Srpski čobanluk u Hrvatskom novinarskom društvu ne vidi srpske šoviniste u ‘Novostima’ i kriminal SNV-a!

0
4429

Tekst na koji nije reagirao pupovčev predsjednik HND-a Saša Leković,  je tekst Milorada Krstulovića. Krstulović “bi htio da svi odjebu”, poglavito katolička crkva i oni koji ne misle kao on i njegova srpska braća. 

http://www.portalnovosti.com/rabljena-sedmica-odjeb-za-crkvu

O crkvi Milorad pametuje;

“Stoga pozdravljamo Puljićev prijedlog uz apel da on i ostali crkvenjaci budu primjer u deideologizaciji školstva, pa ga prestanu kontaminirati i povuku se u crkve skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio za skoro svaku ustašoidnu budalu. Odjebite.”

Ovu salvu mržnje sin oficira JNA Leković ovako je obranio:

‘Napad na Novosti vidimo kao dio orkestrirane hajke na ‘nepodobne’ medije i udruge civilnog društva. Istovremeno, udruzi U ime obitelji ne smeta što neki mediji, pa i oni sufinancirani novcem iz javnih izvora, nekažnjeno šire netoleranciju i mržnju prema pripadnicima manjinskih skupina’, poručuju iz HND-a. 

Poput srpskih Novosti, lokalni srpski list u Vrginmostu pod budnom palicom srpskog nacionaliste i obožavatelja lika i djela  Jože svinjske glave Broza Predraga Mraovića ismijava Domovinski rat, generale i invalide rata, baš kao i srpske Novosti, ali mu ne pada na pamet ismijavati Pupovca koji je upropastio sa svojom ekipom srpsku banku Tesla, sebi osigurao lagodan život, a zemljacima osigurao figu u džepu.-niti to ne vidi lekovićevo udruženje.

“Izrugivanje Ustava, grba i zastave je napad na državne institucije i naša udruga branitelja je odlučila Predraga Mraovića kazneno prijaviti i njegov famozni list, jer nam je stvarno dosta hajdučije u Hrvatskoj, prostačenja, izrugivanje grba na kojem je po autorici teksta Heleni Puljiz nekakav konj Šarac,a što govori da je ovoj kliki sveto samo izrugivanje. Branitelji su s tim stijegom išli u rat, da bi sada pojedine osobe ismijavale himnu i zastavu, kao nedavno u srpskom listu Novosti. Očekujem da na teren izađe služba za zaštitu ustavnog poretka i počne konačno djelovati u ovom kraju, jer očito ovdje institucije sustava ne djeluju. “-rekao nam je A. Mrnjavac. Sve je to sloboda medija za srpsku čobansku novinarsku ekipu u HND-u.

https://www.hop.com.hr/2016/10/28/skandal-lokalne-sdss-ove-novine-izruguju-ustav-grb-i-zastavu-iako-je-pupovac-dio-vlade/

Glavna faca gradskog vijeća Srba grada Zagreba Saša Milošević već 6 mjeseci nije sposoban iznijeti u javnost financijsko izvješće zatraženo od njega, ali je sposoban uzimati plaću koja se većinom dotira iz hrvatskog proračuna i iznosi preko 11.000 kuna.

Tek neki dan smo dobili izviješće o podizanju novca s bankomata SNV karticom – to je prestrašno kako se troši novac, gotovo 450.000 kuna potrošeno je u jednoj godini s bankomata, a tek 20% tog novca je opravdano. Čekamo Miloševića da i on javnosti izloži na uvid stanje financija, kako bi i njegova ljubav prema srpskom narodu i hrvatskom proračunu bila jasna. Inače, Milošević je osuđeni diler droge.

Nastavljamo s daljnjim otkrivanjem trošenja sredstava Srpskog narodnog vijeća, kako bi naša javnost i srpska manjina uvidjela koliko se i tko iz SNV-a bavi njihovom “zaštitom”. Pa krenimo redom;  rođak generala Rašete (krivca za smrt snimatelja Gordana Lederera) bio je na platnom je spisku Pupovčeva SNV-a, s mjesečnim honorarom od 500 eura, drugi HRT-ovski pulen Saša Kosanović dobivao je mjesečno od 5300 kuna pa sve do 6000 kuna za autorska prava svojih briljantnih uradaka u SNV-u. I tako njih dva moralista zarađuju na sve strane, ali o onima koji ih plaćaju uvijek sve najbolje!

