Skandal Županijskog suda u Splitu: U kaznenim vijećima sjede suci porotnici kojima je istekao mandat prije više godina, ŽDO ne reagira, presude ništavne!

0
5539

Ovih dana je u tijeku ogroman pritisak kako se ne bi razvila afera iz činjenice da Predsjednik Županijskog suda u Splitu, Marijan Miletić pokušava prikriti da su u kaznenim vijećima sjedili suci porotnici kojima je istekao mandat prije više godina, što znači da će u raspravama i predmetima u kojima su bili prisutni navedeni porotnici morati krenuti ponovno suđenje zbog bitne povrede ZKP-a.
Presude, od kojih su neke i pravomoćne, morati će se revidirati jer sastav vijeća nije bio legalan. Zbog sustavnog nerada i konstantne aljkavosti sudske uprave, osuđeni kriminalci će biti pušteni na slobodu.
Javno je poznato da se nesporno radi o dva porotnika, Šima Sušac i Hrvoje Dvornik. Također je poznato da spomenuti nisu jedini porotnici koji rade i primaju naknadu usprkos činjenici da im je istekao mandat.
O svemu gore navedenom imaju spoznaju u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, međutim u dogovoru s Miletićem, odlučni su da ne reagiraju, iako imaju zakonsku obvezu za službeno postupanje i upozoreni su da će biti prokazani zbog nepostupanja.

Propust uprave i skandal koji potresa Županijski sud u Splitu za sada se uspješno zataškava upravo iz razloga jer je u tijeku izbor za predsjednika suda.

pismo čitatelja

HOP