VLAHOVIĆ: PERNAR JE ODREDIO DOMOLJUBLJE M. PUPOVCA NA OSNOVU MILIJUNSKOG TROŠENJA BEZ POKRIĆA?

0
3494

Veliki kamion zbog neprilagođene brzine potpuno je presjekao suprotni kolnički trak i tako presjekao put Nenadu Vlahović. Iako je Vlahović pokušao izbjeći sudar, vozilo s suprotne strane nije mu to dopustilo i zabilo je dvije poluge zadnjeg dijela par centimetra od glave Vlahovića, te je pukim slučajem izbjegnuta još veća tragedija po Vlahovića.

-Nije mi jasno ponašanje vozača kamiona koji prvo nije uspio iskontrolirati vozilo dok sam pokušavao izbjeći sudar, a nakon sudara nije niti prišao mome vozilu, a kamoli pomogao da se izvučem iz njega. Srećom, hitna pomoć je bila brza i pomogli su mi u kratkom roku. Zanimljivo da vozača  kamiona nije nimalo zanimala moja zdravstvena situacija – rekao nam je Nenad Vlahović još jako potresen ovim događajem.

Zbog vrlo čudnih detalja ovog sudara, a poglavito jer je vozač kamiona pedesetgodišnjak a ne početnik, prijatelji i susjedi Nenada Vlahovića sumnjaju u ovu prometnu nesreću i sam događaj koji vide kao pokušaj atentata na Vlahovića.

Posredstvom Vašeg i našeg Hop portala, dana 11.11.2016.godine izvješćeni ste kao i šira javnost da sam preživio tešku prometnu nesreću. Vračajući se, kao i prethodnih 11 godina, sa posla iz Bjelovara u Garešnicu, veliki kamion zbog neprilagođene vožnje preprečio mi je put i svom silinom se obrušio na mene i moje vozilo.

Obzirom da je desetke tisuća Vas poštovani, putem Hop portala, facebooka, maila i sms, kao i osobnih kontakata putem telefona, smatram se obaveznim da Vas izvjestim o bitnom stanju u kojem se nalazim.

Moje zdravstveno stanje je stabilno, a o ostalom ćete biti obaviješteni naknadno.- izvijestio nas je Nenad Vlahović.

I dodao aktualni komentar;
– Izuzetno me zasmetalo viđenje zastupnika Pernara o Miloradu Pupovcu, njegova zapanjenost Pupovčevim domoljubljenjem. Prema priči navedenog zastupnik ja sam lažljivac,a Pupovac domoljub, s time da ne vjerujem kako Pernar ima osnovnog pojma što je SNV, njegovo poslovanje i kakva je to mreža.
Znači li to da jedan saborski zastupnik može poništiti moj dugogodišnji rad i istraživanja u svezi malverzacija SNV-a?

Prema službenim podacima , koji su dobiveni temeljem Zakona o pristupu informacijama prikazujemo visinu utrošenih kuna koje je „odradio“ predsjednik SNV-a sa svojim podanicima.

Predmetno izvješće odnosi se na 2012.-2015. godinu i to: za 2012. godinu potrošeno je 174.900 kn, za 2013. godinu 230.618,00 kn, za 2014.godinu 173.789 kn i 2015.godinu 261.457 kn, a što ukupno iznosi vrtoglavih 840.764,oo kn.

Zaista impozantna suma , ali vjerojatno je iznos i veći ako se pribroje troškovi plaćeni u gotovini i skrivenim stavkama tipa 4624- Ostali nespomenuti rashodi i sl. , a isto tako najvjerojatnije  utrošeni po raznim restoranima i lokalima u Hrvatskoj. Proizlazi dakle da je iznos daleko  veći od 1 milijuna kuna.

Boreći se za „dostignute standarde“ , predsjednik SNV-a strogo pazi da se sredstva za ove aktivnosti nebi smanjivala u odnosu na prethodne godine.

Analizirajući službene dokumente zaprimljene putem Zakona o pristupu informacijama, utvrdili smo porazne činjenice koje su običnom čovjeku nepoznate i nedostupne.

Podaci se odnose na 2012.godinu, koja je bila predmet obrade temeljem službenih izvadaka Zagrebačke banke d.d., Trg Bana Jelačića 10, Zagreb.

Obzirom da prema podacima banke, Srpsko narodno vijeće ( SNV) posjeduje nekoliko poslovnih računa, ovdje prikazujemo podatke samo sa jednog računa i to : HR8423600001101506511, čija je BANKOVNA KARTICA  u 2012.godini dobrano pregrijala zagrebačke bankomate (u Preradovićevoj ulici br.6 , Gajevoj ulici br. 5, Neboder Ilica br.1 , Savski gaj IX i dr).

Tko posjeduje službenu bankovnu karticu i tko se istom služi , nije teško predpostaviti.

Na navedenim bankomatima u 2012.godini sa predmetnog računa u gotovini je podignuto ukupno vrtoglavih 397.400,oo kn. Vrlo interestantna navika odnosi se na pojavu da su iznosi u jednom danu podizani nekoliko puta u visini 2000 – 5000 kn (dokaz: izvod 168. od 06.06.2012. – čak 4 puta ). Uzmemo li u obzir da većina građana Hrvatske nema tolika mjesečna primanja , kolika „ugroženi Srbin“ na dnevnoj bazi podiže u gotovini, još je strašnije sve ovo. Također je vrlo interesantno da se kartica „peglala“ u prosjeku skoro svaki drugi dan ili pak ako uzmemo odnos broj dana u godini  i gore navedeni iznos , dobićemo „visoko dostignuti“ prosjek od cca 1100 kn SVAKI DAN!

20160729_141347 20160729_141313 20160729_141248

Sukladno sadržaju , želimo podsjetiti da je ne tako davno bivša ministrica kulture „pala“ za „peglanje“službene kartice i za iznose puno manje od gore navedenih, te podnijela ostavku   pod pritiskom javnosti  i zbog istih je pokrenut krivični postupak.

Biti će zanimljivo pratiti ovaj opisani primjer koji je puno strašniji od navedenog.

U koju svrhu i namjenu su novci poreznih obveznika trošeni , podatke nismo dobili unatoč našem traženju , a što upućuje na osnovanu sumnju da je pojedinac/ci iste utrošio/li u osobne potrebe , svoje i drugih osoba.

Koliko je novca na opisani način „realizirano“ sa ostalih računa u narednim godinama , tek ćemo doznati.

SNV posjeduje i devizni račun , a dali su tijela SNV-a , Predsjedništvo ili Skupština ikada razmatrala poslovanje s tog računa na koji pristižu ne tako beznačajne devizne donacije.

Pored stotine bankovnih izvadaka u prilogu dostavljamo nekoliko , kao dokaz činjeničnom stanju što se sve radi s novcem poreznih obveznika.

Vjerujemo da ovi podaci neće doživjeti sudbinu podataka RBA banke o tajnoj štednji!-završio je Nenad Vlahović.

HOP