SKANDAL U HOLDINGU: BEZ UGOVORNE OBVEZE, NA OSNOVU TELEFONSKOG POZIVA SKIDAJU SE ‘OVRHE’ RBA ZADRUGA!

0
4302

Iz izvora bliskog Zagrebačkom holdingu saznajemo da je sam holding pred stečajem i bankrotom. Dolaze ogromne obveze na naplatu, ali novca za obveze nema dovoljno. Iako je bandićev mezimac holding smanjio jubilarne nagrade za radnike holdinga za pola iznosa, a pročelnicima i drugim poslušnicima dijele nagrade u visini 3 plaće, spas ipak neće doći od vodećeg kadra…Holding je pred slijepom ulicom. Spas je bandićeva politička igra za Sabor, ako uspije…

Još veći skandal u holdingu je odnos prema radnicima koji su digli kredite kod RBA zadruga u Austriji. Iako ugovor o kreditu nije solimiziran, niti ovjeren u holdingu, što znači da nema pravne obveze holdinga da skida novac sa računa svojih radnika, korisnika kredita, na osnovu poziva djelatnika RBA zadruga holdingova pravna služba je odlučila skidati novac sa plaća zaposlenih. Iako je izglasan zakon za zaštitu opljačkanih od strane poljoprivrednih RBA zadruga iz Austrije, taj zakon se ne provodi, a nije prepreka niti neovjeren dokument kod poslodavca o zaplijeni plaće, već telefonskim pozivom rba moćnika holding provodi “telefonske ovrhe”…Ne treba reći da su ovrhe provedene na dva nivoa, ovrhom nad nekretninom i zapljenom plaće, što isto nedopustivo jer se u praksi unije provodi jedan od načina zapljene i provođenja ovrhe, kod nas se uzima imovina i blokira plaća.

RBA zadruge su zapravo poljoprivredne zadruge koje mogu djelovati jedino u svome selu, a umjesto toga one su operirale na području cijele ex Jugoslavije. Zanimljivo da su osnovane tik uz granicu sa Slovenijom.

Za holdingove stručnjake nije čak problem  činjenica da niti jedan dokument iz predmeta kredita nije ovjeren  od strane  austrijske države.

Takav gnjili dokument je dovoljan za zapljenu plaće telefonskim pozivom u holding, pa se takvo ponašanje holdingovca povezuje sa famoznim dokumentom o rba štedišama, našim građanima koji su svoju štednju dali takvim nakaradnim zadrugam, čiji je novac očito dijeljen za kredite, a  kako isti su vrlo poznate političke ličnosti naše zemlje, očito se njima holdnig “NE BI ŠTEL ZAMERITI”…

HOP portal