Milošević: ‘NA PRVIM SJEDNICAMA SABORA RIJEŠITI ĆEMO PROBLEM RBA ZADRUGA I BLOKIRANIH’

0
951

domagoj miloševićPrema našem izvoru konferencija za medije u svezi RBA zadruga  i blokiranih je prošla potpuno nezapaženo 3.11. ove godine. Od političkih čelnika bio je prisutan Domagoj Milošević iz HDZ-a. Kako se radi o najvećoj stranci u zemlji, čudi stav medija o samom slučaju. SDP-e ne ide u prilog pozitivan stav u rješavanju problema, jer time HDZ-a dobiva više glasova, pa su kontrolirani mediji ostali van svakog interesa za konferenciju.

”Na neki način  čovjek osjeti bijes da živi u zemlji u kojoj je netko kome zaista nije stalo. Da, propala Vlada ne zna, a mi smo upozoravali godinama – to što ne znaju je nedopustivo, ali da im nije stalo rješavati probleme hrvatskih građana – to je nezamislivo”, rekao je Milošević.

Iskreno se zahvalio Udruzi blokirani na podrški HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji te dodao kako ta podrška, u svakom slučaju, obvezuje u mnogo toga.

”Upravo u suradnji s Udrugom blokirani iduća HDZ-ova Vlada će mijenjati Ovršni zakon kako bi osigurali gospodarski oporavak, ubrzani rast i stvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Miloešević i dodao kako to obvezuje i na stvaranje javne administracije.

Miriam Kervatin navela je kako je Fina u zadnjih četiri godine provela šest milijuna ovrha i blokada što je, dodala je, milijun i pol godišnje. ”To znači da se u zadnje četiri godine nešto dogodilo s kompletnom nacijom. To su bili ljudi koji su uredno servisirali svoje obveze i radili. Svaki četvrti građanin je blokiran. Nema obitelji koja nema blokadu. Vezano uz obrtničku populaciju, meni vrlo blisku, u Hrvatskoj se događa da se obrtnika blokira i kada ne privređuje, tj. kada nema dovoljno zarade po doprinosima”, rekla je Miriam Kervatin.

Iz razgovora sa Nenadom Koljajom, aktivistom u slučaju RBA zadruga, saznajemo kako je Domagoj Milošević svjestan stanja i kako se više ne može čekati niti minute u svezi rješenja slučaja. Milošević je obećao rješenje problema već na prvim sjednicama Sabora i  poništenje ugovora sa RBA zadrugarskim prevarantima. Svjestan je po riječima Koljaje da se ne može čekati više pet godina sa rješenjima i da će stvar biti riješena brzo i efikasno. Time je demantirao Kregara iz josipovićeve koalicije, kako HDZ će poništiti odluku Sabora u slučaju RBA zadruga. Bio je to još jedan spin političkog žutila.

Igor Drenjančević

hop