AFERA: Gradonačelnik Velike Gorice podnosi ostavku predsjednika GO HDZ-a i ‘gradi’ bazen bez darovnice zemljišta!

0
5642

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić najavio je da će na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog odbora, a nakon provedenih konzultacija u Gradskoj organizaciji HDZ-a Velika Gorica, podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica. Kako je na unutarstranačkim izborima u travnju ove godine Barišić u prvom krugu glasovanja izabran i za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije, on mora dati ostavku na dužnost predsjednika u jednoj od dvije organizacijske razine HDZ-a na koje je izabran, a odlučeno je da to bude upravo ona Gradskog odbora.

Ipak, ne radi se samo o administrativnim razlikama i statutarnim promjenama u slučaju Barišić. 21 ogranak stranke okrenuo mu je leđa, među članovima stranke kolalo je pismo o kriminalu Dražena Barišića, a koje će on navodno “kazneno prijaviti” u maniru svakog našeg političara… pritisak je bio prevelik i HDZ je morao spašavati obraz. Ovom statutarnom fintom donekle je primirio pobunjeno članstvo.

21 ogranak HDZ-a traži smjenu gradonačelnika Velike gorice, kako bi bio sprijećen daljnji lopovluk

Zanimljivo da je na toj sjednici HDZ-ovaca zaključeno kako je Velika Gorica grad sa velikim projektima i stabilan grad.

HOP donosi jedan od “stabilnih projekata ” na uvid javnosti, nakon što zbog nepoštivanja procedure grad Velika Gorica ne može krenuti u projekt, iako je bombastično najavljen – radi se o projektu gradskog bazena.

bazen-21bazen-222

Radi se ustvari o propustu prilikom darovanja zemljišta (katastarske čestice) Gradu Velika Gorica, a koje se trenutno nalazi u vlasništvu Srednje strukovne škole VG. To darovanje (ukoliko se o njemu stvarno i radi) nije pravno provedeno ni zakonski izvršeno, pa samim time Grad Velika Gorica ne može postati vlasnikom tog zemljišta koje se nalazi u vlasništvu Škole, a na kojem namjerava izgraditi bazen i dodatne sadržaje.

Ukoliko se zaista radi o darovanju, potrebna je suglasnost Župana, odnosno Županijske skupštine Zagrebačke županije koja ne postoji. Kako bi se zatražila suglasnost Zagrebačke županije treba ispuniti osnovne preduvjete:

1. Školski odbor mora izglasati odluku o darovanju uz suglasnost Županije;

2. ta odluka treba sadržavati procjenu tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenom sudskom vještaku, namjeru za koju se nekretnina daruje, raskidnu klauzulu za slučaj promjene namjere darovane nekretnine, zabranu otuđenja nekretnine i opterećenja darovane nekretnine bez suglasnosti Županije (i rok) te tabularnu izjavu obdarenika kojom se dopušta da se istodobno s uknjižbom prava vlasništva darovane nekretnine uknjiži zabrana otuđenja i opterećenja bez suglasnosti darovatelja.

Ulaziti u neki projekt i samu gradnju, a opet ne pripremiti sve zakonske osnove, može samo vlast koja smatra da su građani i projekti prčija nedodirljivih pojedinaca, a jedan od takvih je Barišić, koji bi u normalnoj zemlji bio u “hladovini”, dok se u jednoj zemlji korupcije još usuđuje prijetiti kaznenim prijavama.

HOP