Bujanec se ‘ispričao generalu Glasnoviću’, a gdje je objašnjenje i isprika Srećku Sladoljevu?!

0
2270
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Na ovim završenim izborima primijetio sam dvije stvari koje su mi “upale u oko” kako kaže narod, čuđenje novinarke Ivane Petrović  za vrijeme izbora i nepotrebna rasprava u Bujici oko generala Glasnovića i njegovog neulaženja u Sabor.

Naši izbori polako liče na nogometni prelazni rok i oni koje narod naziva “politički  kapitalci ” ojačavaju pojedine stranke da bi ove prošle bolje na izborima i to uvijek pred izbore.

Kolakušić je netom prije izbora osnovao stranku u kojoj su zvučna medijske imena Lovrinović i Sinčić, HSP je dobio dva ratna heroja i krenuo je u bitku za mandate. Što je pošlo po zlu?

Birači taj scenarij više  ne vole, jer su se više puta opekli sa strankama koje su promovirane tik pred izbore ili su bombastično najavljivani kao spasioci.

Vjerojatno zbog toga i Karolina Vidović Krišto nije uspjela, jer su birači sve više okrenuti i činjenici koliko članova stranka ima i ako nema veliku mrežu na terenu, svjesni su da se s njima ne može rušiti mreža HDZ- a ili SDP-a. I zato se priklanjaju velikim strankama. Što nekad može biti i pogrešno…

Bujanec uz sve svoje kandidate kroz izbore  nije do sada uspio napraviti jaku alternativu, tek se Domovinski pokret održao kao nešto jača stranka, jer je radio koliko toliko na terenu i imao enormnu podršku Z1 televizije.

U Bujici se zadnjih dana stalno raspravlja o generalu Glasnoviću i njegovom lošem rezultatu na izborima. Objašnjavalo se gdje i s kim je trebao biti i kako se iz Australije dobivene donacije nepotrebno rasipaju na stranke koje ne mogu proći prag?! Svako se češe gdje ga najviše svrbi.

Što uopće netko ima raspravljati gdje završava novac sponzora i u kojoj stranci? Valjda bi svaka stranka trebala znati privući sponzore, a ne cviliti prema drugima. Samo se stvara nepotrebni jaz.

Potpuno nepotrebno od strane Bujice da analizira stanje sa generalom.Glasnovićem, jer on je dobio manje u stranki HSP od medijskog zafrkanta RIČARDA, pa čak i od MOŽEMO, a to zahvaljujući zastarijelom načinu djelovanja stranke HSP.   Najmanje je on tome kriv. Ne plače se nad proljevanim mlijekom.

FB_IMG_1713863988549FB_IMG_1713863993203

I Facebook ratuje protiv Srećka Sladoljeva smanjujući vidljivost našeg teksta…

Iskreno se pitam da li se ovo sve događa u Bujici kako bi se skrenula pozornost sa stvarne slike stanja “Domivinskog pokreta” prema dr.sc. Sladoljevu , koji je dobio značajno više glasova  od drugog na listi Domovinskog pokreta Kukavice i sada se s razlogom postavlja pitanje zašto je Domovinski pokret stavio Kukavicu na broj 2, a Sladoljeva na broj 13! 

IMG-20240422-WA0003

Srećko Sladoljev kao pošten čovjek i izuzetan stručnjak odgovorio je i na to pitanje. On da je na mjestu gospodina Kukavice prepustio bi svoju poziciju onom koji ima više glasova.

Sve bi to bilo u redu da nije ovaj nakaradni sustav biranja.

Screenshot_20240421_085457_Drive

Taj sustav održava SDP  i HDZ vječno na  ovim pozicijama, poglavito jer su za sve ove godine izgradili ogromnu mrežu svojim članova u državnim institucijama. Jedino kako kaže M. Kolakušić kompletnom promjenom sustava biranja može  se doći do ozbiljne promjene, te stvarnim popisom birača.

Zato  je ova šarada na Z1  samo mazanja očiju sa stvarnim problemom “Domovinskog pokreta”, a to je sramotno 13. mjesto na njihovoj listi dr.sc. Sladoljeva,a  s kojom se zakomplicirao ulazak Srećka Sladoljeva u Sabor, prema  očitom i  po mojem mišljenju s namjerom, jer iz svega viđenog  gospodin Sladoljev nije poslušnik, a politika treba poslušnike.

I po čemu je to politika “Domovinskog pokreta” za stručne ljude, kada ih stavlja na 13. mjesto izborne liste? I sa te pozocije Sladoljev je imao više glasova od Kukavice koji je ušao u Sabor na listi “Domovinskog pokreta”.

U Hrvatskoj politici sve je jači marketinški show od ozbiljnih političkih ideja, najpoznatiji predstavnici su tzv. RIČARD i Pernar. Pernar je to počeo davno.

sladjapernarcrnobijelo

Nastavio je cirkusom po školama pa do zadnje situacije sa Avom…

Screenshot_20240423_155856_Facebook

Marketinški umotano kao da je politika jedan veliki reality.

Sdepovski slogan “RIjeke  pravde” isto djeluje kao da je otrgnut iz nekog realitya . Srećom te situacije sve više stvaraju animozitet kod birača, kao i Milanovićev “one man show”, koji je u početku podigao SDP, ali kako se on nije znao zaustaviti u svojim vrijeđanjima, okrenuo je pilu naopako –  na štetu bezidejnog SDP-a. Naravno da se to sve može tumačiti kao jedan veliki reality, samo da bi se skrenula pozornost sa tragične Plandemije. Kruha i igara.

Novinarka Ivana Petrović pak ne razumije birače koji biraju prema ideologiji, umjesto po političkim idejama. Pa narod to čini jer i danas se prijeti iz Srbije “Srpskim svetom” i sličnim idiotarijama, zato narod bira ideološki i upravo zato je ponovo stao na stranu HDZ-a, jer smatra da projugoslavenska ljevica je kriva za tragediju 1945., a srpska vojska   je i devedesetih godina napravila slične pokolje , koji podsjećaju na pokolje iz 1945. godine. Pod istom zvijezdom, a kojoj se klanjaju  Benčićka, Taritaš, Grbin i ekipica…

I to je ključ biranja .

Nažalost ovaj današnji HDZ nema puno veze sa 1991. godinom.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal

Vezani članak

Iako je Sladoljev dobio 2145 glasova , u Sabor iz Domovinskog pokreta ulazi Kukavica sa 1945 glasova!