STRAVA: Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a (DHS) osniva radnu skupinu koja će koristiti umjetnu inteligenciju za obranu kritične infrastrukture i interesa nacije!

0
2325

DHS (Department of Homeland Security) uspostavlja radnu skupinu za AI (umjetnu inteligenciju)

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Upravo je infowars.com objavio zanimljiv članak s opasnom informacijom.  Opasanom za sve nas.

Prenosimo ga u cijelosti.

Vlada SAD-a će istražiti aplikacije umjetne inteligencije za trgovinu, otkrivanje droga, sigurnost granica i prijetnje Kine, tvrdi tajnik Alejandro Mayorkas.

WASHINGTON – Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a (DHS) osniva radnu skupinu koja će koristiti umjetnu inteligenciju za obranu kritične infrastrukture i interesa nacije, rekao je u petak tajnik Alejandro Mayorkas.

 

“Upravljam stvaranjem prve Radne skupine za umjetnu inteligenciju našeg Ministarstva koja će pokretati specifične primjene umjetne inteligencije za unaprjeđenje naših kritičnih misija domovinske sigurnosti”, rekao je Mayorkas u Vijeću za vanjske odnose.

Radna skupina će poboljšati integritet američkih opskrbnih lanaca i trgovine, dodao je.

 

“Nastojat ćemo primijeniti umjetnu inteligenciju kako bismo bolje pregledali teret, identificirali uvoz robe proizvedene prisilnim radom i upravljali rizicima”, rekao je tajnik.

Za clanak SLIKA 2 23 04 2023

Radna skupina također će podržati misiju DHS-a za sprječavanje dotoka fentanila u Sjedinjene Države.

“Istražit ćemo korištenje ove tehnologije kako bismo bolje otkrili pošiljke fentanila, identificirali i spriječili protok prekursora kemikalija diljem svijeta i ciljali na ključna čvorišta u kriminalnim mrežama”, rekao je Mayorkas.

Misija također pokriva suzbijanje “višestruke prijetnje” koju predstavlja Kina, dodao je. To uključuje učenje lekcija iz velikih cyber incidenata i drugih problema, objasnio je Mayorkas.

 Za clanak SLIKA 3 23 04 2023

Pogledajte Mayorkine komentare:
https://www.youtube.com/watch?v=SDvNT9UoHaw&t=1s

Zaista sve postaje opasno, nevjerojatno opasno živjeti u sadašnjosti. Izvršni direktor Googlea Pichai izjavio je kako ne razumiju u potpunosti vlastiti Al sustav nakon što je radio stvari za koje nije bio programiran!

HOP