U razgovoru sa stručnim osobama za vjerska pitanja saznali smo da u Hrvatskoj SPC radi doslovno što želi i da sama krši svoj vlastiti zakon o parohijama, (župe u katoličkom ustroju). U Hrvatskoj ima preko četiri stotine parohija SPC-a (dakle župa), iako mnoge parohije nisu usklađene sa zakonikom SPC-a. Za osnivanje parohija mora biti u mjestu najmanje 300 i najviše 500 srpskih domova. U Smiljanu, mjestu rođenja Nikole Tesle osnovana je parohija, iako u selu ima svega dva pravoslavca.

Članak 21 (SPC)

Crkvenu općinu sačinjava jedna ili više parohija.

Parohije u jednom mjestu sačinjavaju jednu crkvenu općinu. Iznimno, gdje je preko 50.000 pravoslavnih duša može se obrazovati i više crkvenih općina.

Članak 22

Parohija je zajednica pravoslavnih lica koja stoje pod duhovnim rukovodstvom jednog parohiskog svećenika.

U jednom mjestu može biti više parohija, i više mjesta mogu sačinjavati jednu parohiju i jednu crkvenu općinu.

Članak 23

Parohiju čine najmanje 300, a najviše 500 pravoslavnih domova. Iznimke mogu biti u onim mjestima i krajevima gdje terenske i druge prilike ne dopuštaju takvo grupiranje parohije.

Dom je svaka zasebna pravoslavna obitelj: supruzi s djecom ili bez ove, ili uopće obiteljska zadruga, koja ima jednog starješinu, ai punoljetna inokosna lica, koja vode zasebno kućanstvo.

Na području Hrvatske ima oko 45.000 pravoslavnih vjernika srpske nacionalnosti, a prema broju parohija ispada da u Hrvatskoj ima najmanje 260.000 pravoslavaca srpske nacije, ako računamo dvije osobe po domaćinstvu. Ovaj ogroman nesrazmjer guli naš proračun, jer su neke parohije osnovane nezakonito, a svećenici zbog velikog broja parohija imaju i znatno veću plaću, što se vidi iz našeg zakona.

Članak 23.

Da bi Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj mogla na doličan način nastaviti svoje djelovanje na promicanju općeg dobra, Republika Hrvatska će joj mjesečno davati iz godišnjeg državnog proračuna iznos koji odgovara dvjema bruto osnovicama za izračun plaća javnih i državnih službenika i namještenika pomnoženim sa brojem parohija, koliko postoji u Republici Hrvat­skoj na dan stupanja na snagu ovoga Ugovora u skladu sa stavkom 2. ovoga članka.

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj će svake godine do 1. studenog dostaviti ovlaštenom državnom uredu popis novih ili ukinutih parohija. U taj popis neće ulaziti parohije koje nemaju stalnog paroha, kao i novoosnovane parohije koje u gradu broje manje od 1500 vjernika, a na selu manje od 500.

Sredstva obračunata prema odredbi ovoga članka daju se za namjene označene u odredbi članka 17. stavka 2. Zakona. U novčani iznos, o kojem se govori u stavku 1. ovoga članka, osim troškova za uzdržavanje duhovnika i drugih vjerskih službenika, uključeni su i troškovi izgradnje i uzdržavanje crkava, crkvenih zgrada i vjerskih središta koja nisu u popisu kulturnih dobara, te doprinos za karitativnu djelatnost Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Kada jedna parohija opslužuje tri ili više parohija iznos iz stavka 1. ovoga članka uvećava se za 25 % za tu parohiju.

Iznos iz stavka 1. i 4. ovoga članka i članka 22. ovoga Ugovora dostavljat će se Episkopskom savjetu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, odnosno njegovom središnjem fondu.

Članak 23.

Da bi Crkve mogle na doličan način nastaviti svoje djelovanje na promicanju općega dobra, Republika Hrvatska će godišnje dati iz državnog proračuna iznos koji odgovara:

Evanđeoskoj (Pentekostnoj) crkvi u Republici Hrvatskoj 168

(Crkvi Božjoj 30, Evanđeoskoj /Pentekostnoj/ crkvi 98, Kristovim pentekostnim crkvama 40)

Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Republici Hrvatskoj 224

(Kršćanskoj adventističkoj crkvi 189, Reformnom pokretu 35)

Savezu baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj 171

(Savezu baptističkih crkava 141, Kristovim crkvama 30)

bruto osnovica za izračun plaća javnih i državnih službenika i namještenika.

Sredstva utvrđena prema odredbi ovoga članka daju se za namjene označene u odredbi članka 17. stavka 2. Zakona.

