobno, a što su trebali po zakonu.

Milanović je rekao kako premijer najavljuje preko medija pozive te da on ‘nije dobio ništa’.

Ovo je dio optužbi  predsjednika države, koje nisu bezazlene.

Mediji pokušuvaju stvar dovesti do nekakvog trivijalnog nivoa, ali naš izvor tvrdi da će ovaj sukob kulminirati za mjesec, dva.

U principu tvrdi da  Milanović je došao do nekih informacija vezanih u svezi Plenkovića, a nevezano za ono što za sada iznosi u javnost. Naš izvor tvrdi da Plenković skriva neke informacije od Milanovića, ali ne zna da Milanović za te činjenice zna.

Određene službe tvrde bez obzira na podršku koju ima od jedne moćne sile da je on svojeglav i nepredvid. I to stvara dodatni pritisak na aktere političkih zbivanja u nas.

S druge strane dobivamo informacije oko  pritvorenog kompanjona gradonačelnika Velike Gorice  i kampanje jedne od vodećih stranaka odnosno mogućeg  financiranju kampanje, što bi ako se sve pokaže točno  bio ogroman skandal. Da li je Milanović nanjušio nastavak skandala?

Postoji i priča o navodnom  kupovanju ispita vrlo utjecajne političke osobe, o navodnom polaganju čak 10 ispita u jednom danu.  Znali za te detalje i predsjednik?

HOP