Plenković u panici: Tužba teška stotina milijuna od tvrtke STRABAG pred vratima zbog ‘kradezeovog’ gradonačelnika

0
13750

Godinama Veliku Goricu vodi klasični kradezeovac Dražen Barišić. U toliko je afera upetaljan da više nitko ne zna niti broja. Protiv njega je podnešeno 10 kaznenih prijava i dosada samo je jedna odbačena, ona o umiješanosti u muljaže oko tržnice. Ostale su još uvijek u obradi.

https://www.hop.com.hr/2015/04/14/skandal-gradonacelnik-miljenici-placao-skolovanje/

Hadezeovci su tražili smjenu ovog kradezeovca, jer im je bilo dosta korupcije:

https://www.hop.com.hr/2016/10/06/21-ogranak-hdz-a-trazi-smjenu-gradonacelnika-velike-gorice-kako-bi-bio-sprijecen-daljnji-lopovluk/

Narod je ipak birao i dalje tog kradezeovca na vlast, a sam Plenković je podržavao ovu ljudsku sramotu:

https://www.hop.com.hr/2016/10/08/afera-gradonacelnik-velike-gorice-podnosi-ostavku-predsjednika-go-hdz-a-i-gradi-bazen-bez-darovnice-zemljista/

https://www.hop.com.hr/2017/10/02/gradonacelnikova-zena-postala-ravnateljica-centra-a-sve-nastelao-njegov-zamjenik-dok-gradonacelnik-zeli-otrovati-vodocrpiliste-gradnjom-asfaltne-baze/

https://www.hop.com.hr/2016/10/10/uredenosti-vikendice-gradonacelnika-barisica-ne-bi-se-postidio-niti-vidosevic-a-niti-biskupic-sa-svojim-parkom-skulptura/

 

Mještani Donje Lomnice, mjesta između Zagreba i Velike Gorice s jedva 1.700 stanovnika, već se dugo očajnički bore kako im tik uz kuće ne bi niknula asfaltna baza. Iako je peticiju protiv gradnje te baze potpisalo 7.500 tisuća mještana Donje Lomnice i okolice, izgradnja projekta austrijskog Strabaga je bila aktualna.

IMG-20171003-WA0001-1

Ministarstvo graditeljstva poništilo je građevinsku dozvolu izdanu od grada Velike Gorice nedavno. Da li je tu kraj sage? Dozvolu im je izdao gradonačelnik Dražen Barišić i njegova ekipa te ugrozio izvore pitke vode.

Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Velike Gorice zaprimio je dopis Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kojim se obavještava Odjel da je na Upravnom sudu u Zagrebu pokrenut upravni spor protiv drugostupanjskog rješenja Klasa: UP/II-361-03/18-02/40, Urbroj: 531-05-2-2-18-2 od 12. travnja 2018. godine izdanog od istog ministarstva, a vezanog za građevinsku dozvolu Klasa:UP/I-361-03/16-01/22 investitora Strabag d.o.o., Zagreb, Petra Hektorovića 2, te se traži dostava spisa.

Slika zaslona s 2018-06-06 10-29-03

– U skladu s time, Upravni odjel je Ministarstvu graditeljstva dostavio kompletan spis vezan uz asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici te iz navedenog razloga ne smije postupati u predmetu do okončanja postupka – objavili su iz Grada Velike Gorice.

Zanimljivo da je kao navod za potvrdu izdavanje građevinske dozvole navedena činjenica da je ova asfaltna baza od strateškog značaja za RH-a. Pitka voda nije strateški interes. Toliko o brizi za građane od strane gradonačelnika.

Slika zaslona s 2018-06-06 10-31-21

Investitor u gradnju asfaltne baze u Donjoj Lomnici, tvrtka Strabag, pokrenuo je upravni spor protiv rješenja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja . U slučaju gubitka spora Strabag tražiti će milijunske odštete zbog ove situacije i to je konačno zahladilo odnose miljenika stare struje Barišića i poltrona Plenkovića.

Barišić pada u nemilost, jer radi milijunske štete u slučaju presude u korist austrijske tvrtke, a porezni obveznici sve to moraju plaćati, od nesposobnog premijera do nesposobnog gradonačelnika, te štetu koja je nastala…a gdje su ostale afere ovog kradezeovca Barišića kojeg nikako da DORH odmota.

Da je nakon otkrivanja tih afera od strane novinara Igora Drenjančevića gradonačelnik procesuiran, danas ne bi bila mogućnost milijunskih odšteta STRABAGU, ovako je i DORH sudionik velikih šteta. Novinar Igor  Drenjančević dobio je otkaz u Dnevnom prvo jer je otkrio aferu Imunološki zavod, te ju Dnevno nije htjelo objaviti danima,  ista je uz pomoć navedenog novinara i Ive Josipović iz Tinolovke izašla u javnost, da bi nakon objave afere Barišić  bio maknut novinar Igor Drenjančević i iz 7 Dnevnog.  “Domoljubno” Dnevno i 7 dnevno tako su isto kumovali ovome stanju, jer se iza žita Barišić dogovorio u neizlasku ovih afera u javnost.

Sada je još veća šteta nastala novom aferom Strabag. Koliko još afera mora pokrenuti Barišić i koliko još muljaža napraviti da bi narod progledao i prestao plaćati ovog muljatora i ogromnu štetu?

HOP