U novčani iznos, o kojem se govori u stavku 1. ovoga članka, uključeni su troškovi za uzdržavanje svećenika i drugih vjerskih službenika, pastoralno djelovanje i dušobrižničku skrb, troškovi izgradnje i uzdržavanja crkava, crkvenih zgrada i vjerskih središta, koja nisu u popisu kulturnih dobara, te doprinos za karitativnu djelatnost Crkava.

Iznos iz stavka 1. ovoga članka dostavljat će se na račun pojedine Crkve.

Ustanove iz ovoga članka dužne su poštivati zakone Republike Hrvatske o financijskom poslovanju.

Odredbe ovoga članka počet će se primjenjivati prve proračunske godine nakon sklapanja ovoga Ugovora. (kraj citata)

I dok medijska javnost stalno napada katoličku zajednicu, SPC nezakonito osniva parohije i na osnovu toga muze državni proračun.

Ivica Račan pokazao je nestručnost i zlonamjernost potpisivanjem ugovora sa SPC-om, jer se radi o ništanom ugovoru kojim se omogućilo SPC da do danas digne iz proračuna oko pola milijarde kuna, ističemo – na osnovu ništavnog ugovora. Bilo je to 2002. godine, a SPC se tek 2004. uvodi u registar vjerskih zajednica!

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

3109

Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000 i 117/2001), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 12. prosinca 2002. godine, donijela

ZAKLJUČAK

1. Prihvaća se Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa, a koji je sastavni dio ovog Zaključka.

2. Ugovor iz točke 1. ovog Zaključka potpisat će, u ime Vlade Republike Hrvatske, Ivica Račan, predsjednik Vlade Repub­like Hrvatske.

Klasa: 070-03/02-03/02
Urbroj: 5030109-02-3
Zagreb, 12. prosinca 2002.

Predsjednik
Ivica
Račan, v. r.

Vlada Republike Hrvatske, na temelju članka 40. i 41. Ustava Republike Hrvatske, članka 9. stavka 1. Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica (»Narodne novine« broj 83/02, u daljnjem tekstu: Zakon),

i

Srpska pravoslavna crkva, odnosno njen organski dio u Republici Hrvatskoj, kojeg čine eparhije: Zagrebačko-Ljubljanska; Gornjokarlovačka; Dalmatinska; Slavonska i Osječko-Poljska i Baranjska (u daljnjem tekstu: Srpska pravoslavna crkva u Hrvat­skoj), a na temelju članka 69. točke 17. i članka 70. stavka 24. Ustava Srpske pravoslavne crkve i odluke Svetog arhijerejskog sinoda broj 3081/ZAP.1444 od 2. prosinca 2002. godine, imajući u vidu njenu ulogu u vjerskom, kulturnom i obrazovnom podru­čju, …

O ugroženoj novinarki Puljiz;

Razgovarali smo sa čelnikom veterana Domovinskog rata i dragovoljaca iz Gvozda, Anđelkom Mrnjavcem u svezi zadnjih provokacija srpske političke strane u Vrginmostu, koja ne prestaje izazivati sukobe u toj općini. Prvo je Milan Busić provocirao i vrijeđao hrvatsku policiju, zatim su seljani obližnjeg srpskog sela napali svog zemljaka Radu Dragića jer je oženio Hrvaticu i traže njegove iseljenje iz sela, da bi šlag na tortu stavio lokalni mudrijaš Mraović, poznat po kampu za strance, kojima zadaje svake godine čišćenje partizanskih spomenika, jer su lokalni srpski stanovnici prelijeni da to učine sami. Mraovac je osim toga urednik lista sličnog Pupovčevim Novostima, u kojemu se ruga Hrvatima i širi mržnju prema braniteljima i hrvatskoj državi. Baš u skladu sa zadacima Biroa Krajine, vlade u izbjeglištvu, on širi međunacionalnu mržnju, kako bi podigao još jedan srpski traktorski ustanak.

Izrugivanje Ustava, grba i zastave je napad na državne institucije i naša udruga branitelja je odlučila kazneno prijaviti Predraga Mraovića i njegov famozni list, jer nam je stvarno dosta hajdučije u Hrvatskoj, prostačenja, izrugivanja grba na kojem je po autorici teksta Heleni Puljiz nekakav konj Šarac, a što govori da je ovoj kliki sveto samo izrugivanje. Branitelji su s tim stijegom išli u rat, da bi sada pojedine osobe ismijavale himnu i zastavu, kao nedavno u srpskom listu Novosti. Očekujem da na teren izađe služba za zaštitu ustavnog poretka i počne konačno djelovati u ovom kraju, jer očito ovdje institucije sustava ne djeluju – rekao nam je A. Mrnjavac.

