Hadezenjara kandidat za ravnatelja ima odlučujići glas za ravnatelja?!

0
2810
Korenica- Danas će se održati sjednica Školskog odbora, zakazana za 16,00 sati, na kojoj bi Školski odbor trebao glasovati o imenovanju ravnatelja /ice OŠ dr F. Tuđmana u Korenici. Odlučujući glasovi su iz Županije. Predstavnici Županije u Školskom odboru su Hrvoje Kukuruzović, HDZ i Ivan Kokot, HDZ-i( protukandidat u natječaju) i Marija Marjanović  voditeljica ispostave  Hrvatskih šuma u Donjem Lapcu, a glavni šef član HDZ-a .
IVAN KOKOT mogao bi SAM SEBE IMENOVATI ZA RAVNATELJA ŠKOLE
ODLUČUJUĆI GLAS U ŠKOLSKOM ODBORU IMA IVAN KOKOT, kandidat za ravnatelja
Odlučujući glas imat će IVAN KOKOT, koji bi mogao samoga sebe izabrati za ravnatelja Škole, a ujedno je preko supruge navodno rodbinski vezan s glasnogovornikom HDZ-a MARKOM MILIĆEM. Je li to ta nevidljiva poveznica, uskoro ćemo vidjeti.
 inbound6425311965879520454
Odlučujući glas imat će IVAN KOKOT, koji bi mogao samoga sebe izabrati za ravnatelja Škole, a ujedno je preko supruge rodbinski povezan s glasnogovornikom HDZ-a Markom Milićem.
Vršen je ovih dana, po riječima samih roditelja, pritisak s razine lokalne politike i županijske i  to od strane kandidata HDZ-a Tomislava Užarevića, bivši voditelj Hrvatskih šuma u Korenici i  nezavisnog kandidata i aktualnog načelnika ANTE KOVAČA, STOP
 O tim pritiscima, što oni demantiraju, spremni su svjedočiti pojedini roditelji iz Vijeća roditelja, ali anonimno, da su ih zvali oba spomenuta političara i tražili da glasuju za IVANA KOKOTA.
UČITELJI I ZAPOSLENICI ŠKOLE DALI VELIKU PODRŠKU AKTUALNOJ RAVNATELJICI
..

Podsjetimo da nakon pritisaka na članove Vijeća roditelja da glasuju po naputku HDZ-a i STOP Ante Kovača, dogodila se i sjednica Vijeća roditelja.

Oni bi glasali i za “Božu bocu” samo da nije ravnatelj s početnim slovom A…..

Roditelji otišli pokunjeni, ali zaokružili… za Ivana Kokota 9: 4

Od 13 nazočnih članova Vijeća roditelja, među kojima se nalazi i sam kandidat Ivan Kokot, te supruga Ante Kovača, te učiteljica članica liste STOP i bivša predsjednica Školskog odbora poznata po tome što nije zapazila da je Škola u vrijeme dok je vodila Školski odbor , za vrijeme ravnatelja Boška Lončara, otišla u dug preko 150 tisuća kuna, nije redovito slala financijska izvješća FINA-i, nije zamijetila da se u Školi drži novac od učeničke prehrane i ne uplaćuje na račun Škole , nego se čuva u nekakvom “crnom fondu”…itd. Osim ova četiri člana Vijeća roditelja koji bi vjerojatno glasali i da je kandidat za ravnatelja bio “Božo boca”, a samo da nije Aračić, drugi dio je očito dobro “odrađen” , te su pokunjeno otišli nakon odrađenog posla.
Nisu oni krivi, nemojte ih osuđivati. Muka je to, malo je ljudi koji imaju snagu se oduprijeti pritisku, makar bilo i tajno glasovanje i kad je još kompletno izborno povjerenstvo bilo “jednostranački sastavljeno”
Jer kako objasniti da 9 članova Vijeća roditelja digne za Program Ivana Kokota, koji je u dvije minute, s rukama kao “šerif u salonu koji samo čeka prvi pucanj” nešto rekao što je “bilo teško i slušati i gledati”(kako su neki sa sramom govorili, ali su ipak zaokružiti kandidata Kokota). Prof Dražena Aračić je imala sjajnu prezentaciju , ali 9 članova je zaokružilo Kokota, a 4 člana Vijeća roditelja Draženu Aračić. Neki su izašli iz Škole postiđeni, a manjina s uzdignutom glavom i ponosno koračali Korenicom.
Zato je jedna inicijativa iz MZO da članovi Vijeća roditelja ne odlučuju sami, jer su često pod pritiskom, nego da svako razredno odjeljenje ,znači svi roditelji Škole biraju, a onda članovi Vijeća roditelja javnim glasanjem glasuju u Vijeću roditelja.
Učiteljsko vijeće je zato DRAŽENI ARAČIĆ dalo 23 glasa, a IVAN KOKOT samo 4
I to bez pritisaka i zastrašivanja , kao što je bilo 2016., kada je kampanju vodio Ante Kovač da ostane ravnatelj Boško Lončar. Učitelji očito znaju puno bolje procijeniti kvalitetu.
Radničko vijeća isto za DRAŽENU ARAČIĆ uvjerljivo 30 glasova Ivan Kokot 8 glasova
Ivan Kokot čak nije htio iznijeti svoj Program Radničkom vijeću, pa je samo rekao “eto glasujte za mene”, te je na osnovu te izjave dubokoumne izjave, dobio još 4 glasa više nego na Učiteljskom vijeću.
Sada ostaje na članovima postavljeni ispred Županije da odluče žele li podobnost i ravnatelja sa stranačkom iskaznicom HDZ-a ili stručnost i dokazanu kvalitetu ravnateljice Dražene Aračić.
Izvor Lika plus
HOP