Ako je Mamić dao sucima 370.000 eura da sude za njega,da li je netko sucima dao više DA SUDE PROTIV?

0
4925
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

PRAVOSUĐE ODLIČNO FUNKCIONIRA kaže neki HDZovac malo prije u vijestima, čije ime od šoka nisam upamtila;

Hrvatski pravosudni sustav s razlogom trpi teške kritike javnosti i znanosti. No kako reformirati okoštale strukture?

Oko malo čega je hrvatska javnost složna kao na temu domaćeg pravosuđa. Gotovo konsenzualno, prema medijskim anketama te agencijskim studijama, a i velikom dijelu pravne znanosti, smatra se da tu granu vlasti izrazito odlikuju nedjelotvornost i koruptivnost. Kao najbolji pokazatelj obično se uzima činjenica da je prošla tri desetljeća kažnjeno jako malo krivaca za privredni kriminal. Jer to da je npr. hrvatsku privatizaciju u golemoj mjeri odlikovala kriminalna pozadina, ne dovodi u pitanje takoreći nitko. Ipak, teško se dosjetiti iole poznatijih imena koja su zbog toga poslana u zatvor.

Sudac Kvesić 41 godinu “besprijekorno” je obavljao sudačku dužnost, kaže njegov odvjetnik. Ipak su ga uhitili. Sutkinja sa Općinskog suda u Sesvetama “radi besprijekorno” već 30 godina. Nadam se da će svi takvi “besprijekorni” odgovarati za svoja (ne)djela.

 

Neviđeni skandal u Pravosuđu: Sutkinjina obitelj su zaposlenici Ministarstva poljoprivrede u sektoru za povlačenje sredstava iz EU fondova, izvukla lovu za svoj OPG, prikriva posao u vili, kupuje stan preko tvrtke u stečaju?!

Sad kad znamo da pravosuđe nije HDZovo, mogli bi nam konačno dati i informaciju čiji su devizni računi sa milijunima eura u Austriji …

Pomozite mi pronaći odgovor na pitanje: Ako je Mamić dao sucima 370.000 eur da sude za njega, TKO JE sucima dao više DA SUDE PROTIV?

ORGANIZIRANA PLJAČKA HRVATSKE

NOVAC PREDSJEDNIKA UPRAVA HABOR, IZMEĐU OSTALOG I A. KOVAČEVA, PRIBAVLJEN BROJNIM NAČINIMA, NA RAČUNU JE LIHVARSKO-PLJAČKAŠKIH ZADRUGA U AUSTRIJI…?!

Sredstva Fonda ostvarena prodajom i sredstva ostvarena iz dobiti prenijeta su Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR). HBOR osnovana je 12. lipnja 1992. godine. Prema podacima iz Izvještaja o dospjelim nenaplaćenim potraživanjima na dan 31. prosinca 2013., sveukupna dospjela nenaplaćena potraživanja HBOR-a iznose 1.712.906.000,00 kn. Prema podacima o otpisanim potraživanjima u razdoblju od 1992. do 2013., otpisana su potraživanja ukupno u iznosu 336.014.700,00 kn.

2001 godine osnovan je i Fond za razvoj i zapošljavanje čije poslove je nakon gašenja 2010 godine preuzelo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Nevraćena sredstva isplaćena iz sredstva ovog Fonda s danom njegovog gašenja narasla su na ukupno 1.300.000.000,00 kn. Čelnici tih institucija i danas nisu osuđeni zbog brojnih malverzacija.

AUDIO do danas nije objavio potpuni registar imovine u svojem vlasništvu. Ne postoji niti registar tvrtki koje su korisnici povoljnih kredita HBOR-a.

Pet godina je prošlo od kad je “famozna lista vlasnika računa” iscurila u javnost…..Državno odvjetništvo kroz punih pet godina nije porekla istinitost liste…

“Dugo smo očekivali presudu Suda EU po španjolskom predmetu C-268/19. Identično je to konverziji u slučaju franak u Hrvatskoj, gdje su potrošači konvertirali CHF u euro prije nego što je bila utvrđena ništetnost valutne klauzule CHF. Dapače, zakon je donesen upravo 2015. nakon što je već i revizijski na Vrhovnom sudu utvrđeno kolektivno da valutna klauzula CHF nije ništetna. Tada nije bilo baš nikakvih naznaka da bi se sve to moglo kasnije promijeniti, da će Ustavni sud vratiti postupak na Vrhovni sud i da će se u potpunosti promijeniti prvobitna loša odluka visokih sudova – komentiraju u Udruzi Franak u kojoj očekuju da će Sud EU zadržati svoja dosadašnja stajališta i kod odlučivanja po hrvatskom predmetu C-567/20.”-piše Večernji list.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/biznis/sud-eu-konverzija-nije-obestecenje-hub-nije-primjenjivo-u-hrvatskoj-1499526 – m.vecernji.hr

-Nema Adroviću ravnoteže na način da se krši zakon i Direktiva u korist banaka koje su zbog svog nepoštenog poslovanja dovele zemlju i građane u dužničko ropstvo. Što bi bila ravnoteža? Sada bi tražili ravnotežu kada ste razotkriveni da ste obični lopovi koji su krali od klijenata. I dalje ustrajete jer provodite ovrhe za ništetno, prodajete ništetno i borite se na sudovima da naplatite ništetno.
Isto tako kordinaciji bi bilo vrijeme da zašuti jer je i on i njegovi kordinirani odvjetnici razotkriven, nanijeli su štetu građanima sa svojim nebuloznim pogrešnim tumačenjima i kako kaže da su stvarali ovakvu nezakonitu sudsku praksu, mijenjanjem ništetnog u valjano ili djelomično valjano i famozno početno valjano. Toliko vremena i normalnog života ste uzeli građanima radi svojih interesa. Sudovi su se doveli u situaciju da im nitko ne vjeruje jer krše zakon i Direktivu radi banaka i kordinacija.- komentira Zlata Blaće.

 

PRAVOSUDNA METODOLOGIJA

Lik maltretira i psihički zlostavlja neku osobu 10 godina, dovodi joj život i egzistenciju u ugrozu, sam to prizna na sudu, a osoba koja ga tuži mora pred sudom dokazivati da je normalna i da je bila psihički zdrava prije njegovog zlostavljanja ….umjesto da sud postavi pitanje je li zlostavljač uopće psihički zdrav.

I što bi takvo stajalište trebalo značiti, da ako je netko možda bolestan, ili bio bolestan, da se njega smije neograničeno zlostavljati….

Drugo, uzalud se nada dotični zlostavljač uspjehu u manipulacijama, jer je opet po običaju neistinito informiran… već je krajnje vrijeme da uvlakače/lažljivce odstrani iz stražnjice prije nego mu ostane samo “pinklec na ramenu”…

HOP