– Nadam se da srpska zajednica polako shvaća tko je Milorad Pupovac, tek pred izbore Pupovac se rastrči po pravoslavnim selima, dijeleći sirotinji šaku kukuruza, poneko sjeme ili omogući popravak ponekog stroja. To je toliko beznačajno u odnosu na novac kojim raspolaže. Dat ću primjer, Hrvatska lutrija za socijalno ugrožene osobe njemu je dala u dvije godine 3,6 milijuna kuna, ali nisam primijetio značajni pomak u zbrinjavanju socijalno ugroženih osoba. Znam da nema niti jednog računa kojim bi se opravdala potrošnja navedenog iznosa i zato postoji osnovana sumnja da je novac za nešto drugo utrošen. Treba naglasiti da je SNV u četiri godine samo na bankomatu podigao oko 1.700.000 kuna, a za 1.500.000 nema pokrića, odnosno ne zna se za što je utrošen novac.

Pazite još jednu činjenicu, do danas se ne zna koja osoba iz SNV-a posjećuje Varaždinske toplice i tamo redovito pri svakom dolasku potroši 20.000 kuna. To su stotine tisuća kuna kroz sve ove godine. SNV redovito radi fiktivne donacije prema Dokumenti, Antifašistima, dok narod gladuje po Banovini i Slavoniji. Novac je namijenjen prvenstveno zbrinjavanju socijalno ugroženih Srba, a dijeli se nekakvim organizacijama… Kod Srba se stvara lažna slika da ih država Hrvatska odbacuje, a ona zapravo daje ogroman novac za zbrinjavanje socijalno ugroženih Srba i veliki novac dobiva srpska crkva. Očito da pojedinci taj veliki novac guraju u svoje novčanike i huškaju narod protiv države.

Na antifašističkom skupu u Srbu potrošeno je po evidenciji SNV-a oko 59.000 kuna, ali to nije ni blizu stvarna cifra, jer je samo za autobuse potrošeno preko 130.000 kuna, što u biti znači da je potrošeno 200.000 kuna.

Troši se novac nemilice, a narod od toga nema puno koristi, narod se sustavno huška protiv svoje domovine, iako domovina Hrvatska itekako brine o Srbima. U Srbiji kleru se plaća samo mirovinsko i socijalno, dok u Hrvatskoj srpski kler dobiva oko 17 milijuna kuna za eparhije koje po broju vjernika i vjerskom ustroju nemaju dovoljan broj vjernika. Hrvatska je i više nego uviđajna prema Srbima. pupi-plen-jna

Veliki problem je i gradsko vijeće Srba grada Zagreba predvođeno, kako ste rekli, osuđenim dilerom droge na 4 mjeseca bezuvjetno, nekadašnjim novinarom HRT-a, Sašom Miloševićem. Do podataka njihovog poslovanja nikada nismo kao Srpska pravedna Stranka došli, a treba reći da je zamjenik Miloševiću u tom vijeću Pupovac.

Nije jasno zašto je SNV zaposlio čak 50 ljudi, koji ostvaruju autorska prava,  a uz njih autorska prava ostvaruju još i mnogi saborski zastupnici, novinari, ugledne estradne zvijezde, dok je taj novac prvenstveno namijenjen ugroženim osobama. Stotine tisuća kuna odlazi na te honorare mjesečno uz 50 zaposlenih u SNV-u. Što će vam vanjski suradnici ako ste zaposlili 50 ljudi da rade za vas? Sve je to jako mutno. Ne znamo niti jesu li platili državi poreze i doprinose za te vanjske suradnike. Što je sa deviznim računom SNV-a, zašto se ne predoči javnosti?…

Sva ova vika u Saboru Milorada Pupovca postoji zbog navedenih suma i potrošenih novaca, a ne zbog ugroženih Srba, svi smo ugroženi korupcijom na svim nivoima, a to nije vezano za nacionalni sastav stanovništva. Mi smo Srbi ugroženi baš djelovanjem M. Pupovca.

Pupovac živi kao car i slažem se, Srbi jesu ugroženi, ali od Pupovčevih rabota na njihovu štetu… – završio je svoje izlaganje Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke.

Bila je to priča “ugroženih Srba”….zato Lekoviću više ne seri sa svojim priopćenjima …bolje objasni zašto lažiraš biografije

SAŠA LEKOVIĆ - ROĐEN 1979 GODINE - MEĐUNARODNO DRUŠTVO ISTRAŽIVAČKIH NOVINARASAŠA LEKOVIĆ - FACEBOOK PROFIL - GENERACIJA 1979 (1)

